Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray

Mağ'dan b. Ebi Talha'dan: Resulullah (a.s.)'ın azatlı kölesi olan sevban ile karşılaştım. Dedimki: sen bana öyle bir amel yapmamı söyle ki onu yapınca Allah ( c.c. ) beni o amel ile cennetine koysun. Yahutta şöyle dedim ( Bu Ravinin Şüphesidir. ) Allah ( c.c. ) 'a en hoş gelen ameli bana söyle, dedim. Sustu. Yine sordum. Yine cevap vermedi. Sonra üçüncü kez sordum. Dedi ki ben bu soruyu Resullulah ( s.a.v )'a sormuştum. O'da buyurmuştu ki: Çok secde yap ( namaz kıl ) sen her secde etmende muhakkak ki Allah ( c.c. ) senin dereceni o secde sebebiyle artırır ve bir günahını o secde sebebiyle mağfiret eder. ( Müslim, Tirmizi, Nesai, İbni Mace )

Ubade b. Sabit'ten rivayet edildiğine göre o Resulullah ( a.s.)'ı şöyle derken işitmiştir. " Hiçbir kul yoktur ki Allah'a bir secde etti. Muhakkak ki Allah o secdeden dolayı o kula bir sevap yazar. Bir günahını bağışlar. O secdeyle o kulun derecesini yükseltir. Öyleyse sizde Allah'a secdeyi çoğaltınız." ( ibn Mace Sahih isnadla )

Huzeyfe ( r.a.)^den: Resulullah ( a.s. ) şöyle buyurdu: Allah ( c.c. ) için kulunun secdede yüzünü toprağa sürter halde görmekten daha hoş gelen kulun hiçbir hali yoktur. ( Taberani )

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
RABBIM AZZE VE CELLE RAZI OLSUN VE CÜMLEMİZİ BU HALDE İKEN RUHLARINI TESLİM EDENLERDEN EYLESİN...

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun ne güzel bir hal secde hali inşeallah rabbimize tevazu ile alçakgönüllükle secde eden onun rıza ve hoşnutluğu kazanmaya gayrete eden kullardan oluruz.

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Emegine saglik Sümeyya kardesim cok güzel bir paylasim
Allah(c.c)razi olsun
Selam ve Dua ile......

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Rabbil Ala hakkı ile eda edenlerden eylesin...
teşekkürler canbacım ALLAH Teala razı olsun...

Üst Alt