Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Forumumuzdaki nickinin anlamı nedir...? Neden bu nicki kullanıyorsun...?
Nickim "Allah İçin" anlamına geliyor. Herkes biliyor daha yeni değiştirdim. Kullanmamın en önemli sebebi herşeyi Allah İçin yapmaya çalıştığım, daha sonrada facebook sayfamın adı olduğu ve net üzerinde bundan böyle bu isimle tanınması için.
memleket neresi?
Zonguldak / Ereğli Normalde Alaplı ama Alaplı'yı çok fazla kimse tanımaz, küçük bir ilçedir. Karadeniz Ereğli'ye bağlı bir nahiyeydi ve yeni ilçe oldu sayılır. Ben her zaman kendimi Karadeniz Ereğli'li olarak kabul eder ve öyle tanıtırım.
Doğum tarihin ne zaman gün ay yıl
23/06/1980. Daha birkaç gün önce kutladı herkes. Allah razı olsun.
Etkilendiğin ve örnek aldığınız tarihten günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı...? Varsa kimlerdir...?
Recep Tayyip Erdoğan Lütfen siyasi olarak algılanmasını istemem. Başbakanımızın duruşu, karizması ve konuşurken tane tane içinden geldiğince konuşması her zaman hoşuma gidiyor. Daha yeni kaybettiğmiz liderlerden Muhsin Yazıcıoğlu'da aynı şekilde örnek verebileceğim kişidir. Ailemden ise Eşimin en küçük amcasını örnek verebilirim.
Geleceğe yönelik hayallerin ve planların nelerdir...?
Nickimin anlamı gibi Allah İçin birşeyler yapmaktan başka önemli hayalim yok.
Hayatta vazgeçemeyeceğin üç şey...?
Eşim, işim ve aşım.
Hobilerin,Fobilerin nelerdir...?
Köyümüzde beraber takıldığım benimle birlikte 3 arkadaşız. Onlarla yaz akşamları ıhlamur ağacı altında sohbet etmek en büyük hobim. Sonra halısahada top oynamak ve balık tutmak diyebilirim. Çok aşırı değil ama biraz yüksekten ve yılandan korkarım.
seni anlatan 3 sıfat...?
Kardeşlik, Sevgi, Gülmek
Eşime yıllar önce yazdığım beni anlatan bir şiiri paylaşmak istiyorum.
Gülmek yıllardır ben demek Çok uzaklarda bana ağlamak
Sadece gülmeyle sular durulmuyor Ağlamaksız bir dünya da olmuyor
Ömrümce acı çekip ağlasamda Kahrımdan yanıp ağıtlar yaksamda
Elbet biri karşıma çıkıp gülücükler saçıyor Gülücükler bana gülmek olduğumu hatırlatıyor
Sevmekte seninle ben demek oldu Sevgin gönlümde kış güneşi gibi doğdu
Hayatımda gördüğüm küçük düşünce büyük iyilik Sevgin sayesinde bitti bendeki birçok delilik
Hep yanımdaydın en kötü zamanımda Ayrılmaz bir parça gibisin hayatımda
Şimdi hayata sevgiyle bakabiliyorum Bana kin gütseler bile sevgi tanecikleri çıkarabiliyorum
Artık sevgin hariç herşeyden vazgeçtim Çünkü ben "Sevgiyi Sevmeyi Sevginle Sevdim..."
kac kardessin sen kacincisin..?
Dört kardeşiz ve ben en büyükleriyim.
evde aran kimle en iyi..?
Eşimden başka kimse olmadığı için mecburen onunla
annecimi babacimisin..?
Anneciyim. Babacı bir erkek çok nadirdir.
Ne işle meşgulsün...?
Kendime ait Çiftcam imalatı ve cam boyama işleri yaptığımız firmam var.
Bir gün herşeyi bırakıp kaçmak istesen nereye gidersin?
Rabbime sığınırım ve bir an önce canımı alması için dua ederim.
