Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

bicyassie

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Değerli üyeler,

Son günlerde içimi kemirip, beni yiyip bitiren korkular musallat oldu. Allahın beni başıma bir musibet, bir bela verip deneyeceğinden korkar oldum. Ya eşime ya çocuklarıma birşey olacak diye kendimi yiyip bitiriyorum. Allah' ı (c.c) bir öcü gibi görmeye başladım. çok çaresiz durumdayım. lütfen bana bir akıl, bir öğüt verin.

*zehra*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
38
Takım
Diğer
Sana Allah’tan korkmanı tavsiye ederim. Çünkü Allah korkusu her işin başıdır.

— Kur’ân’ı oku, Allah’ın zikrine sarıl. Çünkü zikrullah senin için yeryüzünde ışık, gökte de saklanan bir azıktır.

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Allahtan korkalım fakat sevdiğimizi kaybetme korkusuyla korkalım haşa öcü yada bizi cezalandıracak diye değil sadece sevgiden ozaman kalpte sukün bulur bence, Allah'a sığının devamlı okuyun inş birşey olmaz ve piskiyatriyede gitmenizi öneririm çağın hastalığı piskolojik bozukluk musallat şuan insanlara ...Allah yardımcınız olsun inş....

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Allahın beni başıma bir musibet, bir bela verip deneyeceğinden korkar oldum.

Biz müslümanlar buna "RABBİN imtehanı" deriz ki; sabrın,duanın ve tevekkülün birleştiği bir güçle çok şükür hayırlı bir şekilde atlatırız..

Ya eşime ya çocuklarıma birşey olacak diye kendimi yiyip bitiriyorum.

Veren ALLAH'tır alanda O'dur..Herhangi bir korku yaşamaksızın sığındığımız tek cümleye de "ALLAH'a emanet ol" deriz..

Allah' ı (c.c) bir öcü gibi görmeye başladım
.

Haşa!!RABBİM cc içinize korku versin ne diyeyim..

çok çaresiz durumdayım. lütfen bana bir akıl, bir öğüt verin..

RABBİM yar ve yardımcınız olsun..Güzel bir abdest alın ve Kuran-ı Kerim okuyun size tek tavsiyem bu..

Allah, bir kulu sevdiği zaman onu belaya düçar eder. Eğer sabrederse onu kendisine yöneltir. Şayet belaya razı olursa, onu özel dostluğuna seçer. hadisi şerif..

Deylemi

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
İmtihandan neden korkuyorsun kardeşim zaten her anımız imtihan içindeyiz

Ama heran başıma bir şey gelecek korkusu bir kuruntudan ibaret birşeydir.Böyle düşünmek doğal değil psikojik olarak senin birşeyden etkilendiğinde kaynaklanan bir şey sanırım

Bol bol istiğfar ve salavat çek inşeallah düzelirsin

Gülistan

İMAM HATİP'Lİ

Aldığı Beğeniler
25
Takım
Diğer
selamün aleyküm.sevgi değer kardeşim Allah'tan korkmak ve emir yasaklarını yerine getirme çabasında bulunmalıyız .size vesvese veren şeytandır onu kendinizden uzaklaştırmanın yolu Allah'a olan inancınızdır.bizi yaradan mevlam bizleri kendisinden uzak tutmaz.her daim şükür ve namazlarınızı itina ile kılınız.inşallah en kısa sürede iyleşirsiniz.Allah'a emanet olunuz.

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
öyle ve ya böyle sebepten kardeşimiz VESVESE hastalığına düşmüş...

Allah Yardımcısı olsun şifası Eş Şafi tarafından tezde tecelli edilsin inş. diye dua ediyorum..

