Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Muhammed aleyhisselam

,,,,,Âlemlerin efendisi Muhammed aleyhisselâm, hastalığı ağırlaşıp, şiddetli ağrılarının olduğu gün, Eshabını mescidde toplayıp buyurdu ki:
Ey Eshabım! Bilmiş olunuz ki, aranızdan ayrılmam yaklaştı. Kimin bende hakkı varsa, istesin. Benim yanımda sevgili olan, benden hakkını istesin veya helal etsin ki, Rabbime ve rahmetine bunları ödemiş olarak kavuşayım...

Namaza devam ediniz

Sonra evine çekildi. Âlemlerin efendisi, artık son anlarını yaşıyordu, mübarek dudaklarından, Aman! Aman! Ellerinizdeki kölelerinize iyi davranınız! Onların üzerlerine elbise giydiriniz, karınlarını doyurunuz. Onlara yumuşak konuşunuz. Namaza, namaza devam ediniz. Kadınlarınız ve köleleriniz hakkında Allahü teâlâdan korkunuz!.. Ey Allahım! Beni yarlığa! Bana rahmetini ihsan eyle!.. Beni Refik-i ala zümresine kavuştur!.. cümleleri döküldü.
Cebrail aleyhisselam gelince de ona; Allahü teâlâ katından üç muradım vardır: Biri; ümmetimin günahkârlarına beni şefaatçı etmesi, ikincisi; dünyada yaptıkları günahlardan dolayı onlara azab etmemesi, üçüncüsü; Perşembe ve Pazartesi günleri ümmetimin amellerinin bana arzedilmesidir buyurdu.
Cebrail aleyhisselam, Allahü teâlâdan, bu üç arzusunun da kabul edildiği haberini verdi. Bunun üzerine sevgili Peygamberimiz rahatladı. Son nefesinde bile Namaza! Namaza! Ellerinizdeki kölelerinize... diye tavsiyede bulunmaktan geri durmamakta idi. Peygamberimizin en son sözü Kadınlarınız ve ellerinizdeki köleleriniz hakkında Allahtan korkunuz! buyruğu oldu.

Rahmetini ihsan et!

Rebiülevvel ayının on ikinci Pazartesi günü kuşluk vakti, Hz. Aişe, şifa bulması için dua edince, Peygamberimiz Hayır! Ben, Allahtan, Refik-ı ala zümresine katılmayı Cebrail, Mikail ve İsrafil ile birlikte olmayı dilerim! Ey Allahım! Beni, Refik-ı ala zümresine kavuştur! Ey Allahım! Bana, rahmetini ihsan et! Beni, Refik-ı ala zümresine kavuştur!.. diyerek duaya devam ediyordu. Sonra, gözü evinin tavanına doğru dikildi ve Allahım! Beni, Refik-ı ala zümresine kat! diye dua etti. Sonra da gözlerini kapadı...

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun abla o güzel insan bizi son nefesinde bile unutmadı.Rabbim şefaatine nail olan kullarından eylesin.Amin

EY GÜZELLERDEN GÜZEL

Ey güzellerden güzel ruhum Rasul-i Kibriya
Hasta gönlüme nazar kıl kalbime sensin deva
Derdime derman olan ancak cemalin nurudur
İsmini anmakla daim her gönül bulur safa

Ya sahibel cemali veya seyyidel beşer
Ya Resulallah
Min hüsnikel müniri bekad nüvviral
Kamer Ya Resulallah
La yümkinas sena ü kema kane hakkuküm
Ya Resulallah
Ey güzel huylu ve insanların efendisi
Ey Resulallah!
Senin parlak yüzünle ay aydınlanmıştır
Ey Resulallah!
Her ne kadar övülürsen de layık olduğun kadar övülemezsin,
Ey Resulallah!

Fesadaknake ya hayral ya Resulallah
Ala ma ci'tena hakkan ileyna ya Resulallah
Zelamna nefsena kunna zalumen fi kitabillah
Semi'na kavlehu inna aredna ya Resulallah
Yer yüzündeki en hayırlı insan sensin ya Resulallah
Senin söylediklerinin doğruluğunu kabul ettik ya Resulallah
Biz getirdiğin adaletin doğruluğuna inandık ya Resulallah
Allah'ın kitabında zulme uğrayanlar bizdik sözünü (inna aredna) işittik ya Resulallah

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
MEVLAM bizleri livaul hamd sancağı altinda
S.A.V in yanında bulunan kullarından etsin cümlemizi....

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : fzehra

Son nefesinde bile Namaza! Namaza!...

Peygamber,peygamber olduğu halde son nefeste bile ümmeti için son sözlerine bakar mısınız.Nasıl güzel insan,alemlerin sevgilisi için yaratılmış bu dünya...Sevgili nebi şefaatçiniziz ,ne olur şafaatinden mahrum eyleme bizi...amin.

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Rabbim şefaatlerinden ayırmasın bizleri ve hakkıyla kul ümmet olmayı nasip eylesin Amiiin

sbetül

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
ALLAH RAZI OLSUN TEYZECİM ELLERİNE SAĞLIK RABBİM EFENDİMİZİN ŞEFAATİNDEN AYIRMASIN ÜMMETİ MUHAMMEDİ -SAV-

benefşe

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
;( ;(

ALLAH RAZI OLSUN ABLACIM!
ÇOK ŞÜKÜR Kİ O NUN(SAV)ÜMETTİYİZ İNŞALLAH!RABBİM İNŞALLAH O NA (SAV)LAYIK BİR ÜMMET EYLESİN!!!

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ORiJiNAL YAZARI : benefşe
;( ;(

ALLAH RAZI OLSUN ABLACIM!
ÇOK ŞÜKÜR Kİ O NUN(SAV)ÜMETTİYİZ İNŞALLAH!RABBİM İNŞALLAH O NA (SAV)LAYIK BİR ÜMMET EYLESİN!!!

AMİNN AMİNN KARDEŞİMM İNŞALLAH

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Ya sahibel cemali veya seyyidel beşer
Ya Resulallah
Min hüsnikel müniri bekad nüvviral
Kamer Ya Resulallah
La yümkinas sena ü kema kane hakkuküm
Ya Resulallah
Ey güzel huylu ve insanların efendisi
Ey Resulallah!
Senin parlak yüzünle ay aydınlanmıştır
Ey Resulallah!
Her ne kadar övülürsen de layık olduğun kadar övülemezsin,
Ey Resulallah!

PEYGAMBERİMİZ ÇOK BÜYÜK BİR İNSAN.ONA BU SÖZLER AZ GELİR.
GÜZEL YAZI İÇİN SAĞOL...

Üst Alt