Vefa : Buna benim karakterimde var diyebilirim. Sadakat : Eşim Dost : mystery sevgi : ben merhamet : büyüklerimiz hasret : askerlik ayrilik : dedem vuslat : evlilik mutluluk : olmazsa olmaz hazine : kalp araba : mercedes. çok eskide olsa adamlar yapmış usta futbol : onsuz asla olamam denilince ne yada kimler gelir aklina..
hayat bana dik durmayı ögreti.. iyiki çok sevdiğim bir eşim var. keske bu sitedeki kardeşlik ortamına herkes ayak uydursa ah ah gençliğim Yalan söze asla katlanamam.. internet olmazsa olmaz..
inci tanem (Tarkan) sarkısının, halil ibrahim (çökertme) türküsünün titredim efendim seni andım dün gece ilahisinin hatırası var
Okusen ile Neligül arasındaki Balık tatlısı muhabbetini forumda hic unutmam bi kere
Yok. Ben oturduğum ilçeyi daha çok seviyorum. Bizim ilçemiz İlimizden daha büyük ve güzel.
imkanın olsa nerede yaşamak isterdin ?
Yaşadığım yerden memnunum.
Dünya turuna cikcak olsan nerden baslardin ?
Mısır. Hep hayal etmişimdir piramitleri görmeyi.
yemek yapmayi bilirmisin..?
Ben bilmem eşim bilir Balık yaparım ama. Eşimde çok beğenir. O da balık yapamaz. Fobisi var.
EN'LERIN En sevdigin yazar kimdir
Halit Ertuğrul
en etkilendigin sure..
İnşirah Suresi
En sevdigin ilahi, türkü
İlahi: Mavi Marmara (Her dinlediğimde tüylerim diken diken oluyor ve sürekli dinlerim.) Türkü: Eledim yar eledim
En sevdigin söz
Ölümle nişanlıysak "neden" çeyiz hazırlamıyoruz?
en sevdiğin renk
Bordoya yakın kırmızı tonları
en sevdiğin çiçek
gül
en güzel geçirdiğin yaş
sorular kolay dedim ama bu zor soru Bunu düşünmem gerek aslında. Gerçi her yaşın kendine has bir özelliği var. 16-17 yaşım güzeldi diyebilirim. Hayatın ne olduğunu anlamaya başlıyorsun ve sende heyecan oluyor.
en sevdiğin insan karakteri
sohbet hocamızın karakteri çok hoşuma gidiyor. Birşeyi yapmadan asla yapıyorum bile demediği, samimiyetinde eksik olmayan temiz bir yapıya sahip.
en son okuduğun kitap
Kitap okumayı sevmem ama en son "Deccal" isimli bir kitap okumuştum. Gece uyku bile uyuyamadım
En çok kimi özledin.
Eşimi. Birkaç gündür yok. Kampa gitti.
en son soruya cevap yazdım
en sevdigin ev isi
Bulaşık yıkamak Çıraklıktan ve Askerden alışkınım. ama hiç yıkamam
en korktuğun hayvan : yılan Sizi ne kızdırır : yalan ne sevindirir : tebessüm Maç'la aranız nasıl : her hafta oynarım İstanbulda en sevidiğiniz yerler : Eyyüb Sultan, pierre loti
yenidendogus soruları
yenidendogus la nezaman ve nasil tanistin?
Tamamen bir tevaffuk üzerine. 22.10.2010'da tanışmışım. İlk zamanlar pek aktif değildim. Başka bir sitede paylaşım yapıyordum. O sitedeki üyeler iyice azalınca buradan devam ettim ve çok mutluyum.
yenidendogus' un hayatindaki yeri?
Biz bir aileyiz artık.
Forumda en cok vakit gecirdigin bölüm hangisidir...?
Bölüm ayırmam. Her telden takılırım. Ne hoşuma giderse oraya bakarım.
Vakit geçiremediğiniz bölüm hangisi
Hatim bölümü. Bir türlü orayla ilgilenen yok En kızdığım olayda bu Yeniden Doğuş'ta.
Forumumuzda en çok dikkatini çeken seni en çok etkileyen kimler...?
birini yenidendogus a üye yapmak icin ne söylersin.
