ÇOcukluğumda oruç tutmaya heveslendim henüz sağ hangisi sol hangisi bilmiyordum.Mahallemizdeki bilgin abidlerden biri bana abdesti şöylece anlatmıştı"Abdestle başlarken bismillah demek sünnettir eller yıkanırken niyet edilir.ağzını burnunu üçer kere yıkar küçük parmağınla burnunu temizlersin şehadet parmağınla dişler sürtülür eğer oruçlu isen öğleden sonra misvak kullanma sonra saç bittiği yerden çene altına kadar yüzlerini üç defa yıka kollar dirseklere kadar yıkanır bu esnada bildiğin kadar duada okursun.Dga sonra başın dörtte birini mesh et ayakları yıkar yine dua edersin Allah için abdestin alınışı böyledir.bu konuları benden iyi kimse anlatamaz sende biliyorsun köyün hocası da bunamıştır.
Abidin bu sözleri köyün eski hocası işitince çok öfkelendi ve abide şunları söyledi;
"Ey habis adam oruçlu iken misvak kullanmak hatadır dedin pekiyi sen kendin niçin ölü eti yedin?Halbuki sen asıl şunu söylemeliydin;"Önce fena sözlerden ağız sonra misvakla dişlerin temizlenmesi gerekir"
Birinden söz edeceğin zaman onu en iyi vasfıyla an halka "eşşek"diye hitap edecek olursan sendende insana yaraşır sıfatlarla söz eden bulunmaz.
alıntı
Abidin bu sözleri köyün eski hocası işitince çok öfkelendi ve abide şunları söyledi;
"Ey habis adam oruçlu iken misvak kullanmak hatadır dedin pekiyi sen kendin niçin ölü eti yedin?Halbuki sen asıl şunu söylemeliydin;"Önce fena sözlerden ağız sonra misvakla dişlerin temizlenmesi gerekir"
Birinden söz edeceğin zaman onu en iyi vasfıyla an halka "eşşek"diye hitap edecek olursan sendende insana yaraşır sıfatlarla söz eden bulunmaz.
alıntı