Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Fahl_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30
Takım
Beşiktaş
Sevgili ciler:))
Asıl ben teşekkür ederim size..
Yüreğinize..

Onur duydum..Sizlerle bir arada olmaktan..

İnsani olanı anlamlı kılan nedir derlerse ,tebessüm dolu varlığınız..

İşte bu en güzeli..

Bu arada nostalji başlığını arıyordum..:))Bir şarkım var eklemek istediğim..

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Konukluğun hayırlı olsun kardeşim.Allah kolaylıklar versin.Bu güzel konuyu hazırlayan kardeşimede gönülden teşekkürler.Allah razı olsun.

Fahl_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30
Takım
Beşiktaş
Konukluğun hayırlı olsun kardeşim.Allah kolaylıklar versin.Bu güzel konuyu hazırlayan kardeşimede gönülden teşekkürler.Allah razı olsun.

Allah razı olsun yüreğinizden inşallah..

Doğum gününüz kutlu olsun Sayın Hafız..Nice nice yıllara ailenizle birlikte huzur ,sağlık ve hayırlarla ulaşmanız temennisi ile..

Uhıbbu kardeşim:))

Soruların yaptığım sınavlardan daha kapsamlı maşallah..

Yüreğine ve emeğine sağlık..

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Sende benim sorularımdan kopya çekebilirsin o zaman :) ;)

cevaplarını en yakın zamanda bekliyoruz :gul:

ciler

Bir B/Aşk'a 'yım..

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Galatasaray
Sevgili ciler:))
Asıl ben teşekkür ederim size..
Yüreğinize..

Onur duydum..Sizlerle bir arada olmaktan..

İnsani olanı anlamlı kılan nedir derlerse ,tebessüm dolu varlığınız..

İşte bu en güzeli..

Bu arada nostalji başlığını arıyordum..:))Bir şarkım var eklemek istediğim..

ben görene kadar eklemişsiniz :)... çok teşekkür ederim yüreğinize sağlık :)

Fahl_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30
Takım
Beşiktaş
Uhıbbu Öğretmenim:))

Kaçış yok anlaşılan..Kopya çekip sorulardan kendimce eleyerek bazılarını:))

Peki öyleyse..

Öncelikle klasik sorularimiz..

-memleket neresi?
Ankara Polatlı,Kırım kökenliyiz;Tatar :))

-Doğum tarihin ne zaman gün ay yıl

12 Kasım:))

-Etkilendiğin ve örnek aldığınız tarihten günümüzde yaşayan veya ailenizden bir kişilik var mı...? Varsa kimlerdir...?

Her hayatın hisse verici bir yanı olduğuna inanıyorum..Hiçbir şey öylesine değil..
İçindeki nizamların ahengine ,neden ve sonuçlarına idrak ile bakmaya çalışıyorum..
Bu açıdan bir değil de birçok örneğim var aslında

-Geleceğe yönelik hayallerin ve planların nelerdir...?
Çocuklarımı Rabbin bir emaneti bilip en hayırlı biçimde yetiştirmek,geleceklerini ve asli dünyalarını kurmalarına rehberlik etmek

-Hayatta vazgeçemeyeceğin üç şey...?

İnancım,Çocuklarım,Umudum

-Hobilerin,Fobilerin nelerdir...?

Yazılarla hemhal olmayı seviyorum..Kendimce yazıp biriktirdiklerim var..
Eskisi kadar olmasa da kitaplar hazinem;sinema,müzik yaşantımda zaman ayırmaya çalıştıklarımdan

-seni anlatan 3 sifat...?

Zorluklar karşısında inatçı,hüzünlü ve ilkeli

-kac kardessin sen kacincisin..?

Dört kardeşin ikincisiyim..

-evde aran kimle en iyi..?

Çocuklarımla yaşıyorum..Ve mutluluğum

-annecimi babacimisin..?
Babamı uzun süre önce kaybettim..Annem farklı şehirde..

Çalışmaya başladığım yıllardan beri gurbetteyim..Allah annemi eksik etmesin hayatımdan

-Ne işle meşgulsün...?

Öğretmenim

-Bir gün herşeyi bırakıp kaçmak istesen nereye gidersin?

Yürekten kaçış olamayacağı için..Mekan olarak bir yer söz konusu değil..

