Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
İngiltere'de yaşayan *Somali*'li fakir bir kadın, yardım almak için bir radyo istasyonunu arar.
Bu radyo programını dinleyen ateist bir İngiliz, bu müslüman kadınla dalga geçmeye karar verir ve kadının isim ve adresini aldıktan sonra sekreterini çağırarak ona büyük miktar gıda ve yardım malzemeleri alıp kadına götürmesini ister.
Ve sekretere;
_"Eğer kadın gıdayı kimin gönderdiğini sorarsa, ona şeytandan olduğunu söyle"_
diye emreder.
Sekreter, kadının evine geldiğinde, kadın mutlulukla gelen malzemeleri kabul eder.
Sekreter ona:
_"Bunları kimin gönderdiğini bilmek istemiyor musun"_
diye sorduğunda;
Fatima isimli okuma yazma bilmeyen bu kadın malzemeleri gönderen ateist İngiliz düşünürü Dr. Timusi Vinter'in müslüman olup adını Abdülhakim Murad olarak değiştirmesine vesile olacak şu hârika cevâbı verir :
*”Hayır, ilgilenmiyorum. Çünkü *Allah* *bir şeyin olmasını istediğinde şeytanlar bile ona itaat eder*" der.

#SudoSu

Buda'mı Gol' Değil

Aldığı Beğeniler
3,492
Takım
Galatasaray
Güzel anlamlı hikaye. Ama şimdi birde şeyi soruyorlar sözde allah madem dileyince oluyor neden imtiham diyorsunuz. Yahu imtihan nefs kader .. aslında bu soruyu soranların bazı faziletlere inanmadığını anlıyoruz. . Mesela bir ayette veya ayet değilde misal bir surede anlam olarak okunulması gereken yer vardır o yer için o sure uygundur ama birde bunun insan hayatına tesir eden belli faziletleri vardır. Şimdi anlatmaya yazsan satırlar 5 sayfa aşar uzar gider az biraz anladığınızı düşünerekten bu tür soruyu soranların araştırması bilgi edinilmeye çalışması anlayamaya çalışmak için değil sordugu sorulara düz bir mantıklı cevap bulmak içindir. Müslüman bir kimse bazı şeylerde mantıgın olmadığını bilir inan geç demesini bilir.. ama bunu allah oku dedi diye öğren dedi diyede fazla kurcalamamalı . Beyin yakar temelinde sağlam degilse.. ki ben bu konuya nerden geldim bilmiyorum haha
Güzel paylaşım ????

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Güzel anlamlı hikaye. Ama şimdi birde şeyi soruyorlar sözde allah madem dileyince oluyor neden imtiham diyorsunuz. Yahu imtihan nefs kader .. aslında bu soruyu soranların bazı faziletlere inanmadığını anlıyoruz. . Mesela bir ayette veya ayet değilde misal bir surede anlam olarak okunulması gereken yer vardır o yer için o sure uygundur ama birde bunun insan hayatına tesir eden belli faziletleri vardır. Şimdi anlatmaya yazsan satırlar 5 sayfa aşar uzar gider az biraz anladığınızı düşünerekten bu tür soruyu soranların araştırması bilgi edinilmeye çalışması anlayamaya çalışmak için değil sordugu sorulara düz bir mantıklı cevap bulmak içindir. Müslüman bir kimse bazı şeylerde mantıgın olmadığını bilir inan geç demesini bilir.. ama bunu allah oku dedi diye öğren dedi diyede fazla kurcalamamalı . Beyin yakar temelinde sağlam degilse.. ki ben bu konuya nerden geldim bilmiyorum haha
Güzel paylaşım ????
images (3).jpeg

Üst Alt