Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

DuayaSevdali

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Diğer
Allah Rizasi

Vakti zamaninda odunculukla gecinen, cali$ kan, dürüst, dindar bir adam vardi O zamanda ya$ayan bazi insanlar, yakin bir cevrede bulunan ve nadir yeti$en bir agaca kutsallik izafe etmi$lerdi Adaklarini, dileklerini o agac araciligiyla yapiyorlardi. Bu oduncu anilan agaci $irk (Allah'a ortak ko$ma) sebebi olarak görüyordu ve bunun icin kesmeye karar verdi. O zamana kadar kimse buna cesaret edememi$ti. Oduncu bir gün baltasini aldi ve verdigi karari uygulamak üzere yola koyuldu. Yolda kar$isina acayip görünü$lü, insana güven vermeyen biri cikti. Oduncu "sen kimsin?" diye sordu, o da "Ben $eytanim" diye cevap verdi. Oduncu "Vay alcak vay hain demek insanlari yoldan cikaran sensin, $imdi seni geberteyim" diye söylenip üstüne cullandi. Bir anda $eytani altina alip bogazina abandi "Demek ki insanlari kandirip o agaci kutsalla$tiran da sensin alcak herif" dedi. $eytan, "Bo$una ugra$ma, cabalama, beni öldüremezsin, cünkü Allah tarafindan kiyamete kadar insanlari saptirmak icin bana mühlet verildi. Sen o agaci kesmekten vazgec sana bir öneride bulunacagim" diye kar$ilik verdi Oduncu "Kabule $ayan ne önerin olabilir muzir herif?" diye ciki$ti. $eytan $u öneride bulundu:

- Sen o agaci kesmekten vazgecersen sana her sabah bir altin getirir yastiginin altina koyarim. Böylece seni gecindirmeye bile yetmeyen odunculuktan kurtulmu$ olursun.

Oduncu biraz yumu$ar gibi oldu ve sordu:

- Peki vadettigin bir altini getirmezsen ne olacak?

- O zaman bana diledigini yap.

Oduncu öneriyi, kabul etti, agaci kesmeden geri döndü. O gece yatti. Sabah olunca yastiginin altina bakti ve gercekten bir altin konmu$tu. Buna cok memnun oldu Merakla ertesi günü bekledi. Ertesi gün oldu ama yastiginin altina para konmami$ti. Belki ba$ka bir yere koymu$tur diye her yani alt üst etti yine altin cikmadi. Buna cok icerleyen oduncu hemen bicagini baltasini alip $eytani bulup öldürmek üzere yollandi. Ayni yerde $eytanla yine kar$ila$tilar. Oduncu $eytani görür görmez hemen üzerine atildi. Ama önceki nin tersine $eytan kendisini bir un cuvali gibi savurdu. Adam kalkti, $eytanin üzerine yeni bir hamle yapti. Ama elini bile süremedi. Artik insiyatif $eytana gecmi$ti. $öyle dedi:

- Bo$una ugra$ma arkada$, sen gecen sefer beni neredeyse hakliyordun, cünkü o zaman Allah rizasi icin yola cikmi$tin. $imdi ise bana kizginligin kendi nefsin icin. Bundan dolayi artik bana gücünü geciremezsin, aksine sen maglup olursun.

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
evet çok doğru demiş nede olsa insan oğlu.....paylaşım için sağol...

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Rabbim razı olsun kardeşim..

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Allah(c.c.)ebeden razı olsun kardeşim.

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah (cc) razı olsun kardeşim anlamlı bir paylaşımdı...
emeğine sağlık...dua ile...

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Emegine saglik kardesim güzel bir paylasimdi tesekkürler
Allah(c.c)razi olsun
Selam ve Dua ile.......

menzil_gülü

Ne Mutlu Müslüman olana..