ALLAH I ZIKRETMENIN FAZILETI
Allah buyurur:
"Öyle ise siz beni anin bende sizi anayim." Bakara suresi 152.
Sabit Bennani ra. diyorki: Ben rabbimin beni ne zaman andigini bilirim!Yanindakiler onun bu sözünden ürperdiler ve : Nasil bilírsin bunu? diye sordular. Bennani dedi ki: Ben Onu andim mi O beni anar!
Allah buyuruyor: "Ey Iman edenler, Allahi cok zikr edin" Ahzap suresi 41
"Arafattan bosanip elbirlik aktiginiz zaman Mesari haram in yaninda Allah i zikr edin. O size nasil hidayet ettiyse siz de onu öylece anin."Bakara suresi 198
"Hacc a ait ibadetlerinizi bitirince ecdadinizi andiginiz gibi hatta daha kuvvetli bir anisla Allah i anin."Bakara suresi 200
"ONLAR AYAKTA IKEN OTURURKEN YANLARI ÜSTÜNE YATARKEN HEP ALLAH I ANARLAR:" aLI IMRAN SURESI 191,
"Artik namazi bitirdiginiz vakit ayakta ikeen otururken ve yanlariniz üzerindeyken Allah i anin." Nisa Suresi 103
Allah in Resulu buyurdular: Allahin yeryüzünde gezici melekleri vardir. Allahi zikr eden bir topluluk gördüler mi birbirlerini cagirirlar. Toplanirlar. Onlari ziyaret ederler. Sonra Göge giderler.
Allah onlara sorar: Kullarimi ne islerken biraktiniz?
Onlar cevap verir: Sana hamd eder seni tesbih ve tenzih ederlerken biraktik.
Allah sorar. Beni görmüslermi?
Melekler cevap verir: Hayir!
Allah sorar: görselerdi, nasil olurdu? Melekler cevap verir: Seni görselerdi, daha siddetle hamd ederler, tesbih ve tenzihte bulunurlardi.
Allah sorar: Hangi seyden bana siginirlardi?
Onlar cevap verir: Atesten!
Allah sorar: Onu (cehennem)i gördüler mi?
Allah sorar: Görseler di nasil olurdu?
Onlar cevap verir: Kötü huylardan daha cok sakinirlardi!
Allah sorar: Ne istiyorlar!
Onlar cevap verir: Cennet!
Allah sorar: Onu gördüler mi?
Allah sorar: Görselerdi nasil olurdu?
Onlar cevap verir: görselerdi, daha cok güzel huylu olurlar ve daha cok güzeel ameller islerlerdi.
Allah buyurur: Sizi sahid tutuyorum, onlari affettim.
Melekler der ki: Onlarin icinde birisi vardi. Bir hacet icin gelmisti. Maksadi onlarla beraber Zikr etmek degildi.
Allah buyurur: Onlar bir arada bir topluluktur. Iclerinden bir ferd afvdan haric tutulamaz.
S 377-388 Ilahi Nizam, Imami Gazali
Allah buyurur:
"Öyle ise siz beni anin bende sizi anayim." Bakara suresi 152.
Sabit Bennani ra. diyorki: Ben rabbimin beni ne zaman andigini bilirim!Yanindakiler onun bu sözünden ürperdiler ve : Nasil bilírsin bunu? diye sordular. Bennani dedi ki: Ben Onu andim mi O beni anar!
Allah buyuruyor: "Ey Iman edenler, Allahi cok zikr edin" Ahzap suresi 41
"Arafattan bosanip elbirlik aktiginiz zaman Mesari haram in yaninda Allah i zikr edin. O size nasil hidayet ettiyse siz de onu öylece anin."Bakara suresi 198
"Hacc a ait ibadetlerinizi bitirince ecdadinizi andiginiz gibi hatta daha kuvvetli bir anisla Allah i anin."Bakara suresi 200
"ONLAR AYAKTA IKEN OTURURKEN YANLARI ÜSTÜNE YATARKEN HEP ALLAH I ANARLAR:" aLI IMRAN SURESI 191,
"Artik namazi bitirdiginiz vakit ayakta ikeen otururken ve yanlariniz üzerindeyken Allah i anin." Nisa Suresi 103
Allah in Resulu buyurdular: Allahin yeryüzünde gezici melekleri vardir. Allahi zikr eden bir topluluk gördüler mi birbirlerini cagirirlar. Toplanirlar. Onlari ziyaret ederler. Sonra Göge giderler.
Allah onlara sorar: Kullarimi ne islerken biraktiniz?
Onlar cevap verir: Sana hamd eder seni tesbih ve tenzih ederlerken biraktik.
Allah sorar. Beni görmüslermi?
Allah sorar: görselerdi, nasil olurdu? Melekler cevap verir: Seni görselerdi, daha siddetle hamd ederler, tesbih ve tenzihte bulunurlardi.
Allah sorar: Hangi seyden bana siginirlardi?
Onlar cevap verir: Atesten!
Allah sorar: Onu (cehennem)i gördüler mi?
Allah sorar: Görseler di nasil olurdu?
Onlar cevap verir: Kötü huylardan daha cok sakinirlardi!
Allah sorar: Ne istiyorlar!
Onlar cevap verir: Cennet!
Allah sorar: Onu gördüler mi?
Allah sorar: Görselerdi nasil olurdu?
Onlar cevap verir: görselerdi, daha cok güzel huylu olurlar ve daha cok güzeel ameller islerlerdi.
Allah buyurur: Sizi sahid tutuyorum, onlari affettim.
Melekler der ki: Onlarin icinde birisi vardi. Bir hacet icin gelmisti. Maksadi onlarla beraber Zikr etmek degildi.
Allah buyurur: Onlar bir arada bir topluluktur. Iclerinden bir ferd afvdan haric tutulamaz.
S 377-388 Ilahi Nizam, Imami Gazali