Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

leyli_mercan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
İnşirah suresi:mealen ayet 7-"O halde boş kaldığın zaman yine kalk bir başka işe koyul.8-Ve ancak Rabbine rağbet et, hep O'na doğrul.
Chat la ilgili bu soru çok yerinde ve o kar da önemlidir.Cevabım uzun olacak ama lütfen okuyun.

1-Tanıdığınız kişilerle Daima muhabbet ettiğiniz arkadaşlarınızla sadece (boş fuzuli laflar olmamak kaydıyla) Allah rızası için muhabbet etmek chat leşmek caizdir. İster erkek, ister kadın olsun , karşı cinsle yani namahrem kişiyle chat leşmek onlar için zaten kesinlikle caiz değildir, aynı zaman da fitnedir. Çünkü iki taraf da nefis taşımaktadır. Nefisler muhabbeti başka yana çekebilir. (Hele hele buna benzer bir hareket bir Tasavvuf yolunda olan bir müride hiç yakışmaz) Menzil.net sitesinde daha evvel chat yapılıyordu. Ve bir müddet sonra süresiz olarak chat leşmek yasaklandı. Bunu çok iyi düşünüp irdeleyin. bilvanis.net Sitenin ilk sayfasındaki HALVET bölümünü tıklayıp okumanızı tavsiye ederim.. Bulamayanlar için aşağıya kopyaladım oradan okuyun. Kardeşlerim duanızı istiyorum..S.Aleyküm

Sâdât-ı Kirâm Efendilerimizin bir sohbetidir:

Odalar dolusu altınla sınansam, nefsime güvenirim (beni aldatamaz); ancak, bana çok uzakta bir yaşlı (ihtiyar) kadının tuttuğu ipin, diğer ucundan ben tutsam, nefsime güvenmem (o yaşlı kadınla halvete girmekten korkarım).

Aslında burada bizim dikkatlerimize sunulan bir uyarı söz konusudur. O makamdaki bir Allah dostunun halvete girmesinden endişe edilemez; ancak, geçmiş zamanların ve zamanımızın en büyük fitnelerinden biri olan yabancı kadınerkeğin meşrû olmayan ilişkilerindeki en hassas noktayı bizlere sunmaktalar bu vecîz sözleri ile.

Dikkat edildiğinde verdikleri örnekte: Nefsin en sevdiği iki alan söz konusudur. Birincisi maddî zenginlik. Odalar dolusu altına kim sahip olmuş... Böylesine büyük bir servetle sınanmaktan kaçınmadıklarını; ancak, nefsin sevdiği ikinci alan olan Halvetle sınanmaya razı olmamayı bizlere talimât etmekteler. Gereken bütün önlemlerin alınmasını istemekteler. Ayrıca, örnek o kadar mânidardır ki: Yaşlı kadın hem çok uzakta bulunmaktadır ve hem tuttuğu bir iptir; ip iletken değildir. Ancak, ipin bir tarafında bir yaşlı kadın vardır, diğer tarafında bir bey vardır. Ve aralarında ipin gerdirilmesiyle bir diyalogilişki başlamış olabilir. Sonra o ipi birbirlerine çekmelerini nefs hîlesi olarak teklif edebilir. Sonra işler tamamen rayından çıkar.

O makamdaki bir Allah Dostundan böylesi bir gaflet beklenemez; ancak, onları takip etmekte bulunan bizlere önemli bir ders vermektedirler.

Son olarak: Erkek ve kadının birbirine olan ilgisi fıtrî ve olağandır. Bu ilgiyi şeraitimizin izin verdiği dengede tutmak, hepimiz için kaçınılmazdır.

bâki dua ve muhabbetle..

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ALLAH CC EBEDEN RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEYİNMİŞSİN KARDEŞİM

RABBİM BİZLERİ BÖYLESİ TEHLİKELİ ÇİRKİN FİİLERDEN MUHAFAZA BUYURSUN AMİL OLMAYI NASİP EYLESİN...

setre

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
leyli_mercan Allah razı olsun,Ellerine sağlık :(

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ORiJiNAL YAZARI : fzehra
ALLAH CC EBEDEN RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEYİNMİŞSİN KARDEŞİM

RABBİM BİZLERİ BÖYLESİ TEHLİKELİ ÇİRKİN FİİLERDEN MUHAFAZA BUYURSUN AMİL OLMAYI NASİP EYLESİN...

amin

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
babamın gülü ne güzel bir paylaşımdı
ALLAH, Resul, Sadat senden razı ola
Seni tez vakitte yanına çağıra...
inşallah bizlerde bu güzel paylaşımdan payımızı alırız babamın has kızı
teşekkür ederim =)