Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Ne çok şey anlatır gözyaşları...Bazen söylenemeyen sözlerin sesi, bazen bir pişmanlığın diyeti ,bazen de bir sevda nefesi...Sessizliğin çığlıklarıdır aslında gözyaşları...Anlatılamayanı anlatmak ister karşısındakine...Eğer anlayabilirse...

İnsanoğlu bi garip...Sevinir ağlar, üzülür ağlar, hasret çeker ağlar, kavuşur yine ağlar. Kelimeler kifayetsiz kaldığında, gözyaşları görev başındadır. Aslında ağlayabilmek büyük bir nimet...Ve ağlamak taş kalpli olmadığımızı gösteriyor. Hala insan olduğumuzu, hissettiğimizi, DUYGUSUZ olmadığımızı...

Ama bazen gözpınarlarından aşağı süzülemez gözyaşları...Onlar dışa akıp ziyan etmezler kendilerini...Çünkü çok daha önemli bir görevleri vardır. İçteki bir yangını söndürmek isterler. Göz kapaklarınızın alev alev yandığı, boğazınıza bir şeylerin düğümlendiği, burnunuzun direğinini sızladığı oldu mu hiç? Dikkat ettiniz mi o anlarda gözyaşlarınızın istikameti neresi? En zor olanı bu belki de...

Ağlamak zayıflık mı? Neden ağlamamız gereken anlarda; yumruklarımızı, tırnaklarımız avuçlarımızı kanatıncaya kadar sıkar, boğazımızdaki düğümleri yutkunarak gidermeye çalışırız? Neden kaçırırız buğulanan gözlerimizi başkalarından?

Bakın ağlıyorum işte! Utanmıyorum kimseden...O kadar içime akıttım ki gözyaşlarımı!...Artık zapdedemiyorum içimdeki çağlayanı....

Ağlıyorum dostlarımın vefasızlığı için
Ağlıyorum Yaradana vefasızlığım için
Ağlıyorum özlediklerim için
Ağlıyorum özleyip de kavuşamadıklarım için
Ağlıyorum içimi acıtan kalp kırıklıklarım için
Ağlıyorum istemeden de olsa kalbini kırdıklarım için
Ağlıyorum unutulmaması gerekenleri unuttuğum için
Ağlıyorum unutamadığım için
Ağlıyorum yaklaştıkça uzaklaştıklarıma
Ağlıyorum tanıdıkça çirkinleşenlere
Ağlıyorum kıymetini bilemediklerime
Ağlıyorum sevsem de yüz bulamadıklarıma
Ağlıyorum ziyan olan yıllarıma
Ağlıyorum bir ömür ağlayamadıklarıma

Alıntı

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
ŞİMDİ AĞLAMAK VAKTİ GÖNLÜM

Seherin lâhuti ikliminin bir demindeyiz ey gönlüm. Aşkın kalbe gelip gelip vurduğu bu demde artık fanilikten sıyrılma zamanı. Bütün mahlukatın hep birden kendilerine nimet vereni zikre durduğu anda, seninde şükür zikrine başlama anın gönlüm.
Muhabbetin bir zevk deryasına dönüştüğü, kalplerden yanık kokuların geldiği anlarda, artık ağlama vakti gönlüm.
Ağla, kendin için şu vefadan yana yüz çevirmeyen hal ve tavır için ağla! Ağla ey gönlüm, ağla! Ağla ki günahlarını silip götürecek başka bir dermanın yok. Gurbet içine gurbeti soluklarken, her an faniliğinle fanilere takılıp kalmana ağla!
Aşkın bir Kevser suyu gibi iliklerine kadar işleyip, seni ayağa kaldırdığı şu vakitte ağla ve sığın o yüceler Yücesine! Bak, O ne kadar yakın, ne kadar enis...
O güzeller güzeline sığın ve faniliğe bürünmüş bütün güzellik timsallerinden sıyrıl! Dünyada bulunan her şey den daha kıymetli kalbini Onun emrine ver!
Onu an, seni ansın...
Kainat Onun, dünya Onun, ukbâ Onun o zaman ne duruyorsun ey gönlüm; sığın Onun kapısına ve ağla! Güneş doğasıya ağla! Ağla ki Ondan başka yok sesini duyan ve yok isteklerine cevap veren...
Bak, bütün mahlukat var edenine nasıl da iâm olmuş... Şöye bir dinleyi ver çevreni, zikir sesinden senin o gaflet perdesine takılıp kalmış bile ne sesler duyacaktır, ne güzellikler yudumlayacaktır.
Anla ki bu dem ağlama vaktidir gönlüm otur ve ağla... Muhabbetin bedene ansızın dağıldığı anda ağla ey gönlüm... Her atışında kalbimin, aşkın ben varım dediğinde yan gönlüm ver ağla... Ağla, sabahlara kadar ağla ve yan! Yanki yanılması gereken sevgili burada. Muhabbeti hiçbir zaman geri de çevirmez...
Hadi gönlüm bırak ki bütün dünyayı geriye bırak ki kapılar açılsın birbir. Yetmez mi bu dünya da gönül verdiğin... artık Onun kapısına gitme zamanı.
Yaklaş, dokun, çal o kapıyı! Çalınması gereken bir kapı varsa o da bu kapı. O kapıdan geri çevrileni gördün mü hiç? Firavunların bile bir şeyler beklediği o kapı, senin gibi günahkar, vefasız ama eşiğinde ağlayana kapanır mı?

