sorular aynı ama insanlar, karekterler, farklı her soru her insanda aynı cevab olmuyor![]()
Aynı sorular sizede gelecek. İsterseniz siz şimdiden başlayın cevapları bi köşeye yazmaya
sorular aynı ama insanlar, karekterler, farklı her soru her insanda aynı cevab olmuyor![]()
Başlayalım Bari100 değil 150 bu arada
1.Saçma sorulardan başlıyayım. Sizce "saçma soru" ne demektir?
Saçmalık görecelidir. Bana saçma gelen, söyleyene makul gelebilir. Ayrıca aptallardan da alınacak dersler olduğunu varsayarsak, saçma soru yoktur diyeceğim.
2.Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Sizce neden "uzun ince bir yoldayım" demiştir?
İki Kapılı Bir Handa
Gidiyorum Gündüz Gece
Dünya ve ahiret... Gidiş var, dönüş yok... Giden memnun ki yerinden, dönen yok gittiği yerden...
3.Eğer bana nick bulmak isteseydiniz bu soruları gördükten sonra ne olarak değiştirmemi isterdiniz?
"Ebû Hureyre" Kendisi, Peygamberimize en çok soru sormasıyla ünlenmiştir.
4.Onur sitemizin sahibi ve herşey forum kuralları çerçevesinde işliyor. Eğer Onur'u banlamak isteseydiniz ne gibi projeler üretip onu banlardınız. (Proje forum kuralları dahilinde olacak ve onun sizi banlama yetkisi yok)
Patron kalleş, işçi kardeş...diye bir forum açmam yeterli sanırım. Tabii sonra benim için VUR emri çıkabilir.
5.Yılanların kalbi nerdedir?
Bronşlardadır... Kafalarının ortalama bir karış aşağısında ve avını yuttuğu vakit yılan kalbi denilen bu bronşlar büyüyor. Bunu yıllar önce belgeselde izlemiştim ve yılanı öldürmek için kafasını tutup, başın bir karış aşağısını bıçakla kestiğini görmüştüm.
6.Sigarayı yasaklamak için bir pankart hazırlamış olsanız üzerindeki yazı ne olurdu?
Yalnız değilsiniz...
7.Peki bu yazı dışarıdaki kişilerin hoşuna gitmezse onlara ne cevap veririsiniz?
Daha iyisi sunulana kadar, elde olan en güzelidir.
8.Doktora gittiniz ve size 3 ay içinde öleceğiniz bir hastalığın haberini verdi. Ne yapardınız?
Buna mizah bile yapamıyorum, Liveclillah. Ağabeyimizi doktora götürdüğümüzde aynı cümle bize söylenmiş ve teşhis bildirilmişti. Hayatımızın düzeni öyle bir değişmişti ki... Rabbim kimseye bu cümleyi duymayı ve yaşamayı nasip etmesin...
9.Yolda yürürken kimsenin olmadığı yerde boş pet şişelerine tekme atarmısınız?
Evet, atarım... Hatta ayağıma takılan bütün taşlara tekme atarım.Peki neden?
Canım sıkılmıştır, kendime ve tüm canlılara kızıyorumdur... Hem konuşuyor, hem de vuruyorumdur.
10.Pc başındasınız. Çok acil bir çıktı almanız gerekiyor ve yazıcı arızalandı. Tamirciyemi götütürsünüz yoksa tamirciyimi çağırırsınız?
Bekleyemem, ölürüm valla. Kaptığım gibi tamirciye götürüp, yapılana kadar da başını beklerim.
11.Sitemizde Muhtarlık seçimi olsa ben, siz ve yönetim hariç aday olarak kimi gösterirsiniz?
Arora... Bilgisinden memnun kaldığım biri ve ince ayrıntıları yakalayıp, neye - nasıl yaklaşacağını hesap edebiliyor.
12.Sizce Türkiyede ilk çözülmesi gereken sorun nedir?
Eğitim... İnsanın bilinçlenip doğru kararlar verebilmesi adına eğitim.
13.Muhalefet lideri olsaydınız neye muhalefet ederdiniz?
Tabii ki doğrulara muhalefet ederdim. Muhalefet yetersiz kaldığı için, muhalefet olmuştur. E, bu durumda herşeye yani her doğruya çamur atardım...
14.Bana benzer soru sorulmuştu. Fenerbahçe'nin şike olayından sonra şampiyonluk Galatasaray'a verilebilirmi?
Spordan hiç anlamam ancak, şampiyonluk, kupa velhasıl ne varsa Fenerbahçenin olsun derim...
