Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Sevmekten aynalar yapıyorum, simleri dökülüyor aynaların, eskiciler pazarlık yapıyor geçmişim üzerinden aynalara bakarak, sevmek sözcüğü de bütün halleriyle eskiyor; sen eskimiyorsun. İçimdeki aynaları çıldırtarak, çatlatarak geliyorsun. Bir gülümseyişin ay'ı ve aynaları yalancı çıkarmaya yetiyor.

Sende kendimi görüyorum.

Her dem taze bir gönül taşıyorsun. Her an, nerde, hangi yaylada, hangi dağ başlarında, hangi ıssız vadilerde olursan ol, tazelenen bir yüzle karşıma çıkıyorsun. Dilinle onarıyorsun zamanın alıp götürdüğü yanlarımı; her kelimede bir yüzyıl ömrüm uzuyor.

Seninle yenileniyorum.

Kendimi karşıma çıkarıyorum sana kavuşmak için. O vakit anlıyorum ayrılık diye bir şey olmadığını. Mevlana'nın dediği gibi, ayrılığın bile bir başka "güzel" oluyor.

Dünyanın bütün ırmakları bir yatakta ikiz akıyor içimin denizlerine. Deniz de ırmak da sensin; deniz de ırmak da benim. Çatal güller çıkıyor göğsümün keşfedemediğim sol yanından. Sol yanım senin için yanıyor, seninle yanıyor, sonra seninle sakinleşiyor.

Bir heykel yontuyorum sancılardan, sızılardan, varlığımı parçalayan fırtınalardan; kendimi yontuyorum, senin ruhunu üflüyorum sonra, kendimi diriltmek için.

Öptüğüm parmak uçların yüreğimi hiçbir sözcüğün uçurmadığı kadar uçuruyor. Sesini, sesinle kanatlanan, kanatlanırken ipeksi örtülere sarınan sözcükleri öpüyorum.

Çarpıldığım bir ayet gibi sarsıyorsun geçmiş inançlarımı. Söz olmakla kalmıyorsun, sözlerin en güzeli oluyorsun. "En güzel"in sözleri oluyorsun…

Yeryüzünü birlikte bir masal bahçesine çeviriyoruz, bunu sen söylüyorsun, yeryüzü böyle bir bahçeyi tanımıyor. Kimsenin haberi olmadan çekildiğimiz o bahçede kimsenin titremediği şarkılara katılıyoruz. Asma bahçelerini yapan büyücü mimarlar en çok bizi kıskanıyor.

Birbirimize karıştıkça kendimiz oluyoruz, kendimiz oldukça birleşiyor yüreğimiz.

Binlerce pencereden bakıyorum dünyaya, baktığım her pencere senin penceren oluyor. Hayata ve gözlerime rengini sen veriyorsun. En koyu gecenin karanlığından, en hırçın rüzgarın uğultusundan gözlerine sığınıyorum.

Seninle aynı anda dolaşıyorum cennetin ve cehennemin katlarını, araf'ta, ara yerde bekliyorum.

...

Mehmet Aycı

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Ellerine saglık çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler..

kardelenn

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Zeyno, güzel ve akıcı bir yazıydı.Sormadan edemiyeceğim Zeyno, baktıkça gözlerine sen olduğunu düşündüğün biri varmı? Şaka bir yana paylaşımın için sağol.

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
ORiJiNAL YAZARI : kardelenn
Zeyno, güzel ve akıcı bir yazıydı.Sormadan edemiyeceğim Zeyno, baktıkça gözlerine sen olduğunu düşündüğün biri varmı? Şaka bir yana paylaşımın için sağol.

evet hakikaten güzel ve akıcı bir yazıydı..paylaştığınız için tşkler..

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Yüreğine sağlık güzel bir şiir.

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : kardelenn

Ne güzel ifade "Baktıkça gözlerine sen olduğunu düşündüğün kişi..." Bilmiyorum var mı ?Ben bile bilmiyorum.Bir yerlerde gözleri gözlerimi arıyor,gözlerim gözlerini arıyor...

hakan_48

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
çok güzel bir paylaşımdı elllerinize sağlık, sevmeden sevilmeden bu hayat çekilmez, sevmezsen sevilmezsiiiiiiiiin......... ;)

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Birbirimize karıştıkça kendimiz oluyoruz, kendimiz oldukça birleşiyor yüreğimiz.

Seninle aynı anda dolaşıyorum cennetin ve cehennemin katlarını, araf'ta, ara yerde bekliyorum.

yüreğimiz bir düşüncemiz bir yolumuz bir olurda cennette buluşuruz inşallah.....

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
güzel bir yazıydı sağol zeyno

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
ORiJiNAL YAZARI : zeyno

Dilinle onarıyorsun zamanın alıp götürdüğü yanlarımı; her kelimede bir yüzyıl ömrüm uzuyor.
Kendimi karşıma çıkarıyorum sana kavuşmak için. O vakit anlıyorum ayrılık diye bir şey olmadığını. Mevlana'nın dediği gibi, ayrılığın bile bir başka "güzel" oluyor.
Hayata ve gözlerime rengini sen veriyorsun.

Diliyle yaralarımızı saran bir yürek hepimize nasip olsun.......
Ayrılığında bile bir güzellik bulabileceğimiz bir sevda,zor ama güzel......
Gözlerinin güzelliğinde bir hayat vadedilmesi,müthiş bişey....

zeyno güzeldi,sağol....

Üst Alt