Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Gece olur dünyama güneşim karanlıktar da kalır. Aydınlanmak isteyen ufuklarım da kırmızı çizgilerin gölgesinde bir günüm karanlıklar da kalır,gece olunca.
Her akşamın bir gecesi bir de sabahı vardır ve her vapurun ardından giden martıları olduğu gibi.
Gece karnlığı ile gelir gündüzümün üstüne akşam ezanının sadaları ile aydınlık ufkumun salar üstüne karanlığını.

Geceyi günün yorgunluğu hatırlatır bana, yoksa ben geceyi hatırlamak için pekte fazla vakit harcamam gündüzümün ortasında.
Bu iş aynı ihtiyarlayan amcaların namaza ve hacca gösterdiği özen gibi gelirbana. Karnlığını salsa da gece üzerime ve dünyamı boğsada zifire düşündükçe anlıyorum ki düşündürdükleri ve bana ibretlerikleri yeter diye. Şu şah şahalı hayatları yaşan ama bir kerecikte olsa ölüceğinin farkında olmadan yeryüzünü fesada boyayan,ırkı,rengi ne olursa olsun fark etmez.
O insanların bana veremeyecekleri öğüdü gece yani sessiz çığlık veriyor hemde yer yüzünde fitne ve fesat çıkarmadan, kardeş kanı akıtmadan, üstümüzde bombalar yağdırmadan,bebeleri katletmeden, atom bombalarını masum insanların üstünde denemeden, kudüsümü bombalamadan bu hayatı bana esir olarak yaşatmadan.

Gece sen ne mübareksinde ben fark edememişim daha, sen ne hayalı imişinde ben çözememişim daha. sen sessizsin ama hissettirdiğin duygun büyük senden anlıyorum ki bu hayat ta bir gün gelecek bir gün bitecek ve her günün hesabı bir tek yaratıcıya verilecek.

Sen gece yani karanlık yani gündüzümü elimden alıp bana geceyi yaşatan ve her yaşantığın gecede bana ölümü ve yeniden dirilmeyi anlatan gece. Sen bin nasihat ve anlamak istiyene bin ibretsin. Kapleri kararmış kirli kalplere sözün geçmez bilirim.

Sen iman eden ve imanlarında teslimiyeti ibrahim olan bedenlerin ismailisin sen imanları ibrahim olan bedenlere ateşlerdeki serinliksin. Sen kabenin avlusunda müşriklere hakemlik yapan Muhammed Mustafanın (s.a.v) nur yüzlü nur sözlü nur gönüllü ümmetine sessiz bir söz sessiz bin nasihatsin.

Gece ismin karanlık ama sözün nurumuzu aydınlatan ışık. Sen gece yoldaki işaret gönüldeki serzenişsin.
Sen ALLAH(c.c) emrine amede bir meleğin düzenlediği bir fizik ama benim ibret almam gereken bir derssin. Geceye ve gecenin getirdine akıl erdiren kardeşlerime selamlar olsun.
geceyi karanlıkların aydınlığı ile aydınlıkların zulmete ve islamiyetin selamete
selamet yurdunda yusuflar olmaya adadığı duası ile gecenize hayırlar dilerim.

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Sen ALLAH(c.c) emrine amede bir meleğin düzenlediği bir fizik ama benim ibret almam gereken bir derssin. Geceye ve gecenin getirdine akıl erdiren kardeşlerime selamlar olsun.

Allah razı olsun kardeşim,güzel paylaşımdı.

selam dua ve muhabbetle kalın.

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Yüregine saglik Necmeddin kardesim gercekten cok güzel bir paylasim tesekkürler
Allah(c.c)razi olsun
Selam ve Dua ile.......

Loya

O Eskidendi.....

Aldığı Beğeniler
17
Takım
Trabzonspor
Gece ismin karanlık ama sözün nurumuzu aydınlatan ışık. Sen gece yoldaki işaret gönüldeki serzenişsin.

EyvAllah...

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Gece ismin karanlık ama sözün nurumuzu aydınlatan ışık. Sen gece yoldaki işaret gönüldeki serzenişsin

eline sağlık necmeddin kardeşim çok güzel bir yazı..

Üst Alt