Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
s.aleykum cumleten..

sizleri etkileyen aklinizda kalan ..bizlerinde bilmesini okumamiza sebep olmak istediginiz hadis-i serifleri

yada bu gunlerde duydugunuz aklinizda yer yapan hadisleri ..bizlerle paylasin ...

eminim cok guzel bir konu olacak...
hadisler kurandan sonra bizlere yol gosterici ikinci altin sozler....

ilk ben basliyayim ...

" Dunya muslumanin hapisanesidir ve kafirin cennetidir "

" Eddunya sijnil muslim ve cennetul kafir. "

H

hayrunisa

Guest
Nu'man İbnu Beşîr (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm): "Dua ibadetin kendisidir" buyurdular ve sonra şu âyeti okudular. (Meâlen): "Rabbiniz: ''Bana dua edin ki size icâbet edeyim. Bana ibadet etmeyi kibirlerine yediremeyenler alçalmış olarak cehenneme gireceklerdir" buyurdu." (Gâfır 60).

Tirmizî, Tefsir, Gâfir, (2973); Ebû Dâvud, Salât 358, (1479). Metin Tirmizî'ye aittir.

Destina1

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Lisan (dil) ile kalb bir olmadıkça hiç bir kul mü'mini kamil olamaz.

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
"E er bir kul, Cenâb-ı Hakk'a bir hususda duâ eder de icâbet olunmazsa onun yerine bir hasene, yani bir sevâb yazılır."

"Cenâb-ı Hak, duada fazla ısrar edenleri sever." Kenzû'l-irfân 57 (Camiu's-sa îr'den)

Ana ve babaya iyilik ömrü artırır. Yalan söylemek rızkı noksanlaştırır, duâ kazaya siper olur." Buhârî, Mevâkîtü-salât, 5; Müslim, İmân, 137; Ebû Dâvud, Edeb, 130; Tirmizî, Salât, 13; Neseî, Mevâkît, 51; İbn Mâce, Edeb, l.

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
ebu hureyre radyallahu anh soyle buyurdu ..

dostum rasulullah s.a.v bana her ay 3 gun oruc tutmayi 2 rekat kuluk namazi
kilmayi ve uyumadan once vitri eda etmeyi tafsiye buyurdu ...

s.a.v

buhari

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
aklımıza gelen ilk hadisi şerif isteniyor hasebiyle kaynak belirtmeksizin yazıyorum hadisi:

ya hayır söyle ya da sus

Utanmadıktan sonra diledi ini yap

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
[align=center]Oruç perdedir. Biriniz birgün oruç tutacak olursa kötü söz sarfetmesin, ba ırıp ça ırmasın. Birisi kendisine yakışıksız laf edecek veya kavga edecek olursa "ben oruçluyum!" desin (ve ona bulaşmasın). [/align][align=center][/align][align=center]* Müslim, 1161 *[/align]

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
[align=center]Bir baba çocu una güzel ahlaktan daha üstün bir miras bırakamaz. [/align][align=center][/align][align=center]* Tirmizi, 1953 * [/align]

x_usta

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Enes(r.a)Peygamber Efendimiz(s.a)'in şöyle buyurdugunu rivayet ediyor:

''Hiç biriniz kendisi için arzu ettigini Mümin kardeşi içinde arzu etmedikce (gercek) Mümin olamaz''

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
" Namazinizin bir kismini evlerinizde kiliniz da oralari kabirlere cevirmeyiniz "

Üst Alt