15.Siz bir minibüste muavin olsanız ücretleri toplarken nasıl bağırırsınız?
Arkadan uzatın ablalar...Türkçem, nereye çeksen oraya yol alıyor.
16.Psikolog olsanız bana ne önerirsiniz?
Huzur islamdadır...
17.Kaplumbağaya yaklaşmaya çalışınca neden kafasını içeri saklar?
Korunma... İç güdüsel bir davranış diye düşünüyorum...
18.Fok balıklarının katledilmesi için görüşleriniz?
Fok ve Yunus balıkları, psikolojik bozukluklarda ve özellikle de down sendromunda başarılı çalışmalar imza atıyorken; katliam yapanlara kısasa kısas derim. Katleden, katledilsin.
19.Timsah gözyaşı ne demek?
Yalancılar... Kişiliksizler... Tehlikeliler...
20.Karakedi neden uğursuz sayılır? Suçu renginin siyah olmasımı?
Lüzumsuzluğu alma özelliğine sahip bir millet olduğumuz için, bunu da almışızdır bir yerlerden... Ayrıca siyah en asil renktir.
21.Bana sormuşlardı. Ben düşünmüş ama bulamamıştım. Hiç kopya çekmeden "N" harfi ile başlayan hayvan adı biliyormusunuz?
nnnnAYIrrr...
22.Gözlerinizin rengi biri sarı diğeri mavi olmuş olsa ne düşünürsünüz? Biliyormusunuz benimkinin biri kahve diğeri ela
Van'da da doğmadım ki...Hayret benimkininde ikisi yeşil.
23.Ellerinizden birinde altıncı parmak yedek olarak verilmiş olsa onu nerde kullanırdınız?
Yapışık değilse, her alanda kullanırım. Yedekleri severim ben.
24.Bayanlar güzel bir çocuk resmi yada bebek gördüklerinde ilk olarak ne derler?
Ayyy... Yerim ben seni...
25.Bayanları anlayabilmek için ne yapmalı?
Empati kurmak yeterlidir, öyle sade, öyle masumuz ki...
26.Bende sanki tik oluşmuş. Karnım tokken bile buzdolabının kapısını açar, ne var ne yok diye bakar ve kapatırım. Evinizde iken benim gibi yaptığınız saçma bir iş varmı?
Tencerenin kapağını açar, ne piştiğini görür ve buna rağmen, ne pişirdin annem diye sorarım...
27.Lcd televizyonlar insanları tombul gösterir. Mühendisler projedemi hata yaptı yoksa obeziteyi önlemek için olabilirmi?
Kesin, proje mühendisleri erkektir... Zayıf ve zarif olduğumuzu hiç göremezler...Doğru cevabını bilmiyorum.
28.Birçok kişi google'a amca der. Peki dayı kimdir?
Amcaya sorulur, öğrenilir. Dayıya ise söylenir, dövdürülür...
29.Her yerde ıssız bi adaya götüreceğiniz üç şey diye sorulur. Ne işimiz varsa o adada? Olmazsa olmaz dediğiniz hayatınızdaki 3 kişi?
Annem, babacığım ve kitaplarım...
30.Hep merak etmişimdir. Araba motorlarının çalışma prensibi sizce nedir? Benzin nasıl oluyorda yanarak mekanik enerjiye dönüşüyor?
2000 yılından beri ehliyetim ama bilmiyorum.
31.Kalp doktorları ameliyatı kalbi durdurmadan yapar. Motorda bir nevi arabanın kalbidir. Peki araba motoru tamir eden ustaları doktor sayarsak neden motor çalışırken tamir edemezler?
İnsan kalbi durduğunda, beyne kan gitmez ve ölüm gerçekleşir. Araba motorunun bu özelliği yok da ondan.
32.Atalarımız "Ak akçe kara gün içindir" demişler. O akçelerden hala mevcutmu insan hayatında?
Olmaz olur mu? elbette var.
33.Biz Türkler olarak yüzyıllardır kaybetmeye tahammülümüz yok? Futbol sahalarındaki şiddet bundan dolayımı yoksa bu işi abarttığımızdan dolayımı sizce?
Futbol seyretme kültürüne sahip olmadığımız için desem.
34.Yarasalar gibi gözleriniz olmadan biryerleri bulmak nasıl bir duygudur sizce?
Allah; kulundan bir şeyi eksilttiğinde, diğer duyusunu artırıyor.
35.Sizce İstanbul ne demek?
Hüzün...