Vefa-Annem
Sadakat-İnanç
Dost-Kalbi iyi niyete yönelik olan
sevgi-Yaşamın gücü
merhamet-Allah'ın yüceliği
hasret..Ölenlerim
ayrilik.-Gözyaşı
vuslat..Şükür
mutluluk..Huzur
hazine..Dualar
araba..Minik ,yeşil arkadaşım
futbol..Zaman kaybı

denilince ne yada kimler gelir aklina..

....sarkinin ,türkünün ilahinin hatirasi var

Samanyolu..

...forumda hic unutmam bi kere

Sevgili SeS(Z)iz'in iyi niyetini..Özel üyelik için , bana sürpriz olan ince düşüncesini..
Katresu'nun çok üzgün olduğum bir gündeki tebessüm yayan varlığını

-Sence bir insanda olması gereken 3 özellik?

Güvenilir,mert,nazik olmalı

-Kimleri dinlemeyi seviyorsun...?

Ney müziğine dair Yedi Karanfil,Bab-ı Esrar;Kitaro,Mehmet Emin Ay,

Klasik müzik ve Türk Sanat Müziği'nden hoşuma giden tüm eserleri..

-güzel ülkemizde nereleri gördün?

Bir polis çocuğu olarak sürekli tayin olurduk ve ben de memur olduğum için..

Gördüğüm ve yaşadığım yerler..

İstanbul,Batman,Malatya,Burdur,Isparta,Adana,Giresun,Kırşehir,Muğla,Manisa,Çanakkale ,Balıkesir ,Ankara ve bazı ilçeleri

Oturduğun ili seviyormusun ?

-Tayinim yeni..Antalya sıcağı ve yoğun trafiği dışında çok güzel..

-imkanın olsa nerede yaşamak isterdin ?

Eskişehir..

-Dünya turuna cikcak olsan nerden baslardin ?
Rüyamda gördüğüm Medine'yi görmek isterdim..
Bunun dışında Tibet ,Japonya

-yemek yapmayi bilirmisin..?
Anneyim:))Bilmek ve yapmak mutluluğum

Sayın öğretmenim:))
Tenefüse çıkıyorum..

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Valla benim suçum yok. Sormadan önce size danıştım ve onay aldım. :ok:

1.Saçma sorulardan başlıyayım. Sizce "saçma soru" ne demektir?

2.Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Sizce neden "uzun ince bir yoldayım" demiştir?

3.Eğer bana nick bulmak isteseydiniz bu soruları gördükten sonra ne olarak değiştirmemi isterdiniz?

4.Onur sitemizin sahibi ve herşey forum kuralları çerçevesinde işliyor. Eğer
Onur
'u banlamak isteseydiniz ne gibi projeler üretip onu banlardınız. (Proje forum kuralları dahilinde olacak ve onun sizi banlama yetkisi yok)

5.Yılanların kalbi nerdedir?

6.Sigarayı yasaklamak için bir pankart hazırlamış olsanız üzerindeki yazı ne olurdu?

7.Peki bu yazı dışarıdaki kişilerin hoşuna gitmezse onlara ne cevap veririsiniz?

8.Doktora gittiniz ve size 3 ay içinde öleceğiniz bir hastalığın haberini verdi. Ne yapardınız?

9.Yolda yürürken kimsenin olmadığı yerde boş pet şişelerine tekme atarmısınız? Peki neden?

10.Pc başındasınız. Çok acil bir çıktı almanız gerekiyor ve yazıcı arızalandı. Tamirciyemi götütürsünüz yoksa tamirciyimi çağırırsınız?

11.Sitemizde Muhtarlık seçimi olsa ben, siz ve yönetim hariç aday olarak kimi gösterirsiniz?

12.Sizce Türkiyede ilk çözülmesi gereken sorun nedir?

13.Muhalefet lideri olsaydınız neye muhalefet ederdiniz?

14.Bana benzer soru sorulmuştu. Fenerbahçe'nin şike olayından sonra şampiyonluk Galatasaray'a verilebilirmi?

15.Siz bir minibüste muavin olsanız ücretleri toplarken nasıl bağırırsınız?

16.Psikolog olsanız bana ne önerirsiniz?

17.Kaplumbağaya yaklaşmaya çalışınca neden kafasını içeri saklar?

18.Fok balıklarının katledilmesi için görüşleriniz?

19.Timsah gözyaşı ne demek?

20.Karakedi neden uğursuz sayılır? Suçu renginin siyah olmasımı?

