Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
Tarih

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Bugün 15 aralık Uluslararası çay günü:baloncu:

ilk kez 2005 yılında Hindistan'da kutlanan dünya çay günü yavaş yavaş dünyaya yayılmaya başladı. Türkiye'de çok bilinmese de ben bugün kendi kendime kutluyorum evde :D

4f016fdac91387b9d755f7af4972268b.gif

Peki İlk çay içen Türk kimdir?

Tarih kitaplarında Türklerin, Anadolu'ya gelmeden önce Orta Asya'da çayla tanıştıkları yazıyor. Kazan Tatar Türklerinden dil islahatçısı, Abdül'l-Kayyûm Nâsırî, “Fevakihü'l–Cülesâ” adlı eserinde, 12. yy'da Kazakistan'da yaşayan Türk şair Hoca Ahmet Yesevi'nin çayı içen ilk Türk olduğunu anlatıyor.

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Bugün 15 aralık Uluslararası çay günü:baloncu:

ilk kez 2005 yılında Hindistan'da kutlanan dünya çay günü yavaş yavaş dünyaya yayılmaya başladı. Türkiye'de çok bilinmese de ben bugün kendi kendime kutluyorum evde :D

4f016fdac91387b9d755f7af4972268b.gif

Peki İlk çay içen Türk kimdir?

Tarih kitaplarında Türklerin, Anadolu'ya gelmeden önce Orta Asya'da çayla tanıştıkları yazıyor. Kazan Tatar Türklerinden dil islahatçısı, Abdül'l-Kayyûm Nâsırî, “Fevakihü'l–Cülesâ” adlı eserinde, 12. yy'da Kazakistan'da yaşayan Türk şair Hoca Ahmet Yesevi'nin çayı içen ilk Türk olduğunu anlatıyor.
Bana her gün cay günü:)

A

Aram

Guest
Bir örgüt kuralım adi Çay Team olsun
Silahlarimiz bardaklar, mermilerimiz şekerler :D

Üst Alt