Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Sivilay abla, gençlerin dertlerine derman olmaya devam ediyor. Güzin abladan farklı olarak Sivilay Abla, politik ve sosyolojik konulardaki sorunlara ışık tutuyor. Bu hafta Sivilay Hanım'a yazanlardan biri Çiyse. Çiyse üniversiteye giren başörtülülerin kendisini kapatacağından korkuyor. İşte Sivilay Abla'nın cevabı...
Sivilay Abla/ Taraf

4444 kez 'Çiyse laiktir laik kalacak'

Bu hafta başörtüsü ile ilgili çok sayıda soru aldım. Kısaltarak buraya koyduğum sorularınıza kısa cevaplar vereceğim. Zira bugünlerde olan bitenler benim de ruh sağlığımı bozdu. Size ne kadar yararlı olacağımı bilemiyorum.

Soru: Türbanlılar neden babaannelerimizin taktığı gibi takmıyor. O zaman bir sorun kalmayacak. (Şebnem Balaban-Aydın)

Cevap: Şebnem kızım güzel söyledin. Örneğin benim torunlarım görücü usulüyle evlenmeyi düşünüyor. Belleri ağırınca kupa çektiriyorlar. Yemeklerinde vitadan başka yağ kullanmazlar. Ancak ben örtülü olmadığım için başları örtme şansları yok. Bu konuda kara kara düşünüyoruz. Başlarını örtmeye karar verirlerse senin babaanneni onlara ödünç verir misin?

Soru: CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal, "türban bizim geleneksel kıyafetimiz değil. Bir Arap üniformasıdır " diyor. Türk kızları neden geleneksel Anadolu giysilerini tercih etmiyor da bu Arap üniformasını giymekte ısrar ediyor? (Ankara Olgunlaşma Enstitüsü son sınıf öğrencisi)

Cevap: Baykal yine çok haklı. Halbuki biz sadece geleneksel kıyafetlerimizi giyeriz. Örneğin; blue jean Selçuklu döneminden kalma bir mahalli kıyafetimizdir. Göbek piercingi çok kadim bir şaman ritüelidir. Bildiğimiz tüm geleneksel Anadolu kıyafetlerinde sırt dekoltesi standarttır. Ayrıca bu Arap kıyafetleri Suudi Arabistan'ın Bursa eyaletinde ve Mısır'ın Denizli kentinde dokunuyor. Ben de anlamıyorum niye bu ısrar?

Soru: Üniversitede Türbanı serbest bırakan kanun çıkarsa kampusumuzun ve sınıflarımızın laikliğini korumak için ne yapmalıyız? (Rumuz: Doçent Dr. Kaygılı)

Cevap: Sayın Hocam, türbanlılar takımının hücum oyuncularını durdurmak için önce üniversite nizamiyesinde dokuz kişilik bir baraj kurun. Yine de barajı aşıp sınıfa girenler olacaktır. Örneğin; sınav tarihini değiştirin ama türbanlılara söylemeyi unutuverin. Bir şekilde sınavı öğrenip girenlerin kağıdını okurken yakın gözlüğünüzü bir türlü bulamayın. Bana ayrılan yer yetmediği için daha fazlasını sizin yaratıcılığınıza bırakıyorum.

Soru: Ben bir üniversite öğrencisiyim. Türbanlılar üniversiteye girerse üzerimde baskı kuracaklar ve beni de kapatacaklar diye çok korkuyorum. Acaba şimdiden ne gibi tedbirler almalıyım? (Çiyse)

Cevap: Sevgili Çiyse, Çantanda mutlaka biber gazı bulundurmalısın. Sana yaklaşıp beynini yıkamaya çalışan bir türbanlıyla karşılaştığında yüzüne sıkabilirsin. Tabi bu işi telepatik yollardan da yaptıkları oluyormuş. Tıpkı şofbenden zehirlenenler gibi hiç hissetmiyormuşsun. Bu konuda en tesirli şey bir zikir matik almak, otobüste, tramvayda, ders aralarında olmak üzere günde 4444 kez "Çiyse laiktir laik kalacak" çekmek.