Kapanmasın AllahIM

Cengiz Aydın

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
ALLAH'im! Sen'den diliyor ve dileniyoruz: Gözlerimize yaş ver ve bizi aglat! Merhamet etmen için. Sen'den uzak kaliş hasretini duyamayışımıza aglat! Gönlün şak şak oluşuna, ağyar ateşine yanışına, öyle aglat ki, sineler kebap olsun
Ondan bir bir feryat çıksın, meleği ve feleği velveleye versin.

Beni de ağlat; gece kadar karanlik ruhuma şefkat et de aglat! Ağlamalarıma dahi ağlamam lazım geldiği için ağlat!

Bükülmüş şu kaddime, solgun ve ölgün rengime, burulmuş boynuma ve kırık kalbime merhamet et de aglat!

Şu en sakin anda, sızlanışlara cevap verdiğin dakikalarda, kapkara gönlümle değil, Sen'den başkasına secde etmeyen başımla sana dönüyor, titreyen dudaklarımla ağlatmanı diliyorum.

Heyhat ki "merhamet, merhamet" diyeceğim an, bir hail gibi günahlarim karşıma dikiliyor ve içimde yığın yığın burkuntu meydana getiriyor. ALLAH'im! Benim uzaklığım itibariyle değil, Sen'in yakınlığın hürmetine kâlbime rikkat ver ve öyle ağlat ki, kendimi kaybedeyim, yolunda ar ve haysiyetten geçeyim, ta "Bu delidir" desinler..

"Gidip boynumda zincir ile Ravza-i Pak'a, o denli ağlayam ben ki, görenler hep beni dîvâne sansin" Ola ki, düşen damlalardan bir tanesi aşkına düşmüs olur; iste o, benim için ummanlara bedeldir. Şehid kanı kadar aziz gözyaşları içinde nefesim kesilirken varlık sırrını bana duyur. Şu kararsız gönlümü doyur. Hicabımdan yüzümü saklamaya calışayım. Habibi'ne görünmek istemeyeyim. Pişdarim ve ali rehberimden kaçayım. Sonra bir ali dîvan kurulsun. Ben zülüfleri dağınık, hıçkırıkları gırtlağında düğümlenmiş, yüzü karalarin uğramadığı o dîvâna çağrılayım "La tüahizna" kalkanıyla huzura varayım. Kirlerime göz yumup "bu da bizdendi" desinler; dilenciye bir mülk bağıslasınlar. Çöl yolcusunu sevindirip bir bulut ve bir meltemle imdadıma yetişsinler. Sevincimden orada yığılıp kalayim. Gözyaşlarım içinde boğulayım AMiN.

Sevval

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
abim yüreğine sağlık gerçekten ağlayabilmek çok büyük bir nimet ve yürekteki sıkıntıların bir nebze olsun dışa vurabilmektir ama en önemlisi RABBİMİZE karşı yapamadığımız görevlerin acizliğinden yüreklerimizin feryadıdır gözyaşı.....

esencemrem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
AGLİYORUM YARADANA VEFASIZLIK İÇİN....Abim eline yüregine saglık Allah razı olsun....selametle...

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
melek ablam bu güzel eklemelerin için RABBIM hz.hatice r.a ahlaki ile ahlaklandirsin

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Ağlamak rahmettir..Rabbim hak ve Resul un Aşkı için ağlayanlardan eylesin..inşaAllah...

Rabbim razasına ulaşan kullarından eylesin seni kerdeşim..

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
AĞLATAN TEŞEKKÜR

Kanije Müdâfaasının kahramanı Tiryaki Hasan Paşa, Kanije Zaferi üzerine pâdişâh tarafından üç hilat, murassa bir kılıç ve üç at ile takdir ve taltif edildikten başka, vezirlik pâyesiyle de teşekküre layık görülmüştür.

Bu durumları bildiren, pâdişâh mektubunu okuduktan sonra Hasan Paşa hüngür hüngür ağlamaya başlar.

Hayrola Paşam! Niçin ağlıyorsunuz? diye sorulduğunda, O:

Ben ağlamayayım da kimler ağlasın. Bir zamanlar, yaptığımız hizmetlerle övünmezdik. Allahtan başka kimseden takdir beklemezdik. Tevâzû gönüllerimizin nâdîde süsleri idi. Ettiğimiz küçücük bir hizmete karşılık bize pâdişâh vezirlik vermiş. Pâdişâh mektubu yazılmış. Devletin vezirliği benim gibi kocamışlara verilir, pâdişâh mektubu küçük hizmetlere yazılır oldu da ona ağlarım...

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
tam benlik sağol çok hoştu

Üst Alt