O anki ruh halime bağlı. Zorla bile yapabilirim
irtibat halinde oldugun üyeler
olmadıklarımı yazsam daha az çünkü. Özel üyelerin hemen hepsiyle.
FORUM EN'LERi
En sakin üye : Semerkand (hiç kimseyle işi yok) En sinirli üye : Durubey En duygusal : Uhibbu En cana yakin : Nuryolu vecankenarı (adı üstünde ) En komik : Durubey En sakaci : Durubey En alingan : Yağmurbey (Abi alınmana gerek yok. Bizler sakin olmak ve işimize bakmak zorundayız. Telefonda konuştuğumuz gibi ) En inatci : Uhibbu en neseli : Dilsitan En sabırlı üye: Benim tabiki En güzel nick: cankenarı En güzel imza: Yeni üyelerimizden Haya'nın imzası çok güzel. En çok paylaşım yapan üye: Listede Geceler yazıyor ama sanırım bu aralar benim. En güzel yorumları yapan üye: Katre-i matem. (Birazcık kısaltırsa daha iyi olacak İnşAllah.) en merak ettigin : Semerkand'dı. Pazar günü görüştük Allah'ın izniyle. en tanismak istedigin : Engin
Üyeler hakkında yorum yapın tanıştınız
Onur : Beklediğimden de büyük çıktı Çok zeki. mystery : Yıllar yılı Eksen : Muhabbet Fedaisi Matrax : Kardeşim gibi gibi Halid bin velid : Sofi adayı Semerkand : Sofi YAGMURBEY : Gelmeseyi çok sözüm vardı. Abim kendine yakışanı yaptı. Büyüklük. DURUBEY : Ya ne deyemki. Allah bildiği gibi yapsın Lazoğlu : Tam kafadar Ha birde Uhibbu vardı : İstanbul Konusu için kader arkadaşımdı.
ve beşiktaş denince aklınıza ne geliyor
Pascal Nouma
Toplantı hakkında düşündükleriniz neler ?
Yazmak istemiyorum. Yine tartışma konusu olacak. Herşey çok güzeldi. Emeği geçen arkadaşlardan Allah razı olsun. Bir çaba sarfettik ama alkışı gelenler haketti kanaatimce.
Neyi begenmediniz
İstanbul'da olupta gelmeyenlerin sıradan mazeretlere sığınmalarını
Neyi begendiniz
Yıldız parkını ve hediyeleri çok beğendim. Allah razı olsun.
En uzun olmak nasıl bir duygu
Kısa kalanlara sormak gerek. Onur'a sorabilirsiniz?
3 temmuz gelenekselleşirmi
Sanmam ve istemem. Kendimi son yorumlardan sonra dinsiz imansız hissetmeye başladım. Sitede hiçbir yorumu hiçbir mesajı ve hatta tanışma konusu olmayan biri bize bunları yakıştırıyorsa bu sitede kalmanın anlamı nedir sizce? Şunu bilsinlerki o kötü yakıştırmaları yapanlar bizden farklı yaşamıyorlar. Biz böyle daha mutlu olacağımızı düşündük. Sizene kardeşim sizene? He siz müslüman kardeşinizi mi düşünüyorsunuz günaha girmesin diye. Bizi düşünmenize gerek yok. Zaten müslüman olmadığımıza atıfta bulundunuz.
17 ' yapalım şunu
asla
Öfkene hakim misin?
Bir yere kadar.
Kendini kötü hissettiğinden ne yaparak rahatlarsın?
Abdest alarak ve kendi kendime tebessüm ederek. Deli diyecekler şimdi bana
Hayatın hikaye olsaydı ne tür olurdu ?
Eskiden ilkokulda okutulan Cin Ali'nin ki kadar kısa bi hikaye. Geldik ve gidiyoruz.
Şuan elinize kalem versek birde kağıt mutluluğun resmini nasıl çizerdin?
ben klavyeyle çizeyim ( )
Hiç kopya çektin mi hangi dersten?
