Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
Çarşaflı bir kadın, hakkını aramak için gittiği mahkeme salonunda hakim tarafından kovuldu. Olay dün Fatih 1. İcra Ceza Mahkemesi'nde yaşandı. Mahkeme Başkanı Hakim Ayla Kara, boşandığı kocası hakkında açtığı tazminat davasının duruşmasına katılan Naciye Sönmez'in çarşaflı olduğunu görünce önce uyardı, ardından da çarşafını çıkarmasını istedi.

İddiaya göre hakim, çarşafını çıkarmaması durumunda duruşma yapmayacağını söyledi. Bunun üzerine şikayetçi olan Naciye Sönmez, peçesini açarak yüzünün görünmesini sağladı. Ancak bu da hakim Ayla Kaya'yı tatmin etmedi. Hakim, "Böyle olmaz! Bütün çarşafını çıkaracaksın." diyerek Sönmez'i azarladı. Neye uğradığını şaşıran genç kadının, çarşafını çıkaramayacağını söylemesi üzerine hâkim Kaya, "Atatürk ilke ve kanunlarına göre seni böyle kabul edemem, yargılama başlayamaz." dedi.

Bunun üzerine Sönmez, "Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında böyle bir şey yok. Düşüncelerinizi uygulayabilmek için Atatürk'ün arkasına sığınmayın. Atatürk'ün hanımı çarşaflıydı, sizin gibi yapmıyordu." diyerek tepki gösterdi.

SENİN ALLAH'ININ KANUNLARI BURADA GEÇMEZ!

Davaya başlamayacağını yineleyen Ayla Kaya ise "Sizin Allah'ınız ve Allah'ınızın kanunları burada geçmez." diye bağırdı. Kaya, çarşaflı olduğu için ertelettiği duruşmanın tutanaklarını yazdırmaya başlayınca Sönmez, dışarıdaki insanlara "Bu rezalete şahit olun." diye bağırdı.
Bunun üzerine Hakim Kaya, "Terbiyesiz, ahlaksız, ukala." diyerek hakaret etti. Naciye Sönmez, gördüğü muamele karşısında adeta şoke olduğunu söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti hâkimlerinin insanların kılık kıyafetine göre değil, önüne gelen dava dosyalarına göre yargılama yapması gerektiğini ifade etti.
Sönmez, "Davaya bakan hakim konuyu unuttu, yarım saat benim çarşafımla ilgilendi. Bir hakime yakışmayacak kelimeler söyledi. Örtünmem benim dinimin gereğidir." diye konuştu. Hakim Kaya ise bu konuda konuşmak istemediğini belirterek, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

BÜLENT CEYHAN İSTANBUL

menzil_gülü

Ne Mutlu Müslüman olana..

Aldığı Beğeniler
20
Takım
Fenerbahçe
Rabbim c.c razi olsun kada....
Mevlam cc islah etsin hidayet nasip etsin ins.
selam ve dua ile...

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
yok artık pess :aaa:

NİL1

ηє¢мєтüℓ ℓєуℓ

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Beşiktaş
evet bu haber okudum..hiç şaşırmadım...tesettüründe çarşafı seçen kardeşlerimizin sık sık karşılaştıkları durum..tabi bu tabloda sınır ve had aşma durumu daha fazla..Rabbim uyandırsın hidayet ve inayetini üzerimizden eksik etmesin inşaAllah...

masiva

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Fenerbahçe
Allah razi olsun emeĞİne saĞlik
allah islah etsİn bÖyle İnsanlari

Ayaz

Sevgi Seli

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
Ayla Kaya ise "Sizin Allah'ınız ve Allah'ınızın kanunları burada geçmez."

Bu kadınının firavundan farkı yok..bunun gibi düşünenlerinde tabiki..onlarda aynı görüşü savundular..Allah c.c En Büyüktür..onun kanunları geçer mi geçmezmi çok yakında anlarlar..Anladıkları zamanda müslüm gürsesin Son Pişmanlık neye yarar şarkısını armağan ediyorum onlara :)))

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
Aslında söylenecek o kadar çok söz var ki ama burası yeri değil işte !
Yahu kardeşim ben ne giyer giyerim sanane sen bana bakmak zorundasın sen benim kılıf kıyafetimle değil hastalığımla ilgilenmelisin personel hakkında hemen dava açılmalı gerekli cezalar verilmeli bitsin artık bu zulüm ...​

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
Aslinda sÖlenecek Çok Şey var ama gÖlgenİnde dedİĞİ gİbİ yerİ deĞİl.adi hukukÇu boŞa okumuŞ ozaman o okadar kİtabi.senelerİne yazik ÖmrÜne yazik. Tam acinacak durumda.aciyorum bÖyle zavallilara. Rabbİm bÜyÜk bunlarin cezasini muhakkak verecektİr.asil mahkemede o hakİm kara nasil hesap verecek acaba!!!!!!!

Üst Alt