Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

nurnesli

Hayat üç noktadan ibaret...

Aldığı Beğeniler
124
Allah Rasulüne Cuma Günü Salavat Getirmek

Her zaman ve her durumda salavat getirilebilir. Ama Efendimizden nakledilen hadislere, eserlere, fiillere ve tavsiyelere baktığımızda, Cuma gününün diğer zamanlara göre özel bir yeri vardır bu konuda. İmam-ı Sehâvî, “el-Kavlu’l-bedî’ fi’s-salât ale’l-Habîbi’ş-Şefî” adlı eserinde değişik tariklerden pek çok hadis rivayet etmiştir ki bunların hepsi Cuma günü salavat getirmenin önem ve faziletini anlatmaktadır. Mesela, Evs b. Evs (ra)’dan rivayet edildiğine göre Efendimiz şöyle buyurmuştur:

“Günlerinizin en değerlisi Cuma günüdür. O günde Adem yaratılmış ve o günde ruhu kabzedilmiştir. Sûra üfürme o gündür, kıyamet o gündür. O günde bana çokça salavat getirin. Zira sizin salavatınız bana arzolunur.” Ashap Efendilerimiz buyurdular ki: Ya Resulallah! Sen çürümüş olacaksın, bizim salavatımız sana nasıl arzolunur? Buyurdu ki: “Allah peygamberlerin cesetlerini yemeyi toprağa haram kılmıştır”

Aişe (ra)’dan rivayet edildiğine göre:

“Kim Cuma günü bana salavat getirirse, kıyamet gününde ona şefaatim hak olur”

Enes’den rivayet edildiğine göre:

“Cuma günü bana bolca salavat getirin. Çünkü Cebrail bana az önce geldi ve Rabbisinden şu bilgileri getirdi: Yeryüzünde bir müslüman sana bir kez salavat getirirse, ben ve meleklerim ona on kez salat ederiz”.

“Cuma günü bana çokça salavat getirin. Çünkü, Cuma, meleklerin şehadet ettiği şahitli bir gündür. Bana salavat getiren bir kulun sesi, nerede olursa olsun bana ulaşır.”

Şu rivayet edilen hadisler hepsi sıhhatli olan hadislerdir.

إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَاأَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا()

إِنَّ الَّذِينَ يُؤْذُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ لَعَنَهُمْ اللَّهُ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَأَعَدَّ لَهُمْ عَذَابًا مُهِينًا()

el-Ahzâb suresi, 56. Ayet

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Allahümme salli ala seyyidine Muhammedin veala ali seyyidine Muhammed.....Rabbim arzı olsun...

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Allahümme salli ala seyyidine Muhammedin veala ali seyyidine Muhammed.....Rabbim arzı olsun...

KanDamLaSi

Ubeyd

Aldığı Beğeniler
64
ALLAHümme saLLi aLa seyyidina Muhammedin ve aLa aLi seyyidina Muhammed...

Rahman razi oLsun karde$im...

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali muhammed..

Rabbim azze ve celle razı olsun kardeşim.

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed biaddi külli dain ve devain ve barik ve sellim aleyhi ve aleyhim kesiran kesira

Allahım ..!Seyyidimiz Muhammed e ve seyyidimiz Muhammed in aline dertler ve devalar sayısınca salat eyle .O na ve O nun al ve ashabının üzerine sayısız bereketler ve selametler indir amin amin amin

rabbim razi ve hosnut olsun
selametle ve dua ile kalın

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Allahumme salli ala seyyidina muhammed ve ala ali seyyidina muhammed

Allah razı olsun

hamd olsun rabbimize bizi ümmeti muhammed'den kıldı

Üst Alt