Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Bismillahirrahmanirrahim

Cenab-i Hak buyuruyor:

"Islam'i ilk önce kabul eden muhacirler ve ensar ile, iyilikle onlara uyanlar var ya, Allah onlardan razi olmus; onlar da O'ndan razi olmuslardir. Allah onlara icinden irmaklar akan, icinde ebedi kalacaklari cennetler hazirlamistir. Iste bu büyük basaridir." (Tevbe, 100)

Rasulullah (sav) buyuruyor:

"Ben, Rabbimden ashabimin benden sonra düsecegi ihtilaf hakkinda sordum. Bunun üzerine söyle vahyetti; "Ey Muhammed! Senin Ashabin benim nezdimde, gökteki yildizlar gibidir. Bazilari digerlerinden daha kavidirler. Her biri icin bir nur vardir. Öyleyse, kim onlarin ihtilaf ettikleri meselelerden birini alirsa, o kimse benim nazarimda hidayet üzeredir." (Rezin rivayet etmistir.) (Suyuti, Cami'us-Sagir, Feyzu-Kadir 4,76)

Mihmandar-i Rasul: Ebu Eyyub el-Ensari (ra)

Peygamberler Sultani'ni hane-i saadetlerinde yedi ay müddetle agirlama bahtiyarligina nail olan Ebu Eyyub el-Ensari (ra), baslangicta Allah Rasulü'nün, evinin üst katinda kalmasi icin ne kadar israr ettiyse de Efendimiz (sav):

"–Ya Eba Eyyub! Evin alt katinda bulunmamiz, bizim icin daha münasip ve elverislidir." buyurarak alt katta oturdular.

Aziz misafirleri Allah Rasulü'ne essiz bir hürmet ve muhabbetle hizmet eden Ebu Eyyub (ra) ve ailesi, yattiklari yerin Peygamber Efendimiz'in hizasina gelmesinden bile teeddüb ettikleri icin, duvar kenarlarina siginarak uyuyorlardi.

Bir gün testileri kirildi ve icindeki bütün su, zemine döküldü. Suyun mübarek misafirlerinin üzerine damlayip da O'nu rahatsiz etmesinden endiselenen Ebu Eyyub Hazretleri, hemen tek örtüleri olan kadife yorgani aldi ve telas icinde yerleri kuruladi. Sabah olunca da Varlik Nuru (sav)'e üst kata cikmalari hususunda israrla ricada bulundu. Rasulullah Efendimiz:

"–Alt kat daha elverislidir!" buyurdu ise de Ebu Eyyub (ra):

"–Siz alt katta bulundukca biz üst kata cikamayiz!" dedi. Bunun üzerine, yerlerini degistirdiler

( Hazret-i Muhammed Mustafa (sav) Medine Devri 2)

Ebu Eyyüb El-Ensari Hazretlerinin ruhuna bir Fatiha okuyalim insaAllah!

...Salatu Selam Ile...

...Fi Emanillah...​

Son düzenleme:

beyazgül

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
AMİN ...PaylaŞim İÇİn allah razi olsun abİm

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Rabbim razı olsun kardeş ömrüne bereket inş ...

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cenab-i Hak razi olsun insaAllah agbi emegine rahmet tesekkürler
Selam ve Dualarimla.......

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Amin... Allah razi olsun insAllah Kardesim.

Üst Alt