İnsanlar saçmaladıkça saçmalıyorlar ve cidden komik oluyolar

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
gülüyorum...katıla katıla gülüyorum ağlanacak halimize...!!!!
yahu dini gereği örtünmüş insanların örtüsü ne çok batar olmuş!!!
eyvahlar olsun üniversiteye kapalı girerlerse irtica olur..öcü yahu bu kapalılar korkun tabi..korkmamak ayıp..
eyvahlar olsun örtü laikliği götürcek..
yahu ne bu laiklik DİNSİZLİK mi!!!
niye bu hale getirdiler...tüm dekolteleriyle insanları teşhir edici kıyafetleriyle hatta bazen giymedikleriyle üniversiteye gelenler varken biz LAİK devletiz.. amaaaaaa okula teşhir edicilikten arınmış halde gelen hakkı olan öğrenimden uzak tutulmak istenen genckızlarımız laikliği bozuyor..
arap ülkelerine benziyoruz..imdaaat kurtarın laikliğimizi!!!!
ne güzel müslümanız biz..
pardon müslümanmıyız dedim..yok canım sadece kimlikte kalıyor dini İSLAM yazısı...
yasantısı islamdan uzaklastıkca laikiz ya biz ...
vay be dünya yıkılsın..örtü üniversiteye giriyor..
örtüyü siyasi amaçla taşıyanlar,anne babasının baskısıyla takanlar,adettir gelenek görenektir babanemden kalmadır diye takanlar..ve birde İNANCI GEREĞİ takanlar..bilinçsizce takanlar ortada ve BEN BURDAYIM dedirten haldeler hep..ama inancı gereği o örtüyü taşıyanlara laf edilmesi beni çileden çıkarıyor....!!
Ve türban diye bir terimde yok benim lügatimde..türban ne ?! karsıtlarının cıkardığı türettiği bir kelime...Başörtüsüdür onun adı!!

örtüyü inancı gereği takanlara GECİKMİŞ özgürlüğün tanınması duamla..!!!!

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
Ne güzel cevaplar verilmiş...Bu insanlarda ancak bu dilden anlıyorlar maalesef..bu yazıyı okuyunca bende sizinle Zaman gazetesi yazarı Sayın Ekrem Dumanlının bir yazısını paylaşmak istedim...Buyrunnn....Çarpar sizi bu kitap!

Birkaç gün önce ilginç bir e-mail aldım. Bir link veriyordu mesaj. Adrese tıkladığınızda genç bir kadının hunharca linç edildiğini görüyorsunuz.
Mesajı binlerce insana gönderenin İslam düşmanlığı o kadar bariz ki! Hınçla dolu yazılar bir yana; bir de Kur'an-ı Kerim'den bir sûreyi sesli olarak görüntülerin üzerine bindirmiş. Güya o minnacık beyniyle başörtüsü tartışmalarına yeni bir açılım getiriyor. Az buçuk Kur'an bilgisi ve sevgisi olan herkesin yüreğini sızlatacak hain bir provokasyon bu. Meşhur Hafız Abdussamed'in o asude sesiyle okuduğu sûre, kıyameti anlatıyor: "Güneş dürülüp söndürüldüğü zaman / Yıldızlar (kararıp) düştüğü zaman, dağlar yürütüldüğü zaman / Gebe develer (başıboş) salıverildiği zaman / Denizler ateşlendiği zaman / Ruhlar çiftleştirildiği (canlar bedenleriyle birleştirildiği) zaman / Diri diri (toprağa) gömülen kız (çocuğun) sorulduğu zaman...

Evet, tam bir kıyamet sahnesi! O ürpertici tablonun insanları iyiliğe, hayra, güzelliğe davet ettiğini görmemek için kör olmak lazım. O muhteşem sûreyi kirli amacı için kullananın sadece imandan mahrum olması yetmez; vicdandan da yoksun olması gerekir. Zaten bugünlerde bu metot çok yaygın. Youtube başta olmak üzere bir kısım sanal paylaşım sitelerinde Allah'a, peygambere, kitaba saldırmak; üstelik bunları laikçilik adına yapmak moda haline geldi. Gerçek laiklerin de buna razı olmayacağını, bu hain tuzağa düşmeyeceğini sanıyorum. Belli ki bir provokasyon var ortada.

