Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

sultans

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Beşiktaş
Yatsı namazını edâ etmiş tesbihâtımı yapıyordum, “Elhamdüllilâh” zikrini çekerken bile bir şeyleri isteyerek şükrettiğimi düşündüm, o anda bana benden bir kapı açıldı ve girdim içeri ne mel’ûn bir şey vardı oysa içeride, kendime söylediğim yalanlarım, sözlerim ve içimden geçen her şey oradaydı. Yüzüm kızardı onları görünce ve aklıma geldi, her tövbeden sonra onlarla yeniden başladığım.

Sonra kendimi benin önünde buldum bir suçlu gibiydim şimdi,

“Namazlarında neleri düşündün?”diye sordu. Cevabım bir kul cevabı gibi olmadı üzülerek utanarak “Namazdan sonra yapacağım işleri, yüzlerini yıllardır hatırlamadığım arkadaşlarımı, kaybettiğim küçücük bir toplu iğneyi düşündüm” dedim.

Benden hiç ses çıkmıyordu,diğer soruya geçti “oruçluyken nefsini terbiye ettin mi?”diye sordu..Başım öne eğikti “oruçluyken akşama hangi yemeği yesem,iftara kaç dakika var gibi soruları düşündüm” dedim.

Oradan söz verdiğim bir sözüm benden şikayetçi olduğunu söyledi ”bana namazları kılarken farzını ‘kul gibi ‘sünnetleri de ‘ümmet gibi’ kılacağım sözünü verdi” diye haykırdı.Yüzüm yerde söyleyecek bir şey yok haklıydı.

Ben,bana tekrar döndü ve sormaya devam etti “elinde tesbih var iken neyi düşündün?”cevabım diğerlerine benziyordu,fâni olan her şeyi düşünmüştüm.

Peki sabah namazına kalkmak için bir sözün vardı hatırlıyor musun? Başımı sallayıp “Evet” diyebildim. Teknolojinin nimetlerinden olan telefonuma sabah vakti uyanmam için emir vermiştim, o görevini yaptı ama ben yapamadım on dakika daha uyuyayım dedim uyandığımda bülbüller sitemini dile getiriyordu.

Başımı kaldırdığımda yine bir sözüm karşımda dikilmişti “Her akşam Kur’ân okuyacağım” sözüydü. Ve yine aynı sahne, yüzüm yerde başımı kaldırmaya cesaretim yoktu…

Ben, bana dönerek “Sen bensin atsan atılmaz ,satsan satılmazsın, hep kaçtığın tekrar O’na sığındığın Râbb’ine dön, O seni benden daha iyi affeder” diyerek başını öne eğdi ve kayboldu.

*Hayat*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,059
harika bi paylaşım
ben bana neler derdi acaba
RABB'im affetsin cümlemizi inşALLAH

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cenab-i Hak razi olsun abla manidar paylasimin icin tesekkürler
Selam ve Dualarimla......

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Ahhhh bu ben :( yureğinize sağlık Rabbim razı olsun inş...

v u s l a t

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
Ben, bana dönerek “Sen bensin atsan atılmaz ,satsan satılmazsın, hep kaçtığın tekrar O’na sığındığın Râbb’ine dön, O seni benden daha iyi affeder” diyerek başını öne eğdi ve kayboldu.

RAHMAN razı olsun inşallah,
bu hemen hepimizin acı gerçeği olan güzel paylaşımdan dolayı, yüreğinize ve emeğinize sağlık...
:oooo:

nun_kalem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
24
Güzel bir paylaşım..İçimizle yüzleşme...
Allah razı olsun...

Üst Alt