Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
1024.jpg

Irak'ın başkenti BaGdat'ın Er Reşad semtindeki bir çocuk yuvasını basan ABD askerleri yaşları 15 ila 22 arasında deGişen 8 kızı kaçırdı. Kızlardan ikisi kurtulurken 6'sından haber alınamıyor.

İslam dünyasının büyük tepkisini çeken olay bir hafta önce BaGdat'ın er Reşad mahallesinde 12 yaşın üzerindeki yetimlerin kaldıgı Rahmet yetimevinde yaşandı. Amerikan işgal güçleri, arama yapılacagı gerekçesiyle yurda girdi. Yapılan aramanın sonunda yaşları 15 ila 22 arasında degişen 8 kız yurttan kaçırıldı.

Tecavüze yeltendiler

Kaçırılan kızlardan ikisi daha sonra serbest bırakıldı. Vicdan Kazım adlı genç kız yaşadıgı korku dolu dakikaları şöyle anlattı.
"Bizi gelip silah zoruyla yurttan aldılar. 'Bizi nereye götürüyorsunuz' diye sorunca boynuma silah kabzasıyla vurdular. Bana tecavüz etmek istediler. Daha sonra ben de onlara karşılık vermeye başladım, bagırmaya başladım, beni yolda attılar. Bilmedigim bir yere attıkları için yurdu saga sola sorarak buldum." Genç kız Amerikan askerlerinin kendilerine "yetimhaneye gittiginizde burada zorla tutuluyoruz diye konuşun" diye telkinde bulunduklarını söyledi.

6 kızdan haber yok

Kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan kızlardan bir di eri Felah da aynı sözleri tekrarlayarak "Alavi el Hilla semtinde bırakıldım. Askerler bana 2 bin dinar taksi parası verdi" diye konuştu. Arkadaşlarını merak ettiklerini söyleyen çocuklar, Irak hükümetine arkadaşlarının nerde oldu unu sorduklarını ama hiç bir yetkilinin buna cevap vermedi ini kaydetti.
Kaçırılan kızların isimleri, "Zemen Cebbar, Dumu Maan, Zeynep Hamud, Fatma Askuri, Ehlam Abdullah, dilsiz bir kız" şeklinde açıklanırken kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan 2 kızın perşembe günü söz konusu olayla ilgili bir basın açıklaması yapaca ı bildirildi.

Rahmet yetimevi müdiresi Saad Mehdi El Hafaci de olay sonrası yaptı ı açıklamada, "6 çocuktan haber alamıyoruz. Amerikalılara kızların nerde oldu unu sordu umuzda konudan haberlerinin olmadı ını söylediler" şeklinde konuştu.

HABER BÜLTENİ

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Sabah gazetede okudum benimde çok canım sıkıldı ;(
Allah gelsin haklarından ne diyim

Habibemsin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Allahim sen büyüksün...
Ne amacla götürüldükleri apacik meydanda..
Ya Rabbim sen büyüksün yardim et bu kizlarimiza yardim et ya Rabbim

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Rabbim yardımcımız olsun.orada ki direnişci kardeşlerimizin bi kez daha haklılıgı ortaya çıktı.

Irakın bi sütçü imamı eksik bi olsa o zaman Amerikanın perişanlıgını izleye durun Allahın yardımıyla
:baby:

Ş

ŞEVVAL

Guest
Orjinal Yazarı Habibemsin
Allahim sen büyüksün...
Ne amacla götürüldükleri apacik meydanda..
Ya Rabbim sen büyüksün yardim et bu kizlarimiza yardim et ya Rabbim
;( ;( ;( ;(ALLAHIM SEN MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZE YARDIM ET YARABBİMM..(AMİN)

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
HÜRRİYET

"Hürriyeti aldık!" dediler, gaybe inandık;

"Eyvah, bu bazicede bizler yine yandık!"

Cem'iyyete bir fırka dedik, tefrika çıktı:

Sapsa lam iken milletin erkanını yıktı.

"Turan ili" namiyle bir efsane edindik;

"Efsane, fakat, gaye!" deyip az mı didindik?

Kaç yurda veda etmedik artık bu u urda?

Elverdi gidenler, acıyın eldeki yurda!

Mehmet Akif Ersoy

Üst Alt