Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
güzel kardeşim benim inan çok sevindim ...ne kadar zeki ve aklında ne kadar da güzel insansın canım kardeşim ...kardeşleirm çok güzel seyler yazmışlar vesvese tabi olacak sen seytanin bacagini kırmıssın takımından bir oyuncu kaybetmiş tabi gelir namazda ki namaz ın sevabından almak ster o yetmez snei sürekli aklına getirerek olmuyor dedirttip eski halien döndürme cabasindadir ama sen bakma

dua et ki rababim bundan önce uydurmus nefislerimzie bundan sonra hidayete erdirttirdikten sonra tekrar ayaklarımızı kaydırtmasın sabit kılsın bizi kuransiz biraktirtmasin öyle hayirlara bogsun ki delalete uydurtmasın tekrardan bol bol dua edelim ki dua insanın azalan benzini enerji içeçeği gibidir :)
biz sürekli irtibatımızı sağlam tutalımda akan sular gibi varsın içine düşen cöpler su ile akar gider suyun akışına etki etmez değilmi ...

rabbaim bildikleirn ile en güzel amel edip bilmediklerinide bahsetsin insaAllah dua eer çok dua bekleriz acizane ...

TRIET AN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Fenerbahçe
Hiç Boş Eve Hırsız Girer mi?.

Fahri Kâinat Aleyhisselatu ve Selam Efendimiz ashabıyla birlikte haremi şerifin etrafında oturuyorlardı. Henüz müşrikleri Hicazdan men eden ayeti celile inzal olmadığı için cemaat içinde Yahudilerin de önde gelen din adamları bulunuyorlardı.

Aniden telaşlı bir şekilde sahabenin birisi geliyor ve ortama dikkat etmeden soruyor:

--Ey ALLAH ın Resulü bir müşkülüm var... Efendimiz HZ.Muhammed SallALLAHu Aleyhi ve Sellem izin verince; --Namazlarımı eda ederken kalbim bir türlü sükûn bulmuyor kendimi tam olarak namaza veremiyorum şeytan hep musallat oluyor diyor.

Yahudi din adamlarından birisi riya içinde hemen müdahale ediyor:

-- Bizim dinimiz çok büyük ve sağlam olduğu için biz ibadetlerimizi yaparken şeytan bize musallat olamaz ve kalbimiz hazır olur diyor...

Kâinatın Efendisi Mahbub-u Hüda SallALLAHu Aleyhi ve Sellem Hz. Ali ye dönerek sen cevap ver buyuruyor...

Hz. Ali sükûnetle sahabeye dönerek:

-- Sen hiç boş eve hırsız girdiğini gördün mü? Senin kalbinde iman olduğu için şeytan çalmak için uğraşıyor olmasaydı uğraşmazdı diyor. Kalbinde iman olduğu için ALLAH-u Teala ya şükret ve her namaz sonrası 'SubhanALLAH' 'ALLAHuekber' diyerek tesbihatta bulun bir zaman sonra kalbinin çok daha iyi olduğunu göreceksin buyuruyor
...

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ALLAH NUR EYLESİN DERİM ÖNCELİKLE ...ÖYLE FAZLA SEY YAZACAK DEĞİLİM.
SADECE ŞUNU DİYİM ÖNCELİKLE GÜNAHLARİNA KİMSEYİ ŞAHİT ETME DERİM.ÇÜNKÜ TEVBE EDİNCE ALLAH MELEKLERİNE O YAPILAN GÜNAHLARI UNUTTURUR ,SEN İNSANLARA ACİKLAYİNCA MELEKLER TEKRAR HATİRLAYİP YAZARLAR.ONUN İCİN GÜNAHLAR NE OLURSA OLSUN İNSANLARİ ORTAK ETME.
İKİNCİSİ BU VERDİGİM ADRESTEKİ SOHBETLERİ İNSEALLAH BOL BOL DİNLE...
ALLAH CC İKİ CİHANDADA MUVAFFAK EYLEYİP ONA LAYIK KUL EYLESİN....DUALARINI BU ACİZLERDEN EKSİK ETME...BUYUR LİNKİ TİKLA VE ORDA BULUNAN SİYAH YERDEKİ SOHBETLERİ DİNLE İNSEALLAH.HAYİRLARA VESİLE OLUR DUASİ İLE...NUR OL...