21.Bana sormuşlardı. Ben düşünmüş ama bulamamıştım. Hiç kopya çekmeden "N" harfi ile başlayan hayvan adı biliyormusunuz?

22.Gözlerinizin rengi biri sarı diğeri mavi olmuş olsa ne düşünürsünüz? Biliyormusunuz benimkinin biri kahve diğeri ela :)

23.Ellerinizden birinde altıncı parmak yedek olarak verilmiş olsa onu nerde kullanırdınız?

24.Bayanlar güzel bir çocuk resmi yada bebek gördüklerinde ilk olarak ne derler?

25.Bayanları anlayabilmek için ne yapmalı?

26.Bende sanki tik oluşmuş. Karnım tokken bile buzdolabının kapısını açar, ne var ne yok diye bakar ve kapatırım. Evinizde iken benim gibi yaptığınız saçma bir iş varmı?

27.Lcd televizyonlar insanları tombul gösterir. Mühendisler projedemi hata yaptı yoksa obeziteyi önlemek için olabilirmi?

28.Birçok kişi google'a amca der. Peki dayı kimdir?

29.Her yerde ıssız bi adaya götüreceğiniz üç şey diye sorulur. Ne işimiz varsa o adada? Olmazsa olmaz dediğiniz hayatınızdaki 3 kişi?

30.Hep merak etmişimdir. Araba motorlarının çalışma prensibi sizce nedir? Benzin nasıl oluyorda yanarak mekanik enerjiye dönüşüyor?

31.Kalp doktorları ameliyatı kalbi durdurmadan yapar. Motorda bir nevi arabanın kalbidir. Peki araba motoru tamir eden ustaları doktor sayarsak neden motor çalışırken tamir edemezler?

32.Atalarımız "Ak akçe kara gün içindir" demişler. O akçelerden hala mevcutmu insan hayatında?

33.Biz Türkler olarak yüzyıllardır kaybetmeye tahammülümüz yok? Futbol sahalarındaki şiddet bundan dolayımı yoksa bu işi abarttığımızdan dolayımı sizce?

34.Yarasalar gibi gözleriniz olmadan biryerleri bulmak nasıl bir duygudur sizce?

35.Sizce İstanbul ne demek?

36.Ülkemizde tatil günlerinin, müslümanların tatil günü olan cuma gününe alınması için ne yapabiliriz?

37.Bi yurt dışı turu yapalım. Afrika'da bir kabilenin eline esir düştünüz. Dilinizi bilmiyorlar. Nasıl kurtulmaya çalışırdınız?

38.Bilirsiniz. Genelde hız denemelerini çöllerde yaparlar. Müthiş donanımlı bir araçla çölde hız denemesi yapıyorsunuz? Duygularınız?

39.Yine çöldesiniz, yolculuk yapıyorsunuz ve karşınıza bir ceset çıkıyor. Üzerinde hiçbir eşya yok. Elinde de kısa bir kibrit çöpü var. Acaba neden?

40.Uzakdoğuluların gözleri neden çekiktir? Ülkemizde gördüğümüz çekik gözlülerde bir zamanlar uzakdoğudan gelmiş olabilirmi?

41.Memleketinizin neleri meşhur? Bize hediye olarak gönderebilirmisiniz?

42.Türkiye yakında çöl olur deniliyor. Sizce olurmu? Olmaması için küçükte olsa bir çalışmanız oldumu?

43.Buzulların eridiği söyleniyor. Tekrar eski haline dönmeleri için ne gibi bir çalışma yapılabilir?

44.Sitemizde Filistin'le ilgili resimler yayımlanıyor. O resimleri görünce Filistin için ne düşünüyorsunuz?

45.Ülkemizde yaşayan herkes karar alıp İsrail mallarını satın almazsa yaklaşık bir milyon kişi işsiz kalacak. Bu açıdan bakarsak İsrail mallarını boykot etmek sizce iyimi kötümü?

46.Kendinizi ilk hatırladığınız yaş hangisi? Nasıl hatırlıyorsunuz?

47.Çocukluk anılarınızdan birini bizimle paylaşırmısınız?

48.Çocukluğunuzda en son oynadığınız çocuk oyunu neydi?

49.Ne zaman kendinizi büyümüş hissetmeye başladınız?

50.Hayatı sadece 2 dakika kaydetme şansınız var ve birer dakika olarak iki parça halinde. Bu parça dilimleri ne olurdu?

