Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
"Sizden kimse sakın ayakta içmesin. Kim unutarak içerse hemen kussun."

bu hadisi serifi ilk defa duydum desem yeri ... ?(
sok oldum bu hadisi serifi duyunca..

dikkat etmek gerek ..yiyip icmeyi oturarak yemeye ve .icmeye ozen gosterelim ..

Destina1

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Orjinal Yazarı @Cihan**
"Sizden kimse sakın ayakta içmesin. Kim unutarak içerse hemen kussun."

bu hadisi serifi ilk defa duydum desem yeri ... ?(
sok oldum bu hadisi serifi duyunca..

dikkat etmek gerek ..yiyip icmeyi oturarak yemeye ve .icmeye ozen gosterelim ..

Suyu oturarak içmek sünnettir bunu biliyorum,ayakta yemek yemekte mekruhtur.

Ama ''kim unutarak içerse hemen kussun'' bunu bende yeni duydum.

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
evet bende ilk duydum ..
hatta bir kardesimiz bizim siteyede eklemis bu hadisi ..
hadis numaralariyla..

iste

Destina1

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Okudum.Bi sünnet daha ögrenmiş olduk :)

Allah razı olsun.

Destina1

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Cabir radıyallahu anh' den rivayet edildigine göre, Resülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Zulümden sakınıp kaçınınız. Çünkü zulüm, kıyamet gününde zalime zifiri karanlık olacaktır. Cimrilikten de sakınınız. Çünkü cimrilik sizden önceki ümmetleri helak etmiş, onları birbirlerinin haksız yere kanlarını dökmeye, haramlarını helal saymaya sevketmiştir."[1]

Müslim,Birr 56

Maximillian

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
ma min nebiyyi baasehullahu tela : fi ümmetin kabli illa kane lehu havvariyune ve eshabun ye' uzune bi emrihi ve yekteduvne bihi sümme tahlifun min ba'dihim halufun yekulune mala yef'alune ve yef'alune mal ye'murune ..men cahedehum biyedihi fehuve muminun men cahedehum fe bilisanihim fehuve muminun men cahedehum febikalbihi fahuve muminun.leyse verae zalike minel imani habbetu herdelin.
Benden önceki peygamberlerlerin havarileri ve arkadaşları vardı.bunlar o peygamberlerin emrini alır ve bununla yetinirdi.(uygulardı).sonra bunlardan bazıları çıktı.diyor fakat yapmıyor,yapıyor fakat emretmiyordu.kim bu gibi kimselerle eliyle cihat yaparsa mümindir.kim bunlarla diliyle cihat yaparsa mümindir.kim bunlarla kalbiyle cihat yaparsa mümindir .bunu ötesinde kalbinde zerre kadar imanyoktur.

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Orjinal Yazarı @Cihan**
"Sahur yapiniz zira sahurda bolluk bereket vardir"

Tesahharuu, Feinne-s Sahura Bereketün

Bu da Arabça metni, Hocalarımız fıkıhta ezberletmişlerdi,

Paylaşayım dedim.

:)

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Orjinal Yazarı Maximillian
ma min nebiyyi baasehullahu tela : fi ümmetin kabli illa kane lehu havvariyune ve eshabun ye' uzune bi emrihi ve yekteduvne bihi sümme tahlifun min ba'dihim halufun yekulune mala yef'alune ve yef'alune mal ye'murune ..men cahedehum biyedihi fehuve muminun men cahedehum fe bilisanihim fehuve muminun men cahedehum febikalbihi fahuve muminun.leyse verae zalike minel imani habbetu herdelin.
Benden önceki peygamberlerlerin havarileri ve arkadaşları vardı.bunlar o peygamberlerin emrini alır ve bununla yetinirdi.(uygulardı).sonra bunlardan bazıları çıktı.diyor fakat yapmıyor,yapıyor fakat emretmiyordu.kim bu gibi kimselerle eliyle cihat yaparsa mümindir.kim bunlarla diliyle cihat yaparsa mümindir.kim bunlarla kalbiyle cihat yaparsa mümindir .bunu ötesinde kalbinde zerre kadar imanyoktur.

Allah cc Korusun. ;(

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Üst Alt