Çok çektim ama profesyonel değilim. Arkadaşlarım defteri sıranın üzerine koyardı. Yakalanacağım diyeben korkardım En güzel kopyayı tırnaklarıma yazardım. Şaka gibi ama gerçek. 10 parmakta 10 cevap olurdu. (10 parmağımda 10 marifet gibi oldu )
Elinde 3 boş çerçeve olsa bu çerçeveleri kimlerle doldururdun ?
Birine eşimle ikimizi Birine şehit Furkan Doğan'ı (Nur içinde yat kardeşim) Diğerinede Filistin'lilere yapılan zulmü.
Çaresizlik nedir sence? Var mıdır çaresizliğin bir çaresi?
Çare yoksa çare sizsiniz.
boş zamanlarında neler yapmaktan hoşlanırsın?
Eşimle olmaktan (ama tüm boş zamanı onla geçirince olmuyo) Arkadaşlarımla nadirde olsa. ve Pc başında olmaktan hoşlanırım.
en çok zamanını geçirdiğin kişiler kimlerdir..
mystery. günde en az 10 saat. Hiç çekilmiyo ama n'apacan başka eleman yok Katlanıyoruz.
yaşamında seni çok etkileyen bir olay varmı?
Eşimle balayı dönüşü ilkokul öğretmenimi ziyaret edecektim. Yol üzerindeydi. Bir aksilik çıktı adresinde ve ziyaret edemedim. Birkaç gün sonra netten adresine bakayım ve sürpriz yapayım dedim. Okuduğum haberde kanserden vefat ettiği yazıyordu. Nur içinde yat Rıdvan GUMA hocam. Mekanın cennet olsun. Benim hamurumu sen yoğurdun. Seninle gurur duyuyorum Hocam..! ve şimdi ağlıyorum
Ne tür müzik dinlersiniz?
ilahi ve fon müziklere bayılırım. Zaman zaman arabesk ve pop müzikte dinlerim ama şu zamanda pop müziği çığırından çıkardılar.
Hayatta en çok kıymet verdiğin insan?
Annem. Neden eşiniz değilde anneniz diye düşünen olabilir. Anne bir tanedir başka olamaz. Allah kimseye göstermesin ama eş anlaşmazlık durumunda değişebilir.
Hiç hayvan besledinmi?
Evet. Kedi, köpek, kuş ve balık. Özellikle siyah kedimizi unutamam. Bir gece rüyama girmişti ve o sabah babaannem kedimizin öldüğünü söylemişti.
Kaç siteye üyesin?
8-10 civarında ama sürekli online olup paylaşım yaptığım yer burası. Zaman zaman diğer 2-3 siteyede konu paylaşımı yapıyorum. Geri kalanınada sadece konu almak için üye olmuşumdur.
Herhangi bir sanat dalına eğilimin yada hevesin var mı?
Ebru sanatını yapabilmeyi ve ney çalabilmeyi çok isterdim.
Nur: Melek Savaş: İnsanlık dışı Umut: Tükenmemeli Hiçbir zaman Peygamberimiz: Allah'ın Resulu Uzak: Sevgisiz yaşamak bana uzak
İlkokul 1. sınıfa kayıt yaptırdığımız gün kulakları çınlasın Nizamettin Yalvaç adında bir öğretmen vardı. Kayıt işlemi bitince bana "Okuyacakmısın Mustafa" diye sordu. Bende "evet" dedim. Eve geldiğimde düşünüyordum. Nasıl okurum diye. Kendimce hesap yapıyordum. 5 yıl ilkokul, 3 yıl ortaokul, 3 yıl lise, o zaman üniversite adını hiç duymamıştım bile. Köyde yetiştiğim için bilgim yoktu. Öğretmenime karşı şimdi sözümü tuttum diyebiliyorum ama. Hepsini okuyabildim çok şükür de yinede camcı olduk
Bir de fıkra anlatın
Birgün Temel'e sormuşlar. Laz olmasaydun ne olirdun Temel cevap vermiş: Vallahi çok mahcup olirdum