Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
I]

Dünya, haftalardır Irak halkının 1 milyar 27 milyon dolarının nasıl çalındı ını tartışıyor. ABD ve İngiltere'nin atadı ı "Geçiş Hükümeti" döneminde yeni kurulan 'Irak ordusu'nun ihtiyaçları için açılan ihaledeki yolsuzluk, tarihin en büyük hırsızlı ını ortaya çıkardı. 14, 15 ve 17 Haziran 2005'te arka arkaya yazdı ım "Stoffel Dosyası 1, 2, 3" başlıklı yazılarda Türkiye'de ilk kez ve derinlemesine bu skandalı tartıştım.

Petrolün dışında, Irak'ın 1 milyar dolarının de il, 40 milyar dolarının çalındı ını, işgalden sonra oluşturulan şebeke eliyle ABD ve İngiltere'nin, Irak ordusuna ait toplam de eri 40 milyarı bulan tüm malvarlı ını sattı ını, satılanların yerini doldurmak için yeni ihaleler açıldı ını, böylece Irak halkının ikinci kez dolandırıldı ını, operasyonun bizzat ABD Başkanı Bush'a ba lı Dale C. Stoffel tarafından organize edildi ini yazdım.

Füzeler, tanklar, savaş uçakları, a ır silahlar, askeri mühimmat nereye gitti, kimlere satıldı? Füzelerden bir kısmı Kuzey Irak'taki Kürt güçlere verildi. Belki tanklar ve savaş uçakları da verilmiş olabilir. Füzeler ve silahlardan bazıları İran'a ve Ürdün'e gitti.

Trafi in ayrıntıları, kullanılan güzergahları, işi yürüten şirketlerin ismi, hangi sınır kapısından kaç araçlık konvoylarla taşındı ı bilgileri mevcut. Yine füzelerden bir kısmının ABD'ye; bir kısmının da Yeni Delhi'ye kadar ulaştı ı, operasyonu kimlerin yürüttü ü, hangi taşeron şirketlerin, hangi kargo şirketlerinin kullanıldı ı da.

Olayın Türkiye'nin güvenli ini birebir ilgilendirdi i konusunda dikkat çekmeye çalıştım. Özellikle Mersin ve İskenderun limanlarının bu operasyonda nasıl kullanıldı ı konusunda şüpheleri ortaya koydum. Kuzey Irak-İskenderun-Mersin hattında içlerinde Türk şirketlerin de bulundu u, nasıl bir trafi in işledi ini sorguladım. PKK'nın Türkiye'ye soktu u silahlarla hurda ticareti arasında bir ilişki olup olmadı ını sordum. Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri'nin öldürülmesinden Ortado u'daki karanlık para operasyonlarına kadar yı ınlarca soru sordum.

Ba dat'tan Washington'a, Lübnan'dan Türkiye'ye uzanan büyük kaçakçılık/yolsuzluk operasyonundan, dev silah ticaretinden, Irak'ın kaybolan füzelerinden suikastlere uzanan bir dosya açtım. Beyaz Saray-CIA-Ba dat'taki kukla yönetim-mafya arasında nasıl bir menfaat paylaşımı oldu undan, 100 TIR'a yüklenen silahların Ürdün üzerinden nasıl İsrail'e kaçırıldı ından, boşaltılan silah depolarının akıbetinden, CIA-Boeing-Ukrayna arasındaki X-31 füzesi operasyonunun öneminden söz ettim. Kimseye duyuramadım&

Skandal, Irak'ta çok duydu umuz "contractor", yani müteahhitlerden birinin daha öldürülmesiyle ortaya çıktı. 8 Aralık 2004'te orta ıyla birlikte öldürülen bu Amerikalı'nın adı Dale C. Stoffel'di.

Stoffel ve orta ı Joseph J. Wemple, Taci'de Amerikalı yetkililerle toplantıdan çıktılar, Ba dat'taki Yeşil Bölge'de yine ABD'li üst düzey yetkililerle görüşmeye giderken araçları durdurulup maskeli kişiler tarafından kurşuna dizildi. Öldürenler Stoffel'in bilgisayarına el koydular. İnanılmaz ilişkiler a ı böylece ortaya çıktı. Ama Stoffel'in cesedi hiç ortalıkta görülmedi.

