Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
İbrahim bin Ethem şöyle anlatmıştır: “Bir gün, bir çobana rastladım:
- Sende su var mı? Dedim. O da:
- Evet! Dedi. Onunla beraber gittim. Baktım ki yanında, su namına bir şey yok.
- Hani su? Dedim. O:
- Gel! Dedi ve beni büyük, kupkuru bir taşın yanına götürdü. Sopasını taşa vurdu. Taştan musluktan akar gibi tatlı, süt gibi bir su çıktı. Ben hayretten, yerimde dona kaldım. Bana baktı:
- Niye hayret ediyorsun? Dedi. Daha sonra da şunları söyledi:
- Allah’ın kudret ve azameti henüz senin kalbine yerleşmedi mi? Bu Allah’ın yanında nedir ki? Hiç hayret etme! Bilmiyor musun, kişi Allah’a itaat ettiği zaman, ona kul olduğu zaman, her şey ona boyun eğer. Taş nedir? Taş, Allah’ın cansız bir mahlûkudur. Ben Allah’a abid olduğum için taş bana boyun eğer, o benim emrimdedir.”

Bakınız onlar nasıl idiler! Allah'a itaat etmek, Allah için olmak nasıl oluyor!...

Bütün mü’min kardeşlerimize hürmet etmemiz lazımdır. Biz, Allah-u Zülcelal’in Evliyalarını bilmiyoruz, tanımıyoruz. Eğer mümin kardeşlerimize karşı saygısız olursak, bir de bakarsın ki o kişi, Allah’ın dostudur; o hareketimiz sebebiyle zarar görürüz.

Herkese hürmetkâr olmalıyız. Bazı mümin kardeşlerimizi; bu fakirdir, bu çöpçüdür, bu halk arasında makam sahibi birisi değildir, diye adi görmemeliyiz.

Son düzenleme:

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
Rabbİm hakkiyla İtaat etmeyİ nasİp etsİn cÜmlemİze. Allah razi olsun abİm.

umutumut

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Takım
Galatasaray
ALLAH razı olsun.

Rabiye_A

Nur yuzlunun sevdalisi...

Aldığı Beğeniler
15
Rabbim razi olsun guzel kardesim, bizi kendine laik kullar eylesin, insaallah.

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Paylaşımınız için Allah c.c. razı ve hoşnut olsun necmeddin kardeşim.Selam ve dua ile kalın.

nehar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Takım
Galatasaray
insanların birbirine üstünlüğü ancak takva iledir ne siyahın beyaza nede beyazın siyaha üstünlüğü yoktur.allah razı olsun.rabbim bizi gerçek mü min lerden eylesin inşallah

Üst Alt