Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
AĞLAYAN KOMUTAN

Mehmet Akif anlatıyor:

"Her sabah Sultanahmed Câmiine erkenden giden bir zât vardı. Mihrâbın bir kenarında saçı-sakalı bembeyaz olmuş bu ihtiyar adam, ümitsiz bir şekilde durmadan ağlıyordu. Niyâhet bir gün yanına sokuldum:

- Muhterem, dedim. Allah'ın rahmetinden bu kadar ümitsizlik olur mu? Niye bu kadar ağlıyorsun? Bana:

- Beni konuşturma. Kalbim duracak, dedi.

Çok ısrar edince anlattı:

- Ben Abdülhamid devrinde bir binbaşı idim. Anam-babam vefât edince sadârete bir dilekçe gönderdim. Dedim ki "Mallarımız, gayrimenkullerimiz var. Bunların bir nezâretçiye ihtiyacı vardır. Kabul buyurulursa istifa etmek istiyorum".

Sadâret benim dilekçemi padişaha göndermiş. Bana doğrudan doğruya hünkârdan bir yazı geldi. "İstifa kabul edilmedi" deniyordu.

Ben bir daha gönderdim. Yine aynı cevap geldi.

Bizzat huzura çıkıp şifâhi görüşmek istedim. Ben o cehâlet ile padişahın huzuruna çıktım:

- Sultanım, istifamın kabulünü istirham edeceğim. Durumumuz budur, dedim. Derin derin biraz düşündü. İstifa etmemi istemiyordu. Yüzünden belli idi. Isrârıma da dayanamadı. Öfkeli bir edâyla, elinin tersi ile:

- Haydi! İstifa ettirdik seni, dedi.

Ben dönüp işimin başına geldim.

Gece mânâ âleminde orduların teftiş edildiğini gördüm. Rasûllüllah Efendimiz (s.a.v.) Yıldız Sarayı'nın önünde duruyordu. Bütün Türk ordusunu teftiş ediyordu. Osmanlı padişahlarının ileri gelenleri orada idi. Abdülhamid edeple Fahri Kâinat Efendimiz'in arkasında duruyordu.

Derken benim birliğim geldi. Başında kumandan olmadığı için darmadağınıktı.

- Nerede bunun kumandanı? Diye sordular

- Ya Rasûllallah çok ısrar etti. İstifa ettirdik, dedi. Rasûllüllah (s.a.v.) da:

- Senin istifa ettirdiğini biz de istifa ettirdik, buyurdular.

Ben ağlamıyayım da kim ağlasın?..

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
yüreğine sağlık ablam bazen bizim için hayır gibi görünen şer ser gibi görünen de hayır olabiliyor

Hayır Allah ın seçtiğidir^
rabbim hakkımız da hayırlı olanı versin daimen
dua ile
selamunaleyküm

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Emeğine sağlık .

beyaz lale

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
ÇOK GÜZELDİ.HİÇBİR ZAMAN DÜNYALIK İÇİN AHİRETİMİZİ TERK
ETMEMELİYİZ.ALLAH NEFSİMİZE UYDURMASIN.AMİN

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Allah razı olsun kardeşim.

esila

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Diğer
çok güzel di kardeşim Allah razı olsun

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ALLAH azze ve celle razı olsun ablam...bu arada senimerak ettik..nerelerdeydin.özlemiştik yazılarını.

fatsalı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
796
Takım
Trabzonspor
abla paylaşımınız için teşekkürler emeğinzie sağlık ........ çok güzel bir konu..

konular paylaşıldıkça güzelleşirmiş........

Üst Alt