Artık soruları sormanın zamanı geldı:
Öncelikle klasik sorularimiz..
Forumumuzdaki nickinin anlamı nedir...? Neden bu nicki kullanıyorsun...? / Ervah ruh kelimesinin çoğuludur. Ruhlar yani. Neden bu nick, ötelere meraklıyım da biraz metafizik boyuttayım da ondan
memleket niree? / Dadaşlar diyarı şükürler olsun
Etkilendiğin ve örnek aldığınız tarihten günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı...? Varsa kimlerdir...? / OLma mı; Napoleon'un savaşçı, hırsçı ruhunu, Hitler'in ırkçılığını (Koyu Erzurum taraftarıyım

Üstad'ım NFK'nın fikir inşasını şiar edinmişimdir.
Geleceğe yönelik hayallerin ve planların nelerdir...? / Bir gün dünyayı ele geçirmeyi planlıyorum. Beni aşağı yukarı tanıyan bir kafa Nikita'lığımı anlamış olmalı
Hayatta vazgeçemeyeceğin üç şey...? / Valla ele tipik takıntılarım yok ama /hadi ciddi olayım/ kitap tek vazgeçilmezimdir.
Hobilerin,Fobilerin nelerdir...?/ Mizah ile bir insanı yerle yeksan ederim, hiç belli etmem

Adaletsiz tutuma hiç gelemem ağzının payını veririm. Bir de kibirli kafaları kuma gömerim

Yani kısacası böyle dikkafa, kibirli isimlere tahammülüm yoktur. Ve de kitap okumak, fikirle uğraşmaktan süper haz alırım. Büyük işlerin altına imza atmaktan hoşlanırım.
seni anlatan 3 sifat...?/ Hımm ama 3 kelime az gelir bana

Hırs, agresif, otorite
kac kardessin sen kacincisin..? / 3 kardeşiz, ben sonuncu postayım
evde aran kimle en iyi..? / yahu bundan size ne

Bir üstteki bacımla daha iyiyiz
annecimi babacimisin..? / Atatürkçüyüm
Ne işle meşkulsün...? / Öğrencilik mesleğini icra ediyorum efedim, ayda 1.5 milyar kazanıyorum
Bir gün herşeyi bırakıp kaçmak istesen nereye gidersin?/ sanırım bir caminin bayanlar kısmına
Vefa: bende pek olmayan kelime
Sadakat: al birini vur ötekine
Dost: serdengeçti (Üstadın bir numaralı adamı benim de var
sevgi: hayvanları severim
merhamet: hayvanlara acırım
menzil: ev kelimesinin eş anlamlısı bir de Adıyaman menzil (beklenen yanıt bu muydu
hasret: anneme duyduğumdur
ayrilik: annemden ayrıldığımda olan şey
vuslat: İşte bu Allah'la aramda olacak olan
mutluluk: bir çocuğa verdiğin şekerin adıdır
hazine: ve o çocuktaki gülümseme
araba: gereksiz zımbırtı
futbol: oynadım haa, izlemesini ve muhabbetini de severim. Yaşasın FENERRR
denilince ne yada kimler gelir aklina..
hayat bana... ögrettii.. / Pasif olmamam gerektiğini öğretti yoksa hep ağzıma vurdu lokmamı aldılar la
iyiki/ müslüman ve Türk'üm
keske/ keşke deme hiçbir zaman
ah ah/ keşke

büyümesem
asla katlanamam/ yazdık yaa
olmazsa olmaz/ kitap
....sarkinin ,türkünün ilahinin hatirasi var/ hatırası var hatırası avr bu ne la Emrah gibi geçelimm
...hic unutmam bi kere/ ahahha Bayburt'ta dış kapının üstünde anahtar asılı idi. İçeride de yaşlı karı-koca. Ben ne muzırlık yaptım dersiniz. O kapıyı üstlerine kitledim

Kadın kapıyı yumrukluyor yumrukluyor bu sefer korkudan kapıyı açamadım. Bir tabana kuvvet ohhooo. Akşama kadar kapıya polis dayanacak diye kağıt gibi oldu yüzüm.
Sence bir insanda olması gereken 3 özellik?/ Düşünce istidadı, merhamet, sadakat
islam alemi hakkinda düsüncelerini alabilirmiyiz/ tenkid edemeyecek kadar nakıs, bir takım şeyleri de göremeyecek kadar kör değilim gibi politik bir yanıt olsun bakalım.
evliklik hakkinda düsüncelerin/ Aile kurmak tehlikelidir diyordu "Akıl Oyunları" senaristi ve ben buna katılıyorum.
Kimleri dinlemeyi seviyorsun...?/ Pek şarkı türkü zıvanalarını sevmem, Şiir dinlerim.
güzel ülkemizde nereleri gördün?/ Erzurum, Bayburt, Sakarya, dünyada da Mısır. Havam olsun
Oturduğun ili seviyormusun ? İstanbul benim canım, vatanım da vatanım
imkanın olsa nerede yaşamak isterdin ? / Yine İstanbul
Dünya turuna cikcak olsan nerden baslardin ? / Yine Kahire'den
yemek yapmayi bilirmisin..?/ Ne o beni tanır ne de ben onu
EN*LERIN
En sevdigin yazar kimdir/ NFK
en etkilendigin sure/ Rahman
En sevdigin ilahi,türkü
En sevdigin söz/ Ve bunları çabucak geçelim sevgilim ACZ 
en sevdiğin renk/ yeşilin hastasıyım
en sevdiğin çiçek: ığğkk hazzetmem ama gülün lalenin yeri ayrıdır tabi. Anlayan anlar
en güzel geçirdiğin yaş/ 18
en sevdiğin insan karakteri/ sağlam karakterli olsun da
en son okuduğun kitap/ Serdengeçti'nin "Bir Nesli nasıl Mahvettiler"
En çok kimi özledin/ Üstadım NFK'yı
en son... yaptim/ namaz kılmıştım sonra dedim şuncazların sorularını cevaplayayım fena merak etmişlerdir dedim 
en sevdigin ev isi/ hiçbiri