Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

muhammed_ata

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Diğer
17 ocak depremi
17 Ocak 2000de, merkez üssü İstanbul Beykoz olan ve tüm Türkiyeyi sarsan şiddetli bir deprem olmuştu.

Gerçi bunun hemen öncesinde yine Marmara bölgesinde 17 Ağustos 99 ve 12 Kasım 99 tarihlerinde, adeta 17 Ocağı haber verircesine iki deprem daha olmuştu.

17 Ocak depremi, diğerlerinden farklıydı tabi ki. Çünkü diğer depremler doğal idi. Ancak bu tamamen suni idi ve bir o kadar da acımasız, zalim ve vahşice idi.

Doğal depremlerin ardından genellikle şu husus dikkat çeker. Depremin hemen ardından, yetişebilen ve gücü yetebilen herkes yardım ve desteğe girişir.

Ancak 17 Ocak depreminde bu tabii süreç, bu doğal tepki ve bu sünnet bozuldu.

Depremin bütün şiddeti, tahribatı ve acılarına rağmen yetişebilen ve gücü yetebilen kimseler yardım ve destek vermeye koşmadılar. 17 Ocak depremi suni olduğu için onlar da suni hareket ettiler ve 17 Ocak depremzedelerini görmezden, duymazdan geldiler.

Sunilik o kadar etki etmişti ki; iki yüzlüler, korkaklar, benciller ve gayretsizler korku sendromuna girmişlerdi. Bu yüzden bırakın yardım ve destek vermeyi, onlara ilişilmesin ve rahatları bozulamasın diye köstek bile oldular.

Ancak Allah (cc) Adildir. Mümin kullarını zulüm altında ve adaletsizlik içinde yalnız ve yardımsız bırakmaz. Bizi yalnız ve yardımsız bırakmayan Allaha (cc) sonsuz hamd ü senalar olsun.

17 Ocak depremzedeleri Allahın (cc) yardım ve izniyle, hayal dahi edilemeyecek kısa bir zamanda deprem yıkıntılarını temizlediler, hasarlı yapıları onardılar ve kaldıkları yerden, aynı şekilde hayatlarına devam etmektedirler. Bu sefer depreme karşı daha hassas ve duyarlı olarak. İnşa ettikleri yapıları, depremi dikkate alarak ve depreme dayanıklı nitelikte yaparak.

17 Ocak sadece bir deprem değildir.

17 Ocak, aynı zamanda bir milattır.

17 Ocak, hayata açılan yeni bir penceredir.

17 Ocak; ders, ibret ve hikmeti anlatan bir kitaptır.

17 Ocak, mesajdır&

Evet, 17 Ocak bir mesajdır. Bunun önemli iki ayağı ve aynı zamanda kitlelere sunulabilecek iki mesajı vardır.

Birincisi; Şehit Rehber Hüseyin Velioğlunun şahsında Hizbullah cemaatinin İslam davasına karşı ciddiyeti, samimiyeti, fedakarlığı ve özellikle İslam düşmanlarıyla uzlaşmacı olmayan net tavrıdır. Gerektiğinde işini, malını ve en son canını verir ancak davasından taviz vermez ve düşmana karşı teslimiyetçi bir tutum takınmaz.

İkincisi; M. Kemal Atatürkten bu yana onun yolunu sürdürenlerin ve bu zihniyete sahip çıkan güçlerin İslam ve Müslümanlara karşı ne kadar düşmanlık besledikleri, ne kadar kindar oldukları, ne kadar tahammülsüz oldukları ve ne kadar vahşi davrandıklarıdır.

Bu yüzden 17 Ocak, Müslümanlar açısından onurlu bir direnişin, T.C. rejimi açısından İslam düşmanlığının ve vahşetin günüdür.

Bu, nesilden nesile böyle aktarılacak, anlatılacak ve yad edilecektir.

17 Ocak gününü unutmayacak ve unutturmayacağız.

Üst Alt