Stoffel, ABD ve İngiltere tarafından Irak'ın silahlarını ya malamak ve gerekli yerlere transfer etmekle görevlendirilir. Söz konusu silah ve malvarlı ının toplam de eri dudak uçuklatacak kadar büyük. Tamı tamına 40 milyar dolar!

Silah, askeri mühimmat ve hurdaya çıkarılan malzemelerin paraya çevrilme görevi bizzat Stoffel'e verilir. Dev pasta için, içinde devletlerin, istihbarat örgütlerinin, silah tüccarlarının, mafyanın ve bankaların oldu u bir a oluşur. Bu a ın tam merkezinde, ABD ve İngiltere'yi, özellikle de Bush ailesini temsilen Stoffel vardır.

Stoffel, tüm zamanını Irak'ta geçirir, çelik yele ini hiç çıkarmaz ve sürekli Uzi ile gezer. İşgalden sonra bir ekip kurar. Tahsis edilen 10 helikopterle Irak ordusuna ait tüm birimleri tespit edip, resimlerini çeker, envanterini çıkarır.

Gazi (İyad) Allavi, Muhammed el Çelebi ve Savunma Bakanı Hazım Şaalan öncülü ünde, 4 A ustos 2004, 16 A ustos 2004 ve 1 Ekim 2004 tarihlerinde imzalanıp onaylanan anlaşmalarla Stoffel, kirli operasyonu yönetme konusunda tam yetkili kılınır. (Şaalan şimdi Ürdün'de ve muhtemelen hakkında tutuklama kararı çıkarılacak.) Irak içinde ortakları Çelebi, Allavi, Talabani, Barzani, İran lobisi, dışarıda ise Kuveyt, İsrail, İran ve Ukrayna'dır. Tabiî patron ABD ve İngiltere...

Türkiye'den iki şirket ve iki isim (C.A. ve A. E.) skandalın tam merkezinde yer alıyor. Aldıkları komisyon bile belli. Stoffel'le 11 ve 12 Kasım 2004 tarihlerindeki e-mail yazışmaları belli. Gizli tutulması kararlaştırılan anlaşmalar ortada. Stoffel'le o kadar yakınlar ki, öldürüldü ünde bu kişilerle birlikte resimleri bilgisayarında bulunuyordu. Kimlerin, hangi güçlerin himayesinde oldukları ise meçhul!

Ben o zaman bu kirli ortaklı ı Türkiye'nin güvenli ini öne alarak tartıştım. Şimdi Türkiye dahil, bölgede dolaşan ve yatırımlara dönüştürülen sermaye açısından da bakmak gerekti ini fark ediyorum. Türkiyeli ve Lübnanlı aracılar dikkate alındı ında, paranın ne kadarının Türkiye'ye hangi yatırımlarla girdi ini merak ediyorum.

Stoffel dosyası, bir çok ülkeyi ekonomik ve siyasi açıdan yakından ilgilendiren, etkileyecek olan yüzyılın en büyük, en karanlık operasyonu. Cinayetlerden ihalelere ve para aklamalara uzanan ve bizzat ABD ve İngiltere'nin yönetti i trafi in bütün bölgede a ır siyasi sonuçları olacak.

Özelliştirme yoluyla Türkiye'ye yönelen sermayenin arkasındaki güçler çok tartışılacak. Ben de önümüzdeki hafta boyunca ekonomik gerçeklerin de il, siyasi ve stratejik planların yönlendirdi i bu ilgiyi sorgulamayı umuyorum. Tabiî, Irak'ta terörle, etnik ve mezhep çatışmasıyla, intihar saldırılarıyla kamufle edilen Stoffel Dasyası'ndan başlayarak&.

İBRAHİM KARAGÜL yeni şafak .. 23 eylül 2005

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
yazarın eme ine sa lık..güzel bir yazı...Irak'ta olup bitenleri bizler sadece tv ekranlarında yüzeysel ve taraflı olarak görüyoruz..ama hiçte öyle olmadıgı belli..Allah müslümanlara yardım etsin...FENSURNA ALEL KAVMİL KAFİRİN

Üst Alt