Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Gökkuşağı1

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
Mevla Teala Tekaddes Hz.Kuran-ı Kerim’de:’’Her nefis ölümü tadacaktır.'’
buyuruyor.

Nasıl ki insanın doğumu ve yaşamı bir gerçekse işte ölüm de bizler için ibretli bir gerçek.

Hz.Süleyman A.s yüce bir hükümdardı.İnsden ve cinden başka bütün kuşlar ve yırtıcı hayvanlar onun buyruğu altındaydı.Allah (c.c) ona bütün bu nimetleri ihsan etmişti.Hatta rüzgarları bile emriyle dilediği tarafa estirirdi.Bir gün bir melek kendisini ziyarete geldi.

‘’Yüce Allah beni sana gönderdi.’’dedi.’’Ona Ab-ı Hayat suyunu gönderiyorum.
İsterse içsin,ölümden kurtulsun,istemezse içmesin.O da herkes gibi eceli geldiğinde can versin.’’

Meleğin bu sözleri Hz.Süleyman’ı düşündürdü.Hemen karar veremedi.
Hizmetinde bulunan bütün ins,cin ve bütün hayvanları toplayarak fikirlerini aldı.

Hepsi ağız birliğiyle:’’Dünyadan bir an önce göçüp ahirete gitmektense,çalışıp kazanarak dolu ellerle gitmek daha uygundur.O nedenle Ab-ı Hayat’ı içmeni tavsiye ederiz.’’dediler.

Bu sırada Hz. Süleyman A.s Hüthüt kuşunun toplantıdan haberi olmadığı için gelmediğini öğrenip onun da fikrini almak üzere çağırttı.

Hüthüt Hz.Süleyman’a:’’ Ey Allah’ın Peygamberi!’’dedi.’’İnsana ebedi hayat sağlayan bu Ab-ı Hayat yalnız sana mı mahsus yoksa bundan dostlarınız da yakınlarınız da faydalanacaklar mı?’’

Hz.Süleyman A.s:’’Bu yalnız bana mahsus.Ondan başkaları faydalanamayacak.’’
deyince Hüthüt:

’’Sen hayat suyunu içince kıyamete kadar yaşayacaksın fakat bu arada bütün dostların, yakınların ölüp gidecekler.Sen ise onların ayrılığının acısını çekeceksin,yas tutacaksın. Zamanla unutacaksın.Fakat bu böyle kalmayacak.Bunu başka dostların,yakınların takip edecek.Bu kadar uzun bir zamanda dostlarını hep kaybedecek,üzüleceksin onlar geçip gittikten sonra yaşamanın zevki kalır mı?’’dedi.

’’Hayatın bütün tadı dost sevgisinde, sohbetindedir.Ab-ı Hayat ise sana daima dost acısını ve hasretini çektirecek.Bana kalırsa içme.’’dedi.

Süleyman A.s hüthüt’e hak verdi ve hayat suyunu içmekten vazgeçti.Melek hayat suyunu alıp gitti.

Şimdi soralım kendimize.Acaba biz ne yapardık?

En güzel dini hikayeler/Murat Tarık Yüksel

*Hayat*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,059
ALLAH razı olsun gökkuşağı
paylaşımın çok güzel düşündürücü?(
ellerine sağlık:)

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
Hüt hüt kuşu ne güzel söylemiş.

’’Sen hayat suyunu içince kıyamete kadar yaşayacaksın fakat bu arada bütün dostların, yakınların ölüp gidecekler.Sen ise onların ayrılığının acısını çekeceksin,yas tutacaksın. Zamanla unutacaksın.Fakat bu böyle kalmayacak.Bunu başka dostların,yakınların takip edecek.Bu kadar uzun bir zamanda dostlarını hep kaybedecek,üzüleceksin onlar geçip gittikten sonra yaşamanın zevki kalır mı?’’dedi.

Paylaşım için teşekkürler

Üst Alt