Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Hak-Aşığı

aşkına talibim ALLAH'ım

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
Birçok dua eden yalvarıp yakaran,kendisine ALLAH 'tan gelecek karşılığı merak eder.Kur'an-ı Kerim'de Rabbimiz şöyle buyurur:'
'Ey kullarım! Siz beni zikredin ki ben de sizi zikredeyim''(Bakara 151-152)

Biz O 'nu andığımızda O da bizi anıyor.Bunu bilmek ve hele de iç dünyasında hissetmek,ne muhteşem bir duygudur!
Mevlana,zikri şöyle açıklar:
"Cenab-ı Hakkı zikret de şeytanların sesini bastır.Nergis gibi olan gözünü,akbaba gibi olan şu dünya aşkına kapa!"

''Zikrin suyunda nefsini tutup sabret ki şeytan'ın vesvesesinden ve fikrinden kurtulasın.''

''ALLAH 'ın zikri,temiz ve temizleyicidir.Temizlik gelince içteki pislik yükünü toplayıp dışarı atar.

Rabbimiz bu gerçeği Kur'an-ı Kerim de şöyle açıklamıştır:
''Ancak 'ALLAH ın zikriyle kalpler durulur ve mutmain olur,diyor.''

Efendimiz de Aleyhissalatu vesselam:

''ALLAH 'ın zikri kalplerin şifasıdır''buyurur.

İnsanı zikirden vazgeçirmek için,şeytan'ın zikredene neler yaptığını,Mevlana şöyle anlatıyor:Geceleyin birisi öyle ALLAH diyordu ki bu zikirle ağzı tatlanmıştı.Şeytan gelip ona dedi ki:
''Ey pak yüzlü!Bu kadar ALLAH demene karşılık, ALLAH tarafından bir lebbeyk cevabı hani,nerede?
ALLAH 'tan sana bir cevap gelmediği halde,sıkılmadan daha ne kadar ALLAH diyeceksin?
''Zikreden kişi hüzünlendi ve öylece yatıp uyudu.Rüyasında Hızır'ı(a.s) gördü.Hızır ona dedi ki:
''Niçin zikirden geri kaldın?Okuduğun dualardan ve zikirden pişman oldun?
''Zikrinden ümitsiz olan kişi,Hızır'a şu cevabı verdi: ''Bana lebbeyk,cevabı gelmiyor. ALLAH kapısından reddolunmaktan korkuyorum!
''Hızır(a.s) taraf-ı ilahi'den bildirdi ki:
''Senin ALLAH demen,bizim lebbeykimizdir.Senin yalvarman,bizim cevap vermemizdir.

'''Cahilin canı bu duadan uzaktır.Çünkü ona,yarabbi,demeye izin yoktur.''

''Nasipsizin ağzı mühürlüdür.En zor zamanınde bile ağzını açıp'''ım''diyemez.

'ALLAH 'ım! diyebilen,ALLAH tan gelen''Buyur kulum burdayım''cevabını,kalp kulağıyla duyabilir.Yani Rabbimizin katına ulaşan duanın cevabı,duanın içindedir.

''ALLAH 'ım,Rabbim''diyebilmek de O'nun bir nasibi ve lütfudur.Bir kulun,aşkla'''ALLAH 'diyebilmesi,ALLAH 'ın ona ''lebbeyk (Buyur kulum,burdayım') cevabıdır.

Zikir, Rabbini ananı,Rab,Kur'an da övüyor.Zikre Rabbimizin değil,bizim ihtiyacımız var.Dilde olursa zikir,kalp nurlarla donanır.Gönüle tertemiz,saf sevgiler dolar.
Zikirli kalp,şükürle,sabırla süslenir.

Alıntı

Rabbim,kalbimizi zikrinle temizle,dilimizi de zikrinle süsle.Amin..

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Rabbim dilimizden ve kalbimizden zikrini eksik etmesin.Allah c.c. razı olsun kardeşim.Yüreğinize sağlık.
Dua ile kalın.

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cenab-i Hak razi ve memmun olsun kardesim
Selam ve Dualarimla.......

umutumut

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Takım
Galatasaray
Sonsuz merhamet, şefkat ve güç sahibi olan ALLAH, Kuran'da insanlara çok yakın olduğunu, Kendisi'ne dua ederek bir şey istediklerinde onların dualarını kabul edeceğini bildirir. Bu konuyla ilgili ayetlerden biri şöyledir:

Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm. Öyleyse, onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinler. Umulur ki irşad (doğru yolu bulmuş) olurlar. (Bakara Suresi, 186)

ALLAH'a dua ettikten sonra duaları gerçekleşmediğinde, ALLAH'ın kendilerini duymadığını zannederler. Bu, çok sapkın ve cahilce bir inanıştır. Çünkü ALLAH insana şah damarından daha yakındır. (Kaf Suresi, 16) O, insanın her konuşmasından, her düşüncesinden, hayatının her anından haberdardır. İnsan uyurken bile, ALLAH onun her halini, rüyasında gördüklerine kadar bilir. Bunların tümünü yaratan ALLAH'tır. Dolayısıyla, insan ALLAH'a her dua ettiğinde ALLAH'ın duasını bir ibadet olarak kabul ettiğini bilmeli ve duasına kendisi için en hayırlı zamanda ve en hayırlı şekilde karşılık verileceğine iman etmelidir.

Dua, her insan için çok kıymetli bir ibadet ve büyük bir nimettir. Çünkü ALLAH, insana dua aracılığı ile ALLAH'ın hayırlı ve güzel gördüğü herşeye erişme imkanı vermiştir. ALLAH, "De ki: Sizin duanız olmasaydı Rabbim size değer verir miydi?�" (Furkan Suresi, 77) ayetiyle duanın insanlar için önemini bildirmektedir.
ALLAH razı olsun

Rabiye_A

Nur yuzlunun sevdalisi...

Aldığı Beğeniler
15
Amin, Amin,...
Rabbim bizi hep zikr edenlerden eylesin!Amin!!
Paylasimin için Allah(c.c.) razi olsun guzel kardesim.

Üst Alt