36.Ülkemizde tatil günlerinin, müslümanların tatil günü olan cuma gününe alınması için ne yapabiliriz?
Referandum desem, muhalefet şeriat geldi, irtica diye bağırır...
37.Bi yurt dışı turu yapalım. Afrika'da bir kabilenin eline esir düştünüz. Dilinizi bilmiyorlar. Nasıl kurtulmaya çalışırdınız?
[I]Kazanın içinde kemik pişirmek istemiyorlarsa, beni bir kaç yıl besiye almaları lazım derim.E, o vakte kadar da, onlardan biri oluveririm yani.İnsan beslediği kuzuyu kesebilir mi, kesemez...
[/I]
38.Bilirsiniz. Genelde hız denemelerini çöllerde yaparlar. Müthiş donanımlı bir araçla çölde hız denemesi yapıyorsunuz? Duygularınız?
Korkudan koltuğa yapışırım, indirmek için beni kazımak gerekir.
39.Yine çöldesiniz, yolculuk yapıyorsunuz ve karşınıza bir ceset çıkıyor. Üzerinde hiçbir eşya yok. Elinde de kısa bir kibrit çöpü var. Acaba neden?
Hehe..Zeka sorularından bunu öğrenmiştim. Hayatta kalacak olan bir kişi zaten kurtulmuştur, çöplü olansa...
40.Uzakdoğuluların gözleri neden çekiktir? Ülkemizde gördüğümüz çekik gözlülerde bir zamanlar uzakdoğudan gelmiş olabilirmi?
İklimlere göre genetik yapılardır diyebiliyorum.
41.Memleketinizin neleri meşhur? Bize hediye olarak gönderebilirmisiniz?
Acılı Adana Kebap, Şalgam Suyu, Şırdan, Bici-Bici... Hepsini de gönderirim kardeşim, helal olsun.
42.Türkiye yakında çöl olur deniliyor. Sizce olurmu? Olmaması için küçükte olsa bir çalışmanız oldumu?
İnşaatta çalışan biri olarak; her yeri betonlaştırdığımız için, evet çöl olabilir. Kişisel olarak fidan dikerek inşaatçılara inat, ağaçlandırma yapabiliriz.
43.Buzulların eridiği söyleniyor. Tekrar eski haline dönmeleri için ne gibi bir çalışma yapılabilir?
Bilmiyorum valla...
44.Sitemizde Filistin'le ilgili resimler yayımlanıyor. O resimleri görünce Filistin için ne düşünüyorsunuz?
Unuttuğumuz/unutturulduğumuz gerçekler, göz önüne geliyor... İnsanlığımı tartıyorum...
45.Ülkemizde yaşayan herkes karar alıp İsrail mallarını satın almazsa yaklaşık bir milyon kişi işsiz kalacak. Bu açıdan bakarsak İsrail mallarını boykot etmek sizce iyimi kötümü?
İsrail mallarını satışını yapan yerler, başka Ülkelerin de ürünlerini satıyor. Kimse işsiz kalmaz diyorum.
46.Kendinizi ilk hatırladığınız yaş hangisi? Nasıl hatırlıyorsunuz?
Yaşımı hatırlamıyorum ama, okumayı öğrenmek için, ablamın ÖSS kitaplarını kullandığımı hatırlıyorum.
47.Çocukluk anılarınızdan birini bizimle paylaşırmısınız?
Annemin bayramda bana aldığı elbiseyi beğenmemiştim ve bütün konuşmalara rağmen ikna olmayıp, elbiseyi giymemiş ve o bayramda dışarıya da hiç çıkmamıştım. Artık, kimi cezalandırdıysam...
48.Çocukluğunuzda en son oynadığınız çocuk oyunu neydi?
İp atlama ve seksek oynama.
49.Ne zaman kendinizi büyümüş hissetmeye başladınız?
1997 yılında, 30 yaşında... Bir günde büyümüştüm...
50.Hayatı sadece 2 dakika kaydetme şansınız var ve birer dakika olarak iki parça halinde. Bu parça dilimleri ne olurdu?
Okul yıllarım ve iş hayatım.
Geç cevaplandı, idare ediniz lütfen...![]()
Hayata sitemin var bunu o kadar bariz hissediyorum ki ama nedenini bilmiyorum ulu orta soracak da değilim ..
Yalnız şunu soracağım ..
Geriye dönüp bir yerlerden başlama fırsatın olsaydı hangi anından ne sebeple başlamak isterdin ..? ( Cevabı çok özelse cevaplamayabilirsiniz anlarım )