- Aldığı Beğeniler
- 9
- Takım
- Galatasaray
Abdülkâdir Geylânî Hazretleri, Hızır Aleyhisselâm ile tanışmasının başlangıcını şöyle anlatır: "Bir zamanlar seyahate çıkmıştım. Tanımadı ım bir şahıs geldi. Bana:
"Benimle arkadaşlık etmek ister misin?" diye sordu.
"İsterim." dedim. O:
"Benimle arkadaşlık etti in zaman hâl ve hareketlerinde bana uymanı şart koşuyorum."
"Kabul." dedim. O:
"Öyleyse ben gelinceye kadar burada bekle." dedi ve gitti. Bir yıl sonra geldi. Bir saat kadar benimle sohbet etti. Yine kalkıp gitti. Giderken:
"Ben gelmeyince buradan ayrılma!" dedi. Bir sene orada onu bekledim. Bir yıl sonra beraberinde ekmek ve süt ile geldi. Bana:
"Ben Hızır'ım! Bana seninle yemek yemem emredildi." dedi. Beraber yemek yedik. Yemekten sonra bana:
"Kalk, Ba dat'a git." dedi.
"Benimle arkadaşlık etmek ister misin?" diye sordu.
"İsterim." dedim. O:
"Benimle arkadaşlık etti in zaman hâl ve hareketlerinde bana uymanı şart koşuyorum."
"Kabul." dedim. O:
"Öyleyse ben gelinceye kadar burada bekle." dedi ve gitti. Bir yıl sonra geldi. Bir saat kadar benimle sohbet etti. Yine kalkıp gitti. Giderken:
"Ben gelmeyince buradan ayrılma!" dedi. Bir sene orada onu bekledim. Bir yıl sonra beraberinde ekmek ve süt ile geldi. Bana:
"Ben Hızır'ım! Bana seninle yemek yemem emredildi." dedi. Beraber yemek yedik. Yemekten sonra bana:
"Kalk, Ba dat'a git." dedi.