Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
310310.jpg

Allah Sonsuz Güç Sahibidir

Cenâb-ı Hak buyuruyor:

“Şüphesiz sizin Rabbiniz, gökleri ve yeri altı gün içinde (altı evrede) yaratan ve Arş’a kurulan, geceyi, kendisini durmadan takip eden gündüze katan, güneşi, ayı ve bütün yıldızları da buyruğuna tabi olarak yaratan Allah’tır. Dikkat edin, yaratmak da, emretmek de yalnız O’na mahsustur. Âlemlerin Rabbi olan Allah’ın şanı yücedir.” (A’râf, 54)

Rasûlullah (sav) buyuruyor:

“Şüphesiz ben sizin görmediklerinizi görüyor ve biliyorum. Gökyüzü gıcırdayıp inledi ve gıcırdayıp inlemekte de haklı idi. Gökyüzünde, alnını Allah’a secde için koymuş bir meleğin bulunmadığı dört parmaklık bile boş yer yoktur. Allah’a yemin ederim ki, eğer benim bildiklerimi sizler bilmiş olsaydınız az güler çok ağlardınız.” (Buhârî, Rikak 51)

Kur’ân-ı Kerîm’de üzerinde en çok durulan konulardan biri de yer ve göklerdeki düzen ve denge olmuştur. Yüce Allah, oluşturduğu bu denge ile haklı olarak kullarına karşı övünmekte ve onları kendini kabul ve takdire davet etmektedir. En basit ve en küçük varlıktan en mükemmel varlığa kadar tüm kainata hakim olan denge ve düzen, insanoğlunu hayrete ve acze düşürmekte ve onu tanıdıkça bu şaşkınlık ve acz daha da artmaktadır. Bu denge ve düzenin mimarı o Yüce Yaratıcı ve o yüce Sanatkâr, sanatından emin olarak insanlığı, onu gözleyip incelemeğe çağırmaktadır. Çünkü bu yolla insan, Kur’an’da anlatılanların gerçekliği ile karşı karşıya gelecektir. (Prof. Dr. Celâl Yeniçeri, Uzay ve Varlık Ayetleri Tefsiri, Sayfa: 191, Erkam Yay.)

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Gülüyorsunuzda aglamıyorsunuz :( benim msn mde de yazıyor..
Her dem hatırlamak gerek..Allahın varlıgı şanı ile elbette yücedir tartışmasız.

Allah razı olsun.
Seni tekrar paylaşımcı görmek güzel :)

menzil_gülü

Ne Mutlu Müslüman olana..

Aldığı Beğeniler
20
Takım
Fenerbahçe
Rabbim cc razi olsun abi,yüregine saglik...
dua ve muhabbetle...

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cenab-i Hak razi olsun insaAllah kardesim paylasimin icin tesekkürler
Selam ve Dualarimla.......

Üst Alt