Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Bir zamanlar Yemende çok şiddetli bir sel ortalığı alt üst eder.Sular çekildikten sonra eski bir mezarın açıldığı görülür.Ortaya bir kadın cesediyle büyük bir servet çıkar.Kitabedeki yazı okunduğunda görülürki bu ceset Hımyeri hükümdarlarından Zu Şeferin kızı olan Tace adındaki bir kadına aittir.
Hz.Yusuf r.a.zamanında yaşadığı anlaşılan Tacenin cesedinin boynunda yedi inci gerdanlık kollarında yedişer kıymetli bilezik ayaklarında mücevherli yedişer halhal yani ayak bileziği ve on parmağındada muhteşem mücevher yüzüklerin bulunduğu görülür.ayrıca baş tarafında çok kıymetli eşya ile doldurulmuş hazine gibi bir tabut parladığıda görülür.
Bu tabutun ön kısmındaki levhada yazılı olanlar en az mücevherler kadar ilgi çekicidir.
" Ben Zu Şeferin kızı Taceyim memleketimizde müthiş bir kıtlık çıktığı için tahıl getirtmek üzere mısır maliye nazırı olan Yusufa adam yolladımepey bir zaman geçtiği halde gönderdiğim adam gelmeyince adamlarımızdzan bazı kimselere bir kantar gümüş verip herhangi bir yerden bununla bir kantar un alıp getirmelerini istedim.
Onlarda bulamadılar nihayet bir kantar altın verip tekrar gönderdimsede yine bulamadıkları için inci öğütüp yemekten başka çare bulamadım.fakat oda beni beslemediği için büyük bir servet içinde açlıktan ölümle yüzyüze kaldım.Benim bu hikayemi işitenler halime acısınlar acaba!dünyada benden başka hangi kadın bu kadar muhteşem ziynetler içinde açlıktan ölmüştür???
M.Ertan

Gökkuşağı1

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
Allah (cc) razı olsun...
Bir insanın dünya kadar altını malı olsa da yiyeceğe ve suya yani sadece Allah'a
muhtaç konumundadır...Rabbimiz uyanmayı nasib etsin.

Yeri gelir bir tek nefes için insan bütün servetini feda eder..madem ki böyle şimdiden fedakarlık edelim Rabbimizin yolunda gidelim...

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Allah'tan çok malı değil hayırlı malı dilemek istemek gerekir. Yazıda bahsi geçen devire kadar geriye gitmeye gerek yok aslında. Etrafımızda da bu tür insanlar fazlasıyla mevcut. Kişinin malı mülkü çok fazla ama bir hastalığa kapılmış ne malından fayda var ne de başka bir şeylerden.

Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin. Allah razı olsun..

Gülistan

İMAM HATİP'Lİ

Aldığı Beğeniler
25
Takım
Diğer
selamün aleyküm.Allahdan sağlık ve hayırlı yaşam dilemek lazım .fazla hırs insanı öldürsede daha çok süründürür.Allah'ın verdiği her nimete bol bol şükretmeliyiz.mevlam cümlemizi sapkınlıklardan korusun AMİN.Allah a emanet olunuz.

AtiLLA*

اتيلا

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Fenerbahçe
Allah'tan çok malı değil hayırlı malı dilemek istemek gerekir. Yazıda bahsi geçen devire kadar geriye gitmeye gerek yok aslında. Etrafımızda da bu tür insanlar fazlasıyla mevcut. Kişinin malı mülkü çok fazla ama bir hastalığa kapılmış ne malından fayda var ne de başka bir şeylerden.

Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin. Allah razı olsun..

Aynen katılıyorum...

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
ALLAH Razı olsun. MEVLA varlık içinde yokluk, yokluk içinde varlık verir. İnşaallah ders alanlardan oluruz.

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Gözlerinize ve güzel yorumlarınıza sağlık inşaallah:gul::Smiley (54):

Üst Alt