Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
AKILLI KİMDİR?

Ashab-ı Kirâmdan Ebû Zer, Peygamber Efendimiz (s.a.v)e sordu:

Yâ Resulâllah, Hazret-i İbrahime inen sahifelerde neler vardı?

Efendimiz buyurdular:

Nasihatlar ve mevizalar vardı. Bu mevizalardan bir kısmı şöyledir:

Ey benim kulum, ben sana hükümdarlık verdim. Maksadım, halka zulmetmen de ildir. Matlubum; halkı zâlimlerin elinden halâs etmendir. Mazlumları bana el açtırma, bedduâ ettirme. Çünkü kâfir dahi olsa mazlumun duâsını ben reddetmem.

AKILLI KİŞİ, vaktini dörde taksim etmelidir. Birinde; Allaha ibâdet etmeli, birinde; Allahın yarattıklarını ve nîmetlerini tefekkür etmeli, birinde; kendi işlediklerinin muhasebesini yapmalı, birinde de; helâlinden kazanmalı ve yemelidir ki, Allaha ibâdet için kuvvet bulabilsin.fazilet takvmi

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
FİTNE

Huzeyfetül-Yemânî hazretleri şöyle buyururlar:

v Fitne kalplere ârız olur. Ârız olan bu fitneyi benimseyen kalpte siyah bir nokta, benimsemeyen kalpte ise bembeyaz bir nokta belirir. Fitneye mârûz kalıp kalmadı ını ö renmek isteyen kendini şöyle bir yoklasın. Daha önceleri helâl gördü ünü haram veya haram gördü ünü helâl görüyorsa kalbi fitneye u ramıştır.

v Akılları çelmede hâlis şarap bile fitne kadar müessir de ildir.

Ş

ŞEVVAL

Guest
AKILLI KİŞİ, vaktini dörde taksim etmelidir. Birinde; Allaha ibâdet etmeli, birinde; Allahın yarattıklarını ve nîmetlerini tefekkür etmeli, birinde; kendi işlediklerinin muhasebesini yapmalı, birinde de; helâlinden kazanmalı ve yemelidir ki, Allaha ibâdet için kuvvet bulabilsin.

ALLAH RAZI OLSUN ABLAM..HARİKA ŞEYLER YAZMIŞSIN...

Rabia A'tul Adviyye

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Orjinal Yazarı ŞEVVAL
AKILLI KİŞİ, vaktini dörde taksim etmelidir. Birinde; Allaha ibâdet etmeli, birinde; Allahın yarattıklarını ve nîmetlerini tefekkür etmeli, birinde; kendi işlediklerinin muhasebesini yapmalı, birinde de; helâlinden kazanmalı ve yemelidir ki, Allaha ibâdet için kuvvet bulabilsin.

ALLAH RAZI OLSUN ABLAM..HARİKA ŞEYLER YAZMIŞSIN...

Sana katiliyorum.. cok onemli bir paylasim! :)

Simdi bize bundan ders cikarmak duser... :]

Üst Alt