Güzel kardeşim bir dua yazacağım lütfen ona devam ediniz ve vakit kaybetmeden hem maddi hem manevi anlamda iki taraflı doktora görününüz bundan fayda bulacağınızı kuvvetle muhtemel tahmin ediyorum

Efendimiz bu duayı Ümmü selemeye Ebu selemenin vefatında tavsiye etmişti ama Musibet hakkında okunacak dua diye meşhurdur..
Ben Türkçesini yazacağım inş siz de devamlı ediniz:

" Allahım musibetim hakkında bana ecir ver ve bana ondan (musibetimden başıma gelen durumdan kaybımdan... vs anlamlarında) daha hayırlısını nasibeyle"... Amin

hüzün yağmuru1

Gavsım seni çok Özledim♥♥

Aldığı Beğeniler
5
Takım
Galatasaray
Esselamu aleyküm kardeşim..Öncelikle şunu bilmeliyiz ki,bizler imtihan dünyasında yaşıyoruz ve bu hayatı Rabbimizin bizlere sunduğu eşsiz nimetlerle,verdiği veya vermediği nimetlerle imtihan oluyoruz..Her ne olursa olsun hayatımızda..Her ne yaşarsak yaşayalım imtihan olduğumuzu,Rabbimizin bizi koruyup kolladığını ve de bizimle beraber olduğunu bizleri sevdiğini hiç bir zamn aslaaaaaa unutmamalıyız..Her şeye sabrederek,ibadetlerimizden geri kalmayarak bi iznillah başımıza gelen imtihanların üstesinden gelmeye çalışacağız..ve hiç bir zamn Rabbimizin bizi sevdiğini ve de koruyup gözettiğini unutmamalıyız..Zümer suresinde Rabbimizin bize söylediği gibi : 53. (Benden onlara) De ki: "Ey kendi aleyhlerinde olmak üzere ölçüyü taşıran kullarım. Allah'ın rahmetinden umut kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları bağışlar. Çünkü O, bağışlayandır, esirgeyendir." bunu hiç bir an asla unutmamalıdır bir mü'min ve şu da untulmamalı kardeşim,Rabbim kulumun zannıylayımdır diyor bizlere,yani bizler Rabbimizi nasıl bilrsek Rabbimiz bize öyle muamele edecektir unutmayalım lütfen..Rabbimiz bir annenn evladına olan sevgisinden ve şavkatinden daha sevgi dolu ve şevkatlidir..bizler Rabbi,cıs yapar Allah bizi yakar olarak değil de Rabbimmmmm sen RAHMAN sın sen Rahimsin sen bağışlayansın diyerek sevmeli bilmeli ve Allah'a yaklaşmalıyız..Tabi ki Rabbimizden korkup,sakıncaz..Edepli olacağız,haya edeceğiz,ama Rabbizi çooooooook ama çok sevecegiz Rabbimiz merhametlidir kuluna taşıyamayacağı ağır bir yük yüklemez ki.. Rabbim yar ve yardımcınız olsun kardeşim
:gul: diğer yazıda da ifade etmeye çalışmştım burayada eklemek lazım geldi sanırım :gul: Rabbim içinde bulunduğunuz vesveseden tez vakitte kurtarsın sizi inşaAllah :gul:

azerin

uhuvvetnur

Aldığı Beğeniler
12
Değerli üyeler,

Son günlerde içimi kemirip, beni yiyip bitiren korkular musallat oldu. Allahın beni başıma bir musibet, bir bela verip deneyeceğinden korkar oldum. Ya eşime ya çocuklarıma birşey olacak diye kendimi yiyip bitiriyorum. Allah' ı (c.c) bir öcü gibi görmeye başladım. çok çaresiz durumdayım. lütfen bana bir akıl, bir öğüt verin.

kardeşler cok guzel yorumlar yapmışlar yazacak şey burakmamışlar.
vesvese ıle ılgılı dersler okuyun. mutlaka dini sohbetlere katılın.

aşağıdakı linke tıklayıb dersi dinleyin kardeşim.

http://www.yenidendogus.net/sohbetler/34207-vesvese-ve-kurtuluth-careleri.html

not:Eğer düşünce ve davranışlarınızın kontrolünüzden çıktığını düşünüyorsanız
bence mutlaka uzman doktora başvurun. bu zaman zaman cok insanda oluşa biliyor. ve zamanında karşısı alınmazsa dahada cok sizi bıktırar

Üst Alt