---------"İyyake Na'budu ve iyyake nasta'in"
--------------------------------------------------------------------------------
Kâbe İmamları Hatim Seti.
Şeyh Suûd İbrahim eş-Şureym ve Şeyh Abdurrahman es-Sudeys.
Birinci kaset.
İmamlardan biri Fatihayı okurken iyyake nabudu ve iyyake nastaînde takılıp kalıyor.
Yutkunuyor, bir daha yutkunuyor, sonra hıçkıra hıçkıra a lamaya başlıyor.
İyyake nabudu ve iyyake nastaîn deyip geçemiyor bir türlü.
Bir daha deniyor&
Bir daha&
Bir daha&
Tam 10 defa.
Her defasında yutkunuyor, hıçkırıyor, a lıyor.
Bu, sorumluluk bilinci olsa gerek.
Ve sorumlulu u yerine getirememe endişesi.
İyyake nabudu ve iyyake nastaîn; yani ancak sana kulluk eder, ancak senden yardım dileriz.
Bu büyük bir sözdür.
Kâbe imamı bu büyük sözün altında ezilecek gibi oluyor, fakat 11inci denemede toparlanarak Fatihaya devam edebiliyor.
*
Belki de, Alemlerin Rabbi, Rahman ve Rahîm, Hesap Gününün Sahibi olan Allahtan başka kimseye secde etmek zorunda olmadı ını bir kere daha derinden idrak etmenin verdi i sevinçti onu a latan...
Belki de putlar arası dengeleri gözetmek zorunda olmadı ına, Allah deyip geçebilece ine seviniyordu.
& Yalancı dünyanın yalancı dengelerini iplemeyebilece ine seviniyordu.
& Son sözü nankör insan o lunun de il Rahmân ve Rahîm Allahın söyleyece ine seviniyordu.
Evet, evet; sanırım sevinçten a lıyordu.
Hakan Albayrak
-----------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
Kâbe İmamları Hatim Seti.
Şeyh Suûd İbrahim eş-Şureym ve Şeyh Abdurrahman es-Sudeys.
Birinci kaset.
İmamlardan biri Fatihayı okurken iyyake nabudu ve iyyake nastaînde takılıp kalıyor.
Yutkunuyor, bir daha yutkunuyor, sonra hıçkıra hıçkıra a lamaya başlıyor.
İyyake nabudu ve iyyake nastaîn deyip geçemiyor bir türlü.
Bir daha deniyor&
Bir daha&
Bir daha&
Tam 10 defa.
Her defasında yutkunuyor, hıçkırıyor, a lıyor.
Bu, sorumluluk bilinci olsa gerek.
Ve sorumlulu u yerine getirememe endişesi.
İyyake nabudu ve iyyake nastaîn; yani ancak sana kulluk eder, ancak senden yardım dileriz.
Bu büyük bir sözdür.
Kâbe imamı bu büyük sözün altında ezilecek gibi oluyor, fakat 11inci denemede toparlanarak Fatihaya devam edebiliyor.
*
Belki de, Alemlerin Rabbi, Rahman ve Rahîm, Hesap Gününün Sahibi olan Allahtan başka kimseye secde etmek zorunda olmadı ını bir kere daha derinden idrak etmenin verdi i sevinçti onu a latan...
Belki de putlar arası dengeleri gözetmek zorunda olmadı ına, Allah deyip geçebilece ine seviniyordu.
& Yalancı dünyanın yalancı dengelerini iplemeyebilece ine seviniyordu.
& Son sözü nankör insan o lunun de il Rahmân ve Rahîm Allahın söyleyece ine seviniyordu.
Evet, evet; sanırım sevinçten a lıyordu.
Hakan Albayrak
-----------------------------------------------------------------------