Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Yusufça

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30,359
Takım
Beşiktaş
Değerli Okuyucularım,
Rabbim bütün zamanlarımızı kıymetli yaratmıştır. Rabbim, güneşe ve aya, gündüze ve geceye yemin ederek dikkat çekmiştir.
En kıymetli zamanımız, günahsız geçen zamanımızdır. Ne bu gece nede hiç bir zaman diliminde günah işleme hakkımız yoktur. Asla bir topluluğa benzeyerek,
günah işleme gafletine düşmemeli bir müslüman.
Bir müslüman ne bu gece nede hiç bir zaman
içki içemez, fuhuş yapamaz, kumar oynayamaz..

ŞU DA BİR GERÇEK Kİ,
Hiç kimse yılbaşı gerçeğine ilgisiz kalmamıştır.
Her şahıs, her cemaat kendince ilgisini göstermiştir.
Bütün cemaatler, dernekler, dergahlar takvim bastırmış ve hepsinin takvimlerinde yılbaşı olarak 1 ocak görülmüştür. Bütün şirketler, iş yerleri, marketler
takvim bastırmış ve takvimlerinde yılbaşı olarak
1 ocak yazılmıştır. Bütün dini takvimlerde bile yılbaşı olarak 1 ocak görülmüş, Hicri, gün-ay-yıl küçücük gösterilmiştir, gözlüksüz okunamaz durumda olmuştur. Atıp tutanları, ahkam kesenleri sınav yapsak, yüzde 1'i bile bugün hicri takvime göre ayın kaçıdır bilemeyecektir. Hatta iddia ediyorum, çoğu "Cemaziyel Evvel" (Şu an içinde bulunduğumuz Hicri ayın adı) kavramını ilk defa duyuyor olacaktır.
Hacı amcaya soruluyor, yılbaşında ne yapacaksın diye, uzun namaz kılacam, kuran okuyacam, tevbe edecem, kaza namazı kılacam diyor. Kendince bir yılbaşı kandili oluşturmuş durumda.. Haksızdır demiyorum.
Haklıdır demeye korkuyorum. Açıkçası ne edecem bende bilmiyorum. Çünkü çok sivri fikirler ve diller var.

Acizane genede şu cümleleri sarfetsem bana kızmayın; Rabbim, bilerek veya bilmeyerek işlemiş olduğumuz günahlarımızı affetsin.
Rabbim 2021 yılını bizlere, ülkemize, mazlumlara, muhtaçlara, islam alemine ve tüm insanlığa hayırlara vesile eylesin. Dökülen kanların son bulmasına,
çekilen acıların mutluluğa dönüşmesine, kardeşliğimizin pekişmesine ve vicdan muhasebesinin tavan yapmasına vesile olmasını diliyorum.
Ve 2020 yılı içerisinde, bütün dünyayı saran virüs
Musibetinin son bulmasını Rabbimden niyaz ediyorum.
Yıl içerisinde kaybettiğimiz mümin kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Hastalarımıza şifa diliyorum. Sağlarımıza sıhhat afiyet diliyorum.

2021 yılının Haktan, hakikatten ve adaletten yana
bir başlangıca vesile olmasını diliyorum.
Hayatın normale döndüğü, insanların hakka döndüğü
Hastalıkların son bulduğu, zulmün yok olduğu,
Hayırlı dileklerin kabul edildiği bir yıl olmasını
Yüce Rabbimden niyaz ediyorum..

NOT: 2020 den razı değilsiniz ya, hele bir sorun kendisine, o sizden memnun mu..
Sizi bu soru ile tefekküre davet ediyorum..
*********************************Nihat Avcı

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Nihat Avcı ne güzel açıklamış sayın hocam.İnsan oğluna sorsak yüzde doksanı suçu 2020 ye bulur ama hiç kendine toz kondurmaz.
Hani bir kız çocuğu vardı sizi Rabbime şikayet edeceğim diyen!
Bu sadece bir örnek. Şuan bir çok kişi onlarca örnek verebilir. Peki ozaman yılmı kötü biz mi günahkarız?
Bu düşünce içerisinde olduğumuz sürece felaketler daha da artacaktır hafezanallah.
İnsanoğlunu Allah hesaba çekmeden her insan kendini hesaba çekmedikçe imtihanımız da elbet çetin geçecektir.
Allah cümlemizi yeni yılda kendine çeki düzen verenlerden eylesin.
Allah razı olsun hocam.
Elleriniz dert görmesin.
Vesselam..

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Bütün dini takvimlerde bile yılbaşı olarak 1 ocak görülmüş, Hicri, gün-ay-yıl küçücük gösterilmiştir,
Takvimlerimiz Hicri degil malesef hocam.
Hatta diyanet takvimlerinde temkinli namaz saatlerimiz bile yok..
Namazda 'belki' vakit girebiliyordur.
Am oruç öyle degil..Sakata giriyor?
Ben şahsen Faziletten devam ediyorum..

Yani demem o ki öncelikler degişmiş.
Allah ayaklarımızı doğru yolda sabit kılsın .. ????

Yusufça

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30,359
Takım
Beşiktaş
2020'de insanoğlu eskiden terkettiği şeyleri tekrar hatırlamaya başladı.
Bu sürecin biraz daha böyle sürmesi bizi eski benliğimize kavuşturmaya acaba yetecekmi? Yoksa duruma alışıp unutmaya devam mı edeceiz!
Yaptıklarımızdan dolayı Rabbim hakkettiğimiz cezanın bir kısmını dünyada verir ki, akledelim.. Ama malesef akledenlerimiz çok az..

Yusufça

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30,359
Takım
Beşiktaş
Nihat Avcı ne güzel açıklamış sayın hocam.İnsan oğluna sorsak yüzde doksanı suçu 2020 ye bulur ama hiç kendine toz kondurmaz.
Hani bir kız çocuğu vardı sizi Rabbime şikayet edeceğim diyen!
Bu sadece bir örnek. Şuan bir çok kişi onlarca örnek verebilir. Peki ozaman yılmı kötü biz mi günahkarız?
Bu düşünce içerisinde olduğumuz sürece felaketler daha da artacaktır hafezanallah.
İnsanoğlunu Allah hesaba çekmeden her insan kendini hesaba çekmedikçe imtihanımız da elbet çetin geçecektir.
Allah cümlemizi yeni yılda kendine çeki düzen verenlerden eylesin.
Allah razı olsun hocam.
Elleriniz dert görmesin.
Vesselam..
Allah razı olsun, çok sağolun.
Buyurduğunuz gibi rabbim akledip ders alanlardan ve kendine çeki düzen verenlerden eylesin bizleri.. Aleykumusselam..

Üst Alt