Fahl_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30
Takım
Beşiktaş
Valla benim suçum yok. Sormadan önce size danıştım ve onay aldım. :ok:

3.Eğer bana nick bulmak isteseydiniz bu soruları gördükten sonra ne olarak değiştirmemi isterdiniz?

4.Onur sitemizin sahibi ve herşey forum kuralları çerçevesinde işliyor. Eğer
Onur
'u banlamak isteseydiniz ne gibi projeler üretip onu banlardınız. (Proje forum kuralları dahilinde olacak ve onun sizi banlama yetkisi yok)

6.Sigarayı yasaklamak için bir pankart hazırlamış olsanız üzerindeki yazı ne olurdu?

7.Peki bu yazı dışarıdaki kişilerin hoşuna gitmezse onlara ne cevap veririsiniz?

8.Doktora gittiniz ve size 3 ay içinde öleceğiniz bir hastalığın haberini verdi. Ne yapardınız?

9.Yolda yürürken kimsenin olmadığı yerde boş pet şişelerine tekme atarmısınız? Peki neden?

10.Pc başındasınız. Çok acil bir çıktı almanız gerekiyor ve yazıcı arızalandı. Tamirciyemi götütürsünüz yoksa tamirciyimi çağırırsınız?

11.Sitemizde Muhtarlık seçimi olsa ben, siz ve yönetim hariç aday olarak kimi gösterirsiniz?

12.Sizce Türkiyede ilk çözülmesi gereken sorun nedir?

13.Muhalefet lideri olsaydınız neye muhalefet ederdiniz?

14.Bana benzer soru sorulmuştu. Fenerbahçe'nin şike olayından sonra şampiyonluk Galatasaray'a verilebilirmi?

15.Siz bir minibüste muavin olsanız ücretleri toplarken nasıl bağırırsınız?

16.Psikolog olsanız bana ne önerirsiniz?

17.Kaplumbağaya yaklaşmaya çalışınca neden kafasını içeri saklar?

18.Fok balıklarının katledilmesi için görüşleriniz?

19.Timsah gözyaşı ne demek?

20.Karakedi neden uğursuz sayılır? Suçu renginin siyah olmasımı?

21.Bana sormuşlardı. Ben düşünmüş ama bulamamıştım. Hiç kopya çekmeden "N" harfi ile başlayan hayvan adı biliyormusunuz?

22.Gözlerinizin rengi biri sarı diğeri mavi olmuş olsa ne düşünürsünüz? Biliyormusunuz benimkinin biri kahve diğeri ela :)

23.Ellerinizden birinde altıncı parmak yedek olarak verilmiş olsa onu nerde kullanırdınız?

24.Bayanlar güzel bir çocuk resmi yada bebek gördüklerinde ilk olarak ne derler?

25.Bayanları anlayabilmek için ne yapmalı?

26.Bende sanki tik oluşmuş. Karnım tokken bile buzdolabının kapısını açar, ne var ne yok diye bakar ve kapatırım. Evinizde iken benim gibi yaptığınız saçma bir iş varmı?

27.Lcd televizyonlar insanları tombul gösterir. Mühendisler projedemi hata yaptı yoksa obeziteyi önlemek için olabilirmi?

28.Birçok kişi google'a amca der. Peki dayı kimdir?

29.Her yerde ıssız bi adaya götüreceğiniz üç şey diye sorulur. Ne işimiz varsa o adada? Olmazsa olmaz dediğiniz hayatınızdaki 3 kişi?

30.Hep merak etmişimdir. Araba motorlarının çalışma prensibi sizce nedir? Benzin nasıl oluyorda yanarak mekanik enerjiye dönüşüyor?

31.Kalp doktorları ameliyatı kalbi durdurmadan yapar. Motorda bir nevi arabanın kalbidir. Peki araba motoru tamir eden ustaları doktor sayarsak neden motor çalışırken tamir edemezler?

32.Atalarımız "Ak akçe kara gün içindir" demişler. O akçelerden hala mevcutmu insan hayatında?

33.Biz Türkler olarak yüzyıllardır kaybetmeye tahammülümüz yok? Futbol sahalarındaki şiddet bundan dolayımı yoksa bu işi abarttığımızdan dolayımı sizce?

34.Yarasalar gibi gözleriniz olmadan biryerleri bulmak nasıl bir duygudur sizce?

