Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Fetih

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
14 eylul 2008 Ramazan Sevinci programı kapanış konuşmaları

S.T. :Hocam hani hep sunucu birşeyler sorar, konukta söyler. Son bölümde fakir adet etti soru sormuyor.
Siz ekran başındaki doslara neler söylersiniz... Helalinden 1-2 dakikamız var hocam..

M.İ. :Eyvallah..
Efendim, Ramazan bize ilahi bir hediye. Aslında Ramazanın gelişi ille gitmek için geliş değildir, bazen gitmemek içinde gelir.
Bazen gelir bizi yerinde bulamaz, "bulamadım" der gider. Muhatap bulamaz yani.

S.T. :Allah korusun..

M.İ. :Bu Ramazana nasıl baktığınızla alakalı. Ramazandan eğer pide ayı olarak söz ediyorsanız afiyet olsun.
Güllaç ayı olarak söz ediyorsanız, Güllaç afiyet olsun.
Bir beslenme ayı yada Ramazanı bir festivale dönüştüren bir zihinle yaklaşıyorsanız, Ramazan size festival olur.
Ve o zaman bayram size Şeker bayramı olur. Glikozunuz Bol Olsun .
Ne denir Bayramınız Mübarek olsun ayrı birşey..
Ama bazen Ramazan sizi öyle sever ki, sizin yüreğinizde Kur'an ı bulur. Elinizde, gönlünüzde Kur'an ı bulur. Çünkü
zeten varlık sebebi Kur'an.. Kur'an inmeseydi Ramazan diye bir ay bilmeyecektik. Dolayısıyla sizin elinizde ruhunu bulur.
Ve o zaman, sizi öyle sever ki; "Ben burdan gitmeyeceğim" der.. "Ben burayı çok sevdim Yarabbi" der..
"Bir ay yetmedi Yarabbi" der.. "12 ayı Ramazan edeyim Yarabbi".. der..
Çok severse, sizde çok severseniz, o zaman Ramazan olur. Yılınız Ramazan olur, Yıllarınız Ramazan olur. Eğer öyle
oluırsa, ömrü Ramazan Olanın Ahireti Bayram olur.

S.T. :İnşAllah..

M.İ. :Ömrümüz Ramazan, Ahiretimiz Bayram Olsun..

S.T. :Amin.. İnşAllah hocam. Ne kadar güzel oldu, Allah Razı Olsun. Teşekkür ediyoruz, teşrifiniz için.
Ve dua mahiyetinde ki ifadeler, mübarek 11 ayımıza sirayet edecek bir hal kesbetsin, buyurduğunuz gibi..
Teşekkür ediyoruz teşrifiniz için...

Üst Alt