- Aldığı Beğeniler
- 64
Aklımın yangınlarına inat üşür yüreğim. Sorular, öğütler, dersler, kaybedişler& Titrek yüreğimde değeri yok hiçbirinin.
Kapımı açan asi rüzgâr, içeri savurur anılarımı. Pervasızca odama dağılır zamanlar. Annemin kızgın sureti canlanır içimde. Toplayacağım anne, Çocuk yanımı bulabilirsem, düzelteceğim hepsini& İnanmaz yine& Vazgeçerim diye& Kızgın gidişine hak verir ellerim. Vazgeçerim. Efkârım önüme düşer. Islanır adımlarım.
Uykumu çalan geceler yağar sabahlara. Başıma kitapların sayfaları uçuşur. Biraz aşk, biraz coğrafya& Taşlaşır, adımlarım. Bir soluk ak& Biraz beyazı olmalı bu kâğıtların.
Penceremde kalır gözlerim. Kırık kanatlar var pervazlarda. Yağmurları kana bular, yaralı turnalar&
Akşamı bulur vakit. Yüreğimde aynı titreme& Odama gelme anne. Açma kapımı, üşür yaralarım. Toplamadım, toplayamadım yine zamanı. Nereye dönsem üzerime devrilir, gecikmişliklerim.
Nazlı bir yıldıza aldanıp; keşke, kırmasaydım titrek lambamı.
Kırılmış çok şey var anne. Raflarda yarım kalmış hayallerim dağınık& Kopkoyu bir duman; korkularım&
Topla deme artık. Anla ki yerinde her şey& Ayaklarım kanamasa yürüyemem artık, kızıl adımlarımı izler çocukluğum. Kaybolursa; bulamam umudumu. Yüreğime batmasa nazlı yıldızın parçaları, duygularım üşür. Sızlamasa yüreğim, ölürüm anne&
Yaza varmaz krizantemler. Hercai menekşelere bahar zulümdür. Anla beni anne. Çabaladım, solacağımı bile bile, senin için& Yapraklarımı kaybettim, dallarım taşımadı sahte tebessümlerimi. Yoruldum, çok yoruldum anne. Düzen bensiz kurulmuş, ayak uyduramadım.
Odama gelme anne.
Açma kapımı, üşür yaralarım.