35.Sizce İstanbul ne demek?

36.Ülkemizde tatil günlerinin, müslümanların tatil günü olan cuma gününe alınması için ne yapabiliriz?

37.Bi yurt dışı turu yapalım. Afrika'da bir kabilenin eline esir düştünüz. Dilinizi bilmiyorlar. Nasıl kurtulmaya çalışırdınız?

38.Bilirsiniz. Genelde hız denemelerini çöllerde yaparlar. Müthiş donanımlı bir araçla çölde hız denemesi yapıyorsunuz? Duygularınız?

39.Yine çöldesiniz, yolculuk yapıyorsunuz ve karşınıza bir ceset çıkıyor. Üzerinde hiçbir eşya yok. Elinde de kısa bir kibrit çöpü var. Acaba neden?

40.Uzakdoğuluların gözleri neden çekiktir? Ülkemizde gördüğümüz çekik gözlülerde bir zamanlar uzakdoğudan gelmiş olabilirmi?

41.Memleketinizin neleri meşhur? Bize hediye olarak gönderebilirmisiniz?

42.Türkiye yakında çöl olur deniliyor. Sizce olurmu? Olmaması için küçükte olsa bir çalışmanız oldumu?

43.Buzulların eridiği söyleniyor. Tekrar eski haline dönmeleri için ne gibi bir çalışma yapılabilir?

44.Sitemizde Filistin'le ilgili resimler yayımlanıyor. O resimleri görünce Filistin için ne düşünüyorsunuz?

45.Ülkemizde yaşayan herkes karar alıp İsrail mallarını satın almazsa yaklaşık bir milyon kişi işsiz kalacak. Bu açıdan bakarsak İsrail mallarını boykot etmek sizce iyimi kötümü?

46.Kendinizi ilk hatırladığınız yaş hangisi? Nasıl hatırlıyorsunuz?

47.Çocukluk anılarınızdan birini bizimle paylaşırmısınız?

48.Çocukluğunuzda en son oynadığınız çocuk oyunu neydi?

49.Ne zaman kendinizi büyümüş hissetmeye başladınız?

50.Hayatı sadece 2 dakika kaydetme şansınız var ve birer dakika olarak iki parça halinde. Bu parça dilimleri ne olurdu?

:))Ama çok zor bunlar ve çalışmadığım yerlerden geldi..

Fahl_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30
Takım
Beşiktaş

Özne,mekan ,zaman ve konu bağıntısının normal bir akıl yürütmeyle bağdaşmayacağı soruyu anlıyorum..

Ömür yolu ..Uzun ,ince ifadeleri ile geleceğin belirsizliğini ve bu belirsizlikte ve hayat yolunda nice yüzleşeceğimiz nazik dengeleri kastetmiş olabilir..

Kavrayış tuzakçısı:))Affınıza sığınarak..
4.Onur sitemizin sahibi ve herşey forum kuralları çerçevesinde işliyor. Eğer Onur'u banlamak isteseydiniz ne gibi projeler üretip onu banlardınız. (Proje forum kuralları dahilinde olacak ve onun sizi banlama yetkisi yok)

Forumu henüz tüm detayları ile tanımadığım için,ne desem ki..

Bunu biraz düşünmem lazım:))

Yılanların kalbi olmamalı kanımca..Hissiz ve acımasız insanlara yılan gibi denilmesi nedeniyle:))

Sigara içmeyiniz,beni örnek almayınız:))

Deneyin ve ölün..

Dualarım ile yaşamaya çalışırdım son kalan 3 ayımı..
Bunun yanında:
Bir günde hayatın nasıl değiştiğini gören biri olarak,
çocuklarıma beni özlediklerinde sesimi duyup dinleyebilecekleri ve izleyebilecekleri annelik duygularımı ve hayata dair düşüncelerimi anlattığım video yapmak..ya da yazılarımı oradaki buradaki defter yapraklarından derleyip kitaba dönüştürmek..
Tabi ki tüm sevdiklerimle vakit geçirmek..

.Bunu kimsenin görmesi ve görmemesi olgusundan ziyade basit bir davranış olarak bulduğum için yapmam..

Tamircinin gelmesi bir işi başkasının iradesine bırakmak olacağı için,kendim yazıcıya ulaşabileceğim başka bir yol bulmaya çalışırım..

Üst Alt