Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Gülistan

İMAM HATİP'Lİ

Aldığı Beğeniler
25
Takım
Diğer
Esselamü Aleyküm.Memleket sevdalısı Seyfofen kardeş pek güzel bir memleket,insanlarıda öyle ...Rabbime Emanetsiniz.

seyfofen

YiğiDo

Aldığı Beğeniler
145
Takım
Fenerbahçe
ALLAH razı olsun teşekkür ederim kardeş..:)
mümin müminin aynasıdır....;)

sultans

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Beşiktaş
6654093sivas_yukari_tekke.jpg

bir küçük türbe vardı annem rahmetli benim ve kardeşimin eline bir parça iplik verip türbenin etrafında taöm yedi kez fatiha suresini okuyarak dönmemizi istemişti,ve onrada ipleri pencerenin teline bağlayarak "Allah'ım bize kardeş ver" diye dua ettiğimizi ben 6 kızkardeşim ise 5 yaşındaydı ...evet oldu Sivastan döner dönmez annem hamile kaldı ve sene sene beşi tamamladı,ah anne ah...:Smiley (106):

sultans

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Beşiktaş
benim annem babam Sivas'lı büyükler orda oldukları için (anneanne ve babaanne)babamın yıllık izninde hep Sivas'a giderdik,sıcak ve soğuk çermik'i hatırlıyorum hatta sıcak çermikte bayanın biri bana çarpmıştı çok derin olan havuza düşmüştüm ne alaka nefesim hiç zorlanmadan ta dibe kadar ayaklarımın üzerinde durmuş yukardaki bayanlara bakıyordum bu hiç unutamadığım hatıralarımdan biridir:D ve en son 18 yaşında gitmiştim çok yoksul bir şehirdi Sivas doğru dürüst fabrika ve iş yerleri yoktu,Sivaslılar fakir ama çok güzel insanlardı şimdiki durum nasıl hiç bir fikrim yok..:D

seyfofen

YiğiDo

Aldığı Beğeniler
145
Takım
Fenerbahçe
bende istanbulda doğdum büyüdüm..ama söze anam babam sivaslı diye başlamıyorumm..:D
ben harbiden SİVASLIYIM..:D
bende pek gidip gelmiyorum ama 58 tv de yada netten bakarsanız harika bir yer olmuş..ana caddeler aynen paris..bir tane izmarit bulamassın..inşAllah gider gezeriz birgün..:)

Güner

mekan 07 vatan 58

Aldığı Beğeniler
4,292
Takım
Fenerbahçe
bende istanbulda doğdum büyüdüm..ama söze anam babam sivaslı diye başlamıyorumm..:D
ben harbiden SİVASLIYIM..:D
bende pek gidip gelmiyorum ama 58 tv de yada netten bakarsanız harika bir yer olmuş..ana caddeler aynen paris..bir tane izmarit bulamassın..inşAllah gider gezeriz birgün..:)
İNŞAALLAH...sana katılıyorum seyfo..sivas şimdi çok güzel bir şehir oldu...ben hemen hemen her yaz gidiyorum çok şükür.
bende senin gibi aynen sivaslıyım diyorum doğruda...aslında eşim alanyalı bana diyorlarki sende artık alanyalısın... birde yıllardır alanyada yaşıyoruz..AMA BEN SİVASLIYIM...

sultans

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Beşiktