Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Sabır; acıya, zorluğa, haksızlığa ve başa gelen üzücü olaylara dayanma gücüdür. Bir felakete veya belaya uğrayanın telaş ve feryat etmeden, her şeyin Cenâbı
ALLAH.GIF
'tan geldiğinin bilinci ile, bu sıkıntıya sonuna kadar tahammül göstermesidir. İman sahibi; Cenâbı
ALLAH.GIF
'a sığınıp tevekkül ederek her türlü ıztıraplara isyan etmeden katlanır ve sonunda ise mutlaka Cenâbı Hakk'ın vereceği en iyi karar ile esenliğe kavuşacağını bilir. Kalem 68/48: " Rabbinin hüküm vermesi için sabret..."

İlâhî Yasa'ları yerine getirmelerde yani emir ve yasaklar da nefsin kötü isteklerine direnebilmek sabrın zaferidir. Sıkıntı, hastalık, kötülüklere karşı koyma; ancak sabır gücü ile mümkün olur. Kulun sabırlı olması dışında, başkalarına da tavsiye etmesi, Kur'ân hükmü gereğidir. Sabır sırrı ile benlikler, olgunlaşarak sonsuz kurtuluşa ulaşırlar.

ALLAH.GIF
, şüphesiz ki sabredenleri sever.ALLAH ü Teâlâ'nın bir isim sıfatı da Sabur'dur. Sabır sahibi olanlarda Yüce Yaratıcı'dan bir belirti, bir görünüş var demektir. Cenâbı HAK , sabredenlerin dostu ve velisidir, onların bütün yardım dileklerini kabul eder ve onlarla hep beraberdir.

MEVLAM cümlemizi sabrı daim olanlardan eylesin inşallah....

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
Amin inş abim.Çok güzel bir paylaşımdı herzamanki gibi.Emeğine sağlık yüreğine bereket.Rabbim azze ve celle razı olsun.Slm,sabır ve Dua ile...

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Amiiiiin Necmeddin kardeşim.Peygamberimizin buyurduğu bir hadisi şerifte "Gerçek sabır ilk musibet anında olan sabırdır"
Başımıza bir şey geldiği zaman bunun Allah tan geldiğini bilebiliyorsak ve o anda sabredebiliyorsak ne mutlu.
Allah razı olsun kardeşim.

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Aminnnn Ya Rabbel Alemin
Allah(c.c)razi olsun abi degerli bir paylasim emegine saglik tesekkürler
Selam ve Dua ile.....

menzil_gülü

Ne Mutlu Müslüman olana..

Aldığı Beğeniler
20
Takım
Fenerbahçe
aminnn abim aminnn ins.
sabirr ins.

buğ_ra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
AMİNNN. ALLAH (c.c) razı olsun kardeşim..

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
"Es-sabru Miftahü'l Ferec"(Sabır Felahın anahtarıdır)...Hadis-i Şerif
Rabbim Sabrınızı arttırsın abi...Allah razı olsun faydalı bir paylaşım...

Üst Alt