Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray

Ahmed bin Ebü´l-Havârî şöyle nakletti:
Ben hocam Ebû Süleymân Dârânî´nin huzûruna girdim. Onu ağlar hâlde buldum. Ona;

"Seni ağlatan nedir?" diye sorunca;

"Ey Ahmed! Ben nasıl ağlamayayım. Bana bildirildi ki, gece olduğu, gözler uykuya vardığı, herkes kendini sevenlerin ya¬nında bulunduğu zaman; âriflerin kalpleri, Rablerinin zikriyle coşar ve lezzet duyar. Onların niyet ve gayretleri ALLAHü teâlâya kavuşmak olur. Onlar Rablerinin huzûrunda diz çökerler, mahzûn bir hâlde ALLAHü teâ- lâya münâcaat ve niyâzda bulunup yalvarırlar. ALLAHü telâdan korkmak ve O´nun rızasına kavuşmak için gözyaşlarının aktığı, secde ettikleri yerler ıslanır. ALLAHü teâlâ bu kullarına rahmet nazarıyla bakar ve;

"Ey beni iyi tanıyan dostlarım!

Benim zikrimle meşgul oldunuz ve benim rızama kavuşmak için gayret ettiniz. Kalplerinizden benim zikrimden baş¬kasını uzaklaştırdınız. Size müjdeler olsun ki, bana kavuştuğunuz zaman yakınlık ve sevinç sizin içindir." buyurur.

ALLAHü teâlâ Cebrâil aleyhisse-lâma buyurur ki:

"Ey beni iyi tanıyan dostlarım!

Benim zikrimle meşgûl oldunuz ve benim rı*zâma kavuşmak için gayret ettiniz. Kalplerinizden benim zikrimden baş*kasını uzaklaştırdınız. Size müjdeler olsun ki, bana kavuştuğunuz zaman yakınlık ve sevinç sizin içindir." buyurur.

ALLAHü teâlâ Cebrâil aleyhisse-lâma buyurur ki:
"Ey Cebrâil! Benim kelâmımı okuyarak kalbi rahatlayan ve benim ismimi zikr ederek lezzet duyan ârif kullarımın hâlini biliyorum. Onların ağlamalarını ve inlemelerini işitiyorum. Onların benim rızâma kavuşmak için çırpındıklarını ve çalıştıklarını görüyorum.
Sen onlara gi- dip; siz niçin ağlıyorsunuz? Sizin bu tazarrû, yalvarma ve hüzün hâliniz nedendir? Size ALLAHü teâlânın kendini seven kimseleri Cehennem´de azâb edeceği haberi mi geldi? Yoksa ALLAHü teâlânın, be*nim zikrimle lez- zet duyanları huzûrumdan kovarım, buyurduğunu mu işittiniz???
ALLAHü teâlâ; izzetime yemin olsun ki, sizi Cennet´ime koyaca*ğım. Sizinle aram- daki perdeleri kaldıracağım. Göz yaşlarınızın karşılığı olarak sevinç ve müjdeler ihsân edeceğim." buyurdu.

Magrip

Hizmet Nimettir.

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
ALLAHü teâlâ; izzetime yemin olsun ki, sizi Cennet´ime koyaca*ğım. Sizinle aram- daki perdeleri kaldıracağım. Göz yaşlarınızın karşılığı olarak sevinç ve müjdeler ihsân edeceğim." buyurdu.

Rahman razı olsun inşallah. Emeğine Bereket kardeşim.

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Rabbim razı olsun inşAllah. Yazılardan dolayı biraz zorluk çektim okumakta ama.

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Rabbim razı olsun inşAllah. Yazılardan dolayı biraz zorluk çektim okumakta ama.

Gözlerinize sağlık..Sendende Altay kardeşim..Geçmiş olsun nasıl ben anlamadı:)küçükmü düzeltin inş...selametle..

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Gözlerinize sağlık..Sendende Altay kardeşim..Geçmiş olsun nasıl ben anlamadı:)küçükmü düzeltin inş...selametle..

Noktalı harflerin tümünün yerine farklı farklı matematiksel şekiller vardı. tek tek çevirmeye çalıştım :)

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
paylasimin icin Allah razi olsun kurbanim..

Fahl_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
30
Takım
Beşiktaş
"Ey Cebrâil! Benim kelâmımı okuyarak kalbi rahatlayan ve benim ismimi zikr ederek lezzet duyan ârif kullarımın hâlini biliyorum. Onların ağlamalarını ve inlemelerini işitiyorum. Onların benim rızâma kavuşmak için çırpındıklarını ve çalıştıklarını görüyorum.
Sen onlara gi- dip; siz niçin ağlıyorsunuz? Sizin bu tazarrû, yalvarma ve hüzün hâliniz nedendir? Size ALLAHü teâlânın kendini seven kimseleri Cehennem´de azâb edeceği haberi mi geldi? Yoksa ALLAHü teâlânın, be*nim zikrimle lez- zet duyanları huzûrumdan kovarım, buyurduğunu mu işittiniz???

Allah razı olsun yüreğinizden..Manevi bir tat kattınız yüreğimize

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Gözlerinize yüreklerinize sağlık inş..sevgi ve dua ile..:gul:

Üst Alt