http://www.archive.org/details/erenbilge

Fetih

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
arkadaslarımz oyle guzel anlatmıslarkı pek ekleyecek yok ama bayram kurbanın dedıgını tekrar etmek ıstıyorum cok onemlı cunku teharet konusu edeplere dahı dıkkat etmeye calıs..ve eger cevrende varsa bır yola gır.o zaman boyle yalnız kalmazsın.hak dostları kalb ılacı verecekler.kalbın ılaclarını aldıktan sonra kalbın o kadar cok mesgul olmayacak..tabı seytan daaha fazla saldıracak ama yalnız olmayacksın şeyhıne sarılacaksın..

herkesın bır yol tutması gerek..ınsallah eger yakınlarda Semerkand temsılcılıgı varsa gıdıp bır gorusun derım kurban

Fetih

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
ama sunuda belırtelımkı boyle donus yapman ve boyle guzel bır sıtede bulusmak gercekten guzel oldu..Rabbım daım etsın tekrar seytana uydurmasın..

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Fazla söze gerek kalmamış değerli kardeşlerim meseleyi çok güzel izah etmişler ama nacizane bir kaç cümle ilave etmek isterim Efendimiz s.a.v. bir gün sual etmişler? O imanın katıksız olmasındandır buyurmuşlar.
Şeytan nerede saf, temiz, arınmış birini bulursa onun İslami hassasiyetinden faydalanmak ister. Kimisini hilesiyle tuzağa düşürüyor, kimisini de düşüremiyor. Fakat onun da bilmediği bir şey vardır: Yiğidin beli kırılmadıkça diğer yaralar ona daha da kuvvet verir.
Müslümanın imanına halel gelmedikçe başına gelen musibetler,visvaslar olsa olsa ancak onun imanını kuvvetlendirir bi iznillahi teala Allah'a rabt olanın sırtı yere gelmez o ne güzel vekildir niğmel mevla niğmel vekil..

Önemli olan vesvesenin çeşidinden ziyade genel olarak vesvesenin mantığı nedir ve bundan nasıl kurtulunur!Bir hadisi şerifte okumuştum Efendimiz sa.v. size vesvese geldiğinde şu duayı okuyun buyuruyor:Hüvel evvelü vel ahirü vezzahirü vel batınü ve hüve bikülli şeyin alim manası O ilktir, sondur, zahirdir, batındır. O, herşeyi bilendir.Vesveseye kapılan kişi bunu diline vird edinmelidir. Kaldı ki sizin bu halinizi vesvese olduğunu düşünmüyorum bu daha çok vicdani bir tevbe rahatsızlık gibi en yakın dostuna karşı hata işleyen birinin tüm hatasını bilerek o dostun kapısına giderken hissettiği eziklik ve acabalar keşkelerden başka bir şey değil bence bu ne güzel ehvaldir tevbe-i nasuh bu olsa gerek!

Diyelim ki vesevese! Önce hemen şunu belirtelim ki, vesvese çok korkulacak bir şey değildir, çünkü iman var ki, vesvese geliyor.
Şeytan, sizde de iman cevheri, ibadet hazinesi, namaz ve dine hizmet cevheri olduğunu bildiği içindir ki,
korsanlık yapmakta ve size karşı taarruza geçmektedir. Korsanlık, belki denizlerde yapılan şekliyle tarihte
gömülmüştür ama, şeytana bakan yönüyle adem (as) ile başlamış olup, kıyamete kadar da devam edecektir.

Nasıl deniz korsanları, hazine taşıyan zengin gemilerine tecavüz eder ve define bulunan adalara saldırırlar,
öyle de şeytan dahi, mü'minin iman cevheri taşıyan kalbine hücum eder. Zaten o, tamtakır,
kupkuru ve bomboş kalblerle uğraşmaz; böylelerine vesvese okları göndermez.
Kalb rahatsız olduğuna göre, vesvese kalbe mal edilemez; çünkü eğer o, kalbin malı olsaydı,
kalb ondan rahatsız ve tedirgin olmayacaktı ve böyle bir kalble şeytan da uğraşmayacaktı.Üzerinde durmadığınız, merakla üzerine varmadığınız, sahip çıkıp kabullenmediğiniz, küçük görerek şişmesine
meydan vermediğiniz ve bir dert haline getirmediğiniz zaman, vesvesenin hiç bir zararı olmaz. Ona hep
tepeden bakacak ve Allah'ın (cc) izniyle bunun altından vurup, üstünden çıkarım diyeceksiniz.Gaye şetanın zaif hilesini bozup onun çabalarını boşa çıkarmaktır mahsun olmayın üzülmeyin innellahe meana Allah c.c. bizimle..Saygılarımla.

