Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Peygamber (sav) aşığı bir büyüğümün hac düşüşünde ziyaretine gitmiştim. O mübarek belde ve mekanları anlatırken, yaşadıklarını o kadar hoş bir edayla ve üslupla yansıtıyordu ki adeta bütün bu güzellikleri yaşıyor gibi olduk. Kabe’yi, tavafı, Medine’yi, Ravza-i Mutahhara’yı teneffüs ettiriyordu bize adeta. Ağlıyordu, bir çocuk gibi hıçkırıkları yürek dağlıyordu. “Kalmadı artık mecalim” diyordu... “Allah’ıma çok yalvardım; canımı Efendimin (sav) yanında alsın diye... Nasip işte...” diyordu. “Bu dünyada tek bir gayem var. Efendim (sav)’e kavuşmak” diyor ve ağlıyordu. Hepimizi ağlatmıştı...

Çok etkilenmiştim... Eve geldiğimde mecalim kalmamıştı. Dinlediğim hac hatıralarının, deruni duygu yoğunluğunu ve hicranını yaşarken, içtiğim mübarek zemzem ve yediğim Medine hurmasının manevi tadı,süründüğüm gül kokusu, hissiyatımı ve hüznümü ikiye katlıyordu. Ah! Ben de bir gidebilsem... Keşke, ah bir çağırsanız, gel deseniz Efendim, bir gelebilsem, Ravza-i Pâkinize varıp ağlasam, ağlasam saatlerce, öylece kalabilsem, ölüm gelmeden. Dayanamıyordum, artık ağlamak vakti diyordum, kendi kendime.

Ağla!.. Şu vefa ve sadakattan yana bir türlü yüz çevirmeyen hal ve tavrın için ağla. Yeter artık! Bitsin bu keşmekeşlik, ey deli gönül! Ağla ey gönlüm!...

Günahlarının bağışlanması için, Rabbine sığınma ve yakarma zamanıdır bu dem. Günah olarak sana şu zalim nefsin yeter. Ah nefsim ah! Seni bir lahza dizginleyebilsem, dindirebilsem ölüm gelmeden...

Ah gönlüm!... Ab-ı Kevser gibi benliğini saran şu rahmet hallerine bırak kendini artık ve ağla... Ömür defterinin temiz bir sayfasına, gözyaşlarıyla arınmış, tövbe ikliminden bir not düşme zamanı bu an. Gül yüzlü, gül kokulu yarin rayihası dökülsün avuçlarına. Sonsuzluğua hasret bir yanım, hüzünler yarim olsun. Sağnak sağnak nedametler fışkırır gönül dudağımdan, ah bir uyansam, uyanabilsem, uyandırılabilsem, ölüm gelmeden...

Bu gürültülü zamanlarda duyamıyorum sesini ey yar! Nefsim perde, dünya perde, ah perdeler...

Bu ses derûnumda bir yerlerde hep çınlayıp durmakta. O lâhûti alemin ahengini fısıldamakta. Ah bir duyabilsem, duyurabilsem, bir ağlayabilsem, ölüm gelmeden!...

Ağla ey gönlüm durma ağla, ağlamak vaktidir bu dem...
ALINTIDIR

Uhuda_Sevdalı

....Sonun Başlangıcı....

Aldığı Beğeniler
21
Takım
Galatasaray
Ah gönlüm!... Ab-ı Kevser gibi benliğini saran şu rahmet hallerine bırak kendini artık ve ağla... Ömür defterinin temiz bir sayfasına, gözyaşlarıyla arınmış, tövbe ikliminden bir not düşme zamanı bu an. Gül yüzlü, gül kokulu yarin rayihası dökülsün avuçlarına. Sonsuzluğua hasret bir yanım, hüzünler yarim olsun. Sağnak sağnak nedametler fışkırır gönül dudağımdan, ah bir uyansam, uyanabilsem, uyandırılabilsem, ölüm gelmeden...

Bu gürültülü zamanlarda duyamıyorum sesini ey yar! Nefsim perde, dünya perde, ah perdeler...

Bu ses derûnumda bir yerlerde hep çınlayıp durmakta. O lâhûti alemin ahengini fısıldamakta. Ah bir duyabilsem, duyurabilsem, bir ağlayabilsem, ölüm gelmeden!...

ALLAH razı olsun abim
yine harika bir paylaşımdı
sağolasın

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Rabbim razı olsun abi yüreğine sağlık ..

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Gül yüzlü, gül kokulu yarin rayihası dökülsün avuçlarına. Sonsuzluğua hasret bir yanım, hüzünler yarim olsun.

Paylasan yüregin dert görmesin Hafiz kardesim mükemmel bir yazi kalbi tesekkürler
Cenab-i Hak herdaim razi olsun
Selam ve Dua ile........

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
ağlamayan gözden rabbime siğinirim ....
rabbim razı ve hoşnutolsun paylaşiminizdan
selametle ve dua ile
selamunaleyküm

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Amiiiiiiiiiin,ecmeıyn olsun.Allah sizlerden razı olsun.Okuyan gözlerinize sağlık.
Allaha emanet olun.

menzil_gülü

Ne Mutlu Müslüman olana..

Aldığı Beğeniler
20
Takım
Fenerbahçe

Rabbim c.c razi olsun abi,yüregine saglik....

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun hafz abi .RAbbim dolu dolu ağlamayı nasip etsin inş.

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Amiiiiiiiiiiiin,Allah c.c. sizlerden razı olsun.Allaha emanet olun.

Üst Alt