İnternetin zifiri karanlığa boğulmuş bir köşesinden İslam düşmanlığı yapan gizli güçlerin maksadını anlamak kolay; ancak yayıncılık sorumluluğu taşıması gerekenlerin bazı ucuz oyunlara gelmesini anlamakta zorlanıyor insan. Dün Milliyet internet sitesi, inanılmaz bir hataya imza attı. Aynı hatayı Vatan'ın da yaptığını söylüyor diğer internet siteleri. "Kadına ezan eşliğinde linç" başlığıyla bir haber yer alıyor sitelerde. Kur'an ile ezanın farkının bilinmediğine mi yanarsınız, o sesi o görüntüye monte eden hainlerin tuzağına düşüldüğüne mi?

Dünkü yayınında ensonhaber.com, Milliyet internet sitesini uyarıyor ve sitede verilen bilginin yanlış olduğunu gözler önüne seriyor. Milliyet'in sitesinde "Koca şiddetinden kaçtığı ve Yezidilere sığındığı için ilçe meydanında linç edilerek yarı çıplak soyulan ve çocukların yanında başına taşla vurularak linç edilen Sünni Müslüman kadının görüntüleri, insanlıktan nasıl çıktığını gözler önüne serdi." deniliyor. Ensonhaber.com'un verdiği bilgiye göre görüntüler Kuzey Irak'ta çekilmiş. Olay bir yıl önce yaşanmış. Taşlanarak öldürülen kadının adı Khalil Asvat. İnfazı ailesi yapıyor. Aile, Yezidi azınlığa mensup, kadın ise Müslüman bir erkeğe âşık oluyor ve 'İslam dinini kabul ettiği için ailesi tarafından taşlanarak' öldürülüyor. Daha da ilginç bir ayrıntı: Haberin doğru hali, 3 Mayıs 2007'de Milliyet'in internet sitesinde yayınlanmış. 'Çarpıtılmamış hali' kendi sitesinde dururken Milliyet gibi önemli bir markanın internet sitesinde böyle bir büyük hata yapılması şaşırtıcı. Hata diyorum; çünkü haber siteden çıkarıldı aynı gün.

Başörtüsü gibi konuların tartışıldığı bir dönemde, herkesin daha makul, daha sağduyulu davranması şart. Öyle zannediyorum ki Milliyet yöneticileri de (başta Sedat Ergin olmak üzere) dikkatsiz bir haberden dolayı üzüntü yaşamıştır. Ancak bazen iş işten geçiyor, provokatör amacına ulaşmış oluyor.

Unutmamak gerekiyor ki meselenin bir ucunda korkunç bir İslam düşmanlığı var. Bu insanlar medyayı yalan-yanlış bilgilerle kullanmak istiyor. Eskiden direkt İslam'ı hedef almazdı kirli propagandacılar, şimdi tahrik etmek amacıyla her fırsatı değerlendiriyor. Gösterilecek orantısız bir tepkiyle kendine şöhret senaryosu yazanlar da var. Onları kendi hallerine bırakmak belki de en doğru yol. Çünkü akıl donmuş, vicdan sönmüş, mantık durmuş. O yüzden Kur'an'a dil uzatmaya yelteniyorlar. Bilmiyorlar ki rahmet ve şefkatle gelen bu kitaba savaş açan hiçbir fert iflah olmamış, kaderin adil tokadını yemiştir; o yüzden Anadolu insanı boşuna "Kur'an çarpsın, Ekmek çarpsın" demiyor...

07 Şubat 2008, Perşembe

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Adam eşine-çocuğuna karışamıyor giyim konusunda, gelmiş meclisde 18 yaşını geçmiş kızların üniversitelerde nasıl giyineceğine dair bas bas bağırıyor. Orta çağ zihniyeti

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Gerçekten güzel cevaplardı...
paylaşımın için teşekkürler Melek kardeşim...

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
laiktirler laik kalacaklar ....

Ya arkadas harbiden de komikti ya
valla saçma sorulara mükemmel cevaplar :D

[KaYRa]

İslam Güzel Ahlaktır...

Aldığı Beğeniler