ÜweyS

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
İnsanların en hayırlısı olmak istiyorum.
İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Sen de insanlara faydalı ol.

İnsanların en adaletlisi olmak istiyorum.
Kendin için istediğini insanlar için de istersen insanların en adili olursun.

İnsanlar içinde Allah'a en yakın O'nun en has kullarından olmak istiyorum.
Allah'ı çok zikredip anar ve hatırlarsan o zaman Allah'ın en has kulu olursun.

Muhsinlerden iyilik edenlerden olmak istiyorum.
Allah'a O'nu görüyor gibi ibadet et her ne kadar sen O'nu görmesen de O seni görüyor.

İmanımı kemale erdirmek istiyorum.
Güzel ahlaklı olursan imanın kemale erer.

Kıyamet günü nur içinde haşrolmak istiyorum.
Hiç kimseye zulmetme kıyamet günü nur içinde haşrolursun. Önce kendine ve insanlara merhamet et ki; Allah da sana merhamet etsin.

Günahlarımın azalmasını istiyorum.
İstiğfar ederek günahlarının bağışlanması için Allah'a yalvarırsan günahların azalır.

İnsanların en kerimi olmak istiyorum.
Allah'a kullarını şikayet etmezsen insanların kerimi olursun.

Rızkımın bol olmasını istiyorum.
Temizliğe devam edersen rızkın bol olur.

Allah ve Resulü tarafından sevilmek istiyorum.
O zaman Allah ve Resulü'nün sevdiklerini sev sevmediklerini de sevme.

Allah'ın bana kızmasından kendimi korumak istiyorum.
Kimseye kızmazsan Allah'ın gazabından ve kızmasından kurtulursun.

Duamın kabul edilmesini istiyorum.
Haramlardan sakınırsan duaların kabul olur.

Allah'ın beni başkalarının yanında rezil etmemesini istiyorum. Namusunu koruyup iffetli ol ki; insanlar yanında rezil olmayasın.

Allah'ın ayıplarımı kusurlarımı örtmesini istiyorum. Kardeşlerinin ayıplarını örtersen Allah da senin ayıplarını örter.

Benim günahlarımı ne siler?
Gözyaşların hudûun (saygıyla Allah'a kulluğun) ve hastalıklar.

Allah yanında hangi özellikler daha faziletlidir?
Güzel ahlak tevazu belalara sabır ve kazaya rıza.

Allah yanında en büyük günah hangisidir?
Kötü ahlak ve Allah'ın emirlerine karşı gösterilen cimrilik.

Rahman Allah'ın rahmetini ne coşturur?
Gizliden gizliye sadaka vermek ve sıla-i rahim (akrabaları ziyaret ve görüp gözetmek).

Cehennem ateşini ne söndürür?
Oruç.
Hz. Muhammed (sav)

kralakrepler81

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
Değerli kardeşim tebrik ediyorum seni ALLAH İnşallah bütün müslümanları affetsin şeytan kalbe bakar birşey varmı onu rahatsız edicek yoksa çeker gider varsa uğraşır durur yaranın merhemi şudur : o yaptıklarını pişman olarak düşün ve secdeye vardığında Allah ım ne kötü şeyler yapmışım düşüncesiyle kıl affeyle Allah ım diyerek kıl mademki aklına sokuyor sende fikrine sok :) ALLAH KILDIĞIN NAMAZLARI KABUL ETSİN

Gülistan

İMAM HATİP'Lİ

Aldığı Beğeniler
25
Takım
Diğer
selamün aleyküm
Rabbim doğruyoldan hiçbirimizi ayırmasın inşallah
sanada ne mutlu kardeşim hak yolu bulmuşsun
Nur ne güzel söylemiş pek bir şey ekleyemiyorum
ama naçizane bilgim dahili namazların başında Ayetel Kürsi okursan vesveseden uzak kılabilirsin
Rabbim yapabildiğimiz kadarıyla kabul etsin inşallah
ve hakyolda sabit kılsın.cümleten Allah'a emanet olunuz.

Üst Alt