Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

yasemin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4

Bir lise ogretmeni bir gun derste ogrencilerine bir teklifte bulunur :
-"Bir hayat deneyimine katilmak istermisiniz?"
Ogrenciler, cok sevdikleri ogretmenlerinin teklifini hic tereddutsuz kabul ederler.
"-O zaman" der ogretmen, bundan sonra dersem yapacaginiza da soz verin,"
Ogrenciler bunu da yaparlar.
-"Simdi yarinki odevinize hazir olun, yarin hepiniz birer torba ve beser kilo patates getireceksiniz !!"
Ogrenciler, bu isten pek bir sey anlamamislardir.
Ama ertesi sabah, hepsinin sirasi ustunde birer poset ve patatesler hazirdir.
Kendisine merakli gozler ile bakan ogrencilere, soyle der ogretmen :
-"Simdi bu gune kadar, affetmeyi reddetiginiz her kisi icin bir patates alin, kisinin ismini patatesin uzerine yazip, torbaya koyun. Bazi ogrenciler torbalarinin icine birer ikiser patates koyarken,
bazilarinin torbasi nerdeyse agzina kadar dolmustur.
Ogretmen, kendisine " peki simdi ne olacak?" dercesine bakan ogrencilere ikici aciklamasini da yapar.
-"Bu hafta nereye giderseniz gidin, bu torbalari yaninizda tasiyacaksiniz, yattiginiz yatakta, bindiginiz otobuste, okuldayken siralarinizin ustunde, hep yaninizda olacaklar.
Aradan bir hafta gecmistir, ve ogretmenleri sinifa girer girmez, denileni yapmis olan ogrenciler sikayete baslar :
-"Hocam, bu kadar agir torbayi her yere tasimak cok zor ! patatesler kokmaya basladi, vallahi insanlar tuhaf bakiyorlar, hem sıkıldık, yorulduk !!"
Ogretmen, gulumseyerek su dersi verir ogrencilerine :
-"Goruyorsunuzki affetmiyerek, asil kendimizi cezalandiriyoruz, kendimizi ruhumuzda agir yukler tasimaya mahkum ediyoruz, affetmeyi karsimizdaki kisiye bir ihsan olarak dusunuyoruz, halbuki AFFETMEK ilk once kendimize yaptigimiz bir iyiliktir :p :p

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı yasemin

AFFETMEK ilk once kendimize yaptigimiz bir iyiliktir

Affetmek, yapılan araştırmalarda bile kalbe çok iyi geldiği açıklanmış.Ya afedeceksin, ya affedeceksin kardeşim.Bu yükten başka türlü kurtulunmaz. ;)Somut anlamda 2 poşet patates taşımak istemiyorsan.Ruhuna ve bedenine bir iyilik yap ;)

Mesaj dolu hikaye için sağolasın yasemin.

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
harika bir hikaye, gerçekten bayıldım...sağol yaseminim sağol....

affetmek güzeldir,çünkü bu dünya hiçkimseye kalmayacak,neden birbirimizi kıralım, neden insanca yaşamak varken kötülük peşinde olalım......Neyi paylaşamıyoruz ki? ?( ?(

Aceba benim patates torbam ne kadar dolu ya da boş? Hemen bir tartayım..... :)

bilmek yada bilmemek

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Dinimiz, insanlara diğer kişileri affetmeyi öğütler. Bu yüzden dini inancı olanlar, sorunlarını içlerinde biriktirmez ve hayatla daha kolay başa çıkarlar. Bu da depresyon ve stres gibi günümüz rahatsızlıklarıyla daha az karşılaşmış oluruz.Niye kendimizi cezalandıralım ki.

Çok güzel bir yazıydı.Teşekkürler yasemin.Arkadaşlar, patates çuvalını boşalmanın tam sırasi...
Ne dersiniz?

Habibemsin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Bazen af etmek herseye yetmez...
Af etmekle manen huzuru belki buluruz ama kirilan kalpler eski haline gelirmi?
En güzeli hic bir olayi af dilenecek bir hale getirmemektir..

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Orjinal Yazarı Habibemsin
Bazen af etmek herseye yetmez...
Af etmekle manen huzuru belki buluruz ama kirilan kalpler eski haline gelirmi?
En güzeli hic bir olayi af dilenecek bir hale getirmemektir..

HABİBECİĞİM; BEN KIRILAN KAPLERİN DÜZELMEYECEĞİNE ASLA İNANMIYORUM,
ÇÜNKÜ SÖYLENECEK TATLI BİR SÖZ İNSANIN İÇİNİ AÇAR,COŞTURUR....

BEN HAYATTA UNUTULMAYACAK HİÇBİRŞEY OLDUĞUNA DA İNANMIYORUM....
ÇÜNKÜ HAYATTA HEPİMİZ BİRİLERİNİ İSTEMEDEN KIRMIŞIZDIR,AMA BEN KIRILDIKLARIMI DA KIRDIKLARIMI DA UNUTMAYA VE UNUTTURMAYA ÇALIŞIYORUM.........YOKSA BU HAYAT NASIL GEÇER KİN DOLU BİR YÜREKLE.....

VE GÖRDÜĞÜM TÜM ARKADAŞLARIMDAN AF DİLEYECEĞİM,ONLARI BİLEREK YADA BİLMEYEREK KIRMIŞIMDIR DİYE.....

Üst Alt