Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

elif :))

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
Bir konuda bilgilendirmem bir arkadaşım var..Ve ben bu konuda hadislere ve ilim dalında önemli insanların yazılarına ulaşmak istiyorum..Bana yardım edebilirseniz sevinirim..Ne kadar çabuk olursa o kadar iyi olacaktır benim için..

Mezhepler Hakkında
Birçok yeni meseleler var ki bu konularda ölmüş bir müçtehidi taklit etmek mümkün değildir. Bu tip durumlarda yaşayan bir müçtehide müracaat edip onun fetvasına göre amel etmek mecburiyetindeyiz. Siz Ehl-i Sünnet uleması arasında sonradan ilmi derecesi çok yüksek olan müçtehitler yetişti. Bu şahıslar ilmi olarak o dört kişiden daha yüksek makamlara sahiptirler. Ben içtihat makamının hangi delile dayandırılarak istisnasız bir şekilde bu dört kişiye münhasır kılındığını ve diğer insanların ilmi haklarının ellerinden alındığını bilmiyorum. Ama Şia toplumunda bütün müçtehitler İmam-ı Zaman’ın zuhuruna kadar yaşam hakkına sahiptirler. Biz taklide ilk başlayan birisinin ölüye taklit etmesini asla câiz bilmiyoruz.

Sağlam delillerle açıklamam gerekiyor..Yrdımınız için teşekkürler..

$adrazam

Nakşi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
gerçekten çok öenmli bir konu bunu bir abalam söyelyeyim o ilahiyatçı bakalım onun tanıdığı falan varsa keisn bir bilgi edinir..

ayram

kara kız

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
sizde sofisiniz kac yıllık sofisiniz bende sofiyim bazı konularda sizden yardım isteyebilirmiyim

$adrazam

Nakşi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
tabi ne demek her konuda yardımcı olabilirm.

Üst Alt