Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Müslümanların ruhlarında derin etki bırakan bu olayın ışığında Kur,an-ı Kerim müminleri görevlerini yapmaya, ailelerini eğitmeye, İslam ilkelerine göre yönlendirmeye, onlara öğüt vermeye, Dolayı siyle hem kendilerini hem de aile fertlerini ateşten korumaya çağırıyor. Bu arada bir ateş sahnesini ve kafirlerin o anki durumlarını canlandırıyor. Bunun yanında olayın akışı esnasında yapılan tevbe çağrısının ışığında müminler günahlarından tevbe etmeye çağırılıyorlar ve tevbe edenleri bekleyen cennet tasvir ediliyor. Daha sonra Hz. Peygamber kafirlere ve münafıklara karşı cihad etmeye çağırılıyor. İşte bu açıklamalar surenin ikinci bölümünü oluşturuyor.
Ey inananlar, Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. Onun başında, iri gövdeli, haşin, Allah,ın kendilerine buyurduğuna karşı gelmeyen ve emredildiklerini yapan melekler vardır.
Ey kafirler, Bugün özür dilemeyin, çünkü siz ancak yaptıklarınızın cezasını çekeceksiniz, denir.
Ey iman edenler, Samimi bir tevbe ile Allaha dönün. Umulur ki Rabbiniz sizin kötülüklerinizi örter, Peygamberi ve O,nunla birlikte iman edenleri utandırmayacağı: günde Allah sizi, içlerinden ırmaklar akan cennetlere sokar. Çünkü onların, nurları, önlerinden ve yanlarından koşar da Ey Rabbimiz, Nurumuzu tamamla, bizi bağışla, çünkü sen her şeye kadirsin, derler.
Ey Peygamber, Kafirler ve münafıklarla savaş, onlara karşı sert davran. Onların varacağı yer cehennemdir. O gidecekleri yer ne kötüdür.

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Allah cc razı olsun
YA RABBİ BEN PİŞMANIM BÜTÜN YAPMIŞ OLDUĞUM GÜNAHLARDAN KEŞKE YAPMASAYDIM İNŞALLAH BİR DAHA BEN YAPMAYACAĞIM......

Rabbim tövbesi üzerinde duranlardan ve tövbe ettiği şeyleri bir daha yapmıyanlardan eylesin
Allahım nefsim çok zalim sana sığınıyorum sana sığınıyorum sana sığınıyorum Ya Rabbi !!!
Sen bizleri bu yolda sabit kıl amin ...
"dostun dostuna dost olmak dostla dost olmak gibidir"
Sen sevdiklerine bizi sevdir ve sevdiklerinin sevgisini ver kalplerimize .Sevdiklerinle haşreyle bu alemde ve baki alemdede AMİNNN

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
elinize sağlık çok güzel bir uyarı ikaz

RABBİM amil olmamızı nasip eylesin

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Henüz fırsat varken, iş işten geçmeden mazeret bildirmenin işe yaramadığı gün gelmeden ailesini bu ateşten uzaklaştırmalıdır. İşte kafirler o korkunç ateşin kıyısında durmuş mazeret uyduruyorlar. Ama mazeretleri hiç bir anlam ifade etmediği gibi iç karartıcı manzara ile baş başa kalıyorlar.

Allah korusun o ateşten bizleri

Amiiiiiiiiiiiiiin

mihru vefa

talib-i aşk

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Galatasaray
Bilmeliyiz ki, müslüman aile müslüman toplumun temel direğidir. Bu direk yıkılırsa ki İslam düşmanlarının ilk hedefi budur toplumumuzun ayakta kalması mümkün değildir. Televizyonuyla, sinemasıyla, müziğiyle, edebiyatıyla, içimize sızıp bizi yoketmeye çalışanlara karşı bütün gayretimizle bu nezih kurumu korumak ve yaşatmak zorundayız. Bu yolda Peygamber varisi rabbani alimler rehberliğinde birbirimize destek vermek zorundayız. Asla yıkılmadan, dimdik ayakta kalarak, insanlığın huzur ve mutluluk ümitlerini kendi huzur ve mutluluğumuzla yeşertmek zorundayız.
Çare, her durumda olduğu gibi Kuran ve Sünnete sımsıkı sarılmak. Bugün ateşten bir kor olsa da çare bu. Başka yol yok!..
Allahın selamı üzerinize olsun.

Seyyid M.Saki Erol haz (k.s)

Üst Alt