Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
“Beni evhamlı sanıyorlardı HAYIR! Ben sadece gafil değildim, o kadar.”
----------------------
Tarih değil, hatâlar tekerrür ediyor.
----------------------
HANGİ TAŞI KALDIRSAM ALTINDAN İNGİLTERE ÇIKIYOR
- Abdülhamid Han -
----------------------
"...Osmanlı eğer Filistin'den çekilirse orada kıyamete kadar kan durmayacaktır!.."(II.Abdulhamid Han)
----------------------
"Abdülhamid uyanık bir adam. Eğer İslam ülkelerinde uyanık bir adam çıkarsa Batılılar bunu sevmez. Doktora hocam Paris'te bir gün dedi ki "Senin bu sultanın bastonunun ucunu Karadeniz'e sokar ama Akdeniz bulanır." Böyle siyasi bir liderdi. Çin'de onun adına Pekin Hamidiye Üniversitesi açıldı. Bunu Fransız arşivlerinde dünyada ilk kez ben buldum. Yazdım. Sonra bir arkadaşım Çin'e davet etti. Gittim aradım buldum. O üniversite şimdi cami olarak hala faaliyette. Kolu oraya kadar uzanıyordu."

Prof. İhsan Süreyya Sırma
-----------
Sultan Abdülhamid Han'ın yeniden hayat bulduğu günlerdeyiz. Çeşitli projeler, kıyaslamalar, konferanslar, diziler, yayınlar, ajanslar vs. Buna itirazımız değil, desteğimiz olur ancak. Öte yandan, şunu da kesin biçimde biliyoruz: Sultan Abdülhamid Han dönemine ait, yani onun tuğrasını taşıyan paralar, pullar, fermanlar, belgeler ve objeler tarihlerinin en düşük değerinde alınıp satılıyor. Özellikle bizim camiada, bunların yüzüne bakan pek yok. Adına 'kültür' dediğimiz şey işte buradan başlıyor. Birikimlerimizi emlakla, arsayla ve buna benzer yatırım araçlarıyla değerlendiriyoruz. EVVELA SÖZÜMÜZÜN, İDDİAMIZIN İÇİNİ DOLDURMALIYIZ. TARİHİMİZE VE ORADAN GELEN HATIRALARA SAHİP ÇIKMALIYIZ. SİYASETEN DEĞİL , KALBEN YAPMALIYIZ BUNU.
~İbrahim Tenekeci ~

Üst Alt