Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
RİVAYETE GÖRE: ADEM AS OĞLU ŞİT AS'A BEŞ ÖĞÜTTE BULUNDU,VE BUNLARI
OĞULLARINA DA ÖĞÜT VERMESİNİ BUYURDU.

BİRİNCİSİ: SEN ŞU FANİ DÜNYAYA ALDANMA.BEN BAKİ OLAN CENETE
ALDANDIM, HATAYA DÜŞTÜM.

İKİNCİSİ: KADININ HER SÖZÜNE İNANMA.BEN İNANDIM DA PERİŞAN OLDUM.

ÜÇÜNCÜSÜ: YAPACAĞIN İŞİN SONUNA BAK,SONRA ONU YAP. EĞER BEN İŞİN
SONUNU DÜŞÜNSEYDİM BU AKİBETE UĞRAMAZDIM.

DÖRDÜNCÜSÜ: NEFSİNİ ŞEHVETİN ARZULARINDAN ÇEK. EĞER BEN NEFSİMİN
ARZULARINA UYMAYAYDIM,BU DURUMA DÜŞMEZDİM.

BEŞİNCİSİ: YAPACAK OLDUĞUN İŞTE İSTİŞAREDE BULUN. EĞER BEN AĞAÇTAN
YEMEDEN ÖNCE MELEKLERLE İSTİŞARE EDEYDİM, BU İŞ BAŞIMA GELMEYECEKTİ.

ENVARUL AŞIKİİN

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Ama bu kez bunu hiç kimse okumamış.

Bak gene aglarım ama :rolleyes:

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Kardeşcik a lamayla bi iş yapılmaz ilk önce bunu ii kavra ok :)
Sen bu yazıyı aktardın merak etme Allah bunun mukafatını verecektir, fazlasıyla hemde... :p

H

hayrunisa

Guest
aglama basakcım. ben daha yeni gördüm yoksa senin her yazına bakarım ben.

yalnız bu sözler biraz garip geldi bana. ?( ben bu sözlere pek katılmıyorum desem

SEN ŞU FANİ DÜNYAYA ALDANMA.BEN BAKİ OLAN CENETE
ALDANDIM, HATAYA DÜŞTÜM ?(

anlam karmaşası var ?(

bu bence çok yanlıs. böyle bir şey olamaz . 1. adem havvaya de il şeytana inandı nefsine. kuranda bu böyle geçer. onlar şeytan uydular der. havvaya uyup günaha girdi demez. ayrıca bu söz genellenmeli. sadece kadınların de il erkeklerin de her sözüne inanılmaması gerekir. bir rabiatül adeviyye yi düşünüyorum birde
ebu cehili. siz hangisinin sözüne inanırdınız ??

bu da yanlış. işin sonunu görebilseydik e er günah diye hata diye birşey olmazdı sanırım. şimdi adem işin sonunu görseydi bizler olmazdık. ama kaderinde vardı o. olması gerekiyordu. allah bir şekilde imtihan edecekti. imtihanı geçmek öenmli olan. sonucu görmek de il.

YAPACAK OLDUĞUN İŞTE İSTİŞAREDE BULUN. EĞER BEN AĞAÇTAN
YEMEDEN ÖNCE MELEKLERLE İSTİŞARE EDEYDİM, BU İŞ BAŞIMA GELMEYECEKTİ

bu çok daha yanlış :)

ademin kaderinde o vardı . ve bu tüm insanlı ın kaderiydi. meleklerle konuşsa bile o iş onun başına gelirdi. gelecekti. kaderde yazılanı istişare de iştiremez.

en do ru söz ise bu :
NEFSİNİ ŞEHVETİN ARZULARINDAN ÇEK. EĞER BEN NEFSİMİN
ARZULARINA UYMAYAYDIM,BU DURUMA DÜŞMEZDİM

kuranda da bildirildi i gibi onlar ve bizler nefsimize ve şeytana uyyup kendimize yazık ediyoruz. ;(

tabii bunlar benim acizane düşüncelerim ;)

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Orjinal Yazarı hayrunisa
aglama basakcım. ben daha yeni gördüm yoksa senin her yazına bakarım ben.

yalnız bu sözler biraz garip geldi bana. ?( ben bu sözlere pek katılmıyorum desem

SEN ŞU FANİ DÜNYAYA ALDANMA.BEN BAKİ OLAN CENETE
ALDANDIM, HATAYA DÜŞTÜM ?(

anlam karmaşası var ?(

bu bence çok yanlıs. böyle bir şey olamaz . 1. adem havvaya de il şeytana inandı nefsine. kuranda bu böyle geçer. onlar şeytan uydular der. havvaya uyup günaha girdi demez. ayrıca bu söz genellenmeli. sadece kadınların de il erkeklerin de her sözüne inanılmaması gerekir. bir rabiatül adeviyye yi düşünüyorum birde
ebu cehili. siz hangisinin sözüne inanırdınız ??

bu da yanlış. işin sonunu görebilseydik e er günah diye hata diye birşey olmazdı sanırım. şimdi adem işin sonunu görseydi bizler olmazdık. ama kaderinde vardı o. olması gerekiyordu. allah bir şekilde imtihan edecekti. imtihanı geçmek öenmli olan. sonucu görmek de il.

YAPACAK OLDUĞUN İŞTE İSTİŞAREDE BULUN. EĞER BEN AĞAÇTAN
YEMEDEN ÖNCE MELEKLERLE İSTİŞARE EDEYDİM, BU İŞ BAŞIMA GELMEYECEKTİ

bu çok daha yanlış :)

ademin kaderinde o vardı . ve bu tüm insanlı ın kaderiydi. meleklerle konuşsa bile o iş onun başına gelirdi. gelecekti. kaderde yazılanı istişare de iştiremez.

en do ru söz ise bu :
NEFSİNİ ŞEHVETİN ARZULARINDAN ÇEK. EĞER BEN NEFSİMİN
ARZULARINA UYMAYAYDIM,BU DURUMA DÜŞMEZDİM

kuranda da bildirildi i gibi onlar ve bizler nefsimize ve şeytana uyyup kendimize yazık ediyoruz. ;(

tabii bunlar benim acizane düşüncelerim ;)

Anaaaaaaaaa abla ben bunları şimdi gördüm.

Ablacım Maşallahın var yani. :)

Şimdi birinci söz de Baki hayata aldandım derken,

Şeytan onları yasak meyveden yerseniz burada ebedi kalırsınız diye aldattı,ve edebi kalma sevdasına aldanarak yedi,Hakbuki Rabbimiz onlara neyden yerseniz yeyin ama bu meyveye dokunmayın buyurmuştur.

Adem A.s da bunu kasıt ederek ben bakilik sevdasında bile yanıldım,sen şu fani olan dünyaya aldanma demek istemiştir.bunun ile tevillidir.

İKİNCİ SÖZ DE:evet şeytan vesvese vermiştir,ama buna ilk kanan Havva Validemiz olup,Adem a.s.'ı teşvik etmişlerdir. Elbette her kaidenin bir istisnası vardır.Yalnız kadınlar biraz daha yumuşak varlıklar .

Peygamber efendimiz, bir Hadis- i Şeriflerinde. Kadınların aklı ve dini nakıstır. onlardan her bireri evlerinde,ömür yarısı namaz kılmaz ve oruç tutmaz bir halde otururlar buyurmuştur.Bu Hadisi daha açarım sonra .şuan vaktim yok.
sonra devam edeyim

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Özür dilerim son kısımlarda biraz acelem oldugundan tam veciz yazamadım.

Rasülüllah efendimiz;
Kadınların aklı ve dini nakıstır. onlardan her bireri evlerinde,ömür yarısı namaz kılmaz ve oruç tutmaz bir halde otururlar buyurmuştur

Yani kadınlar yaratılış icabı daha yumuşak ve duydusal ve narindir. Malum Ayeti kerimede de erkeklar kadınlar üstüne kavvamdır buyurulmuştur.

ÜÇÜNCÜ DE İSE: YAPACAĞIN İŞİN SONUNA BAK,SONRA ONU YAP. EĞER BEN İŞİN
SONUNU DÜŞÜNSEYDİM BU AKİBETE UĞRAMAZDIM derken, yani ben şu işi yaparsam sonun da ne olur, ne gibi kayıbım ne gibi kazancım olur diye düşün.Ben eger cennette edebi kalma vesvesesi sahesinde meyveyi yerken, Rabbim bana bunu yasak etti ne olursa olsun yememem lazım diyeydim,bunlar başıma gelmezdi, Demektir.

Dördüncüsünde ise: Elbette kaderde ne varsa o başa gelir degerli ablacım.

Ama Adem A.S YAPTIGI Zelleden (hata) hayıflanarak böyle buyurmuştur.Elbette ki mühim bir işi yaparken istişare güzeldir. Hatta eyeti kerime de de geçer, Rasülüllah efendimizin hakkında vahi olmadıgı şeyler de Ashabı ile istişaresi.Ama en güzeli Kader meselesinin derinine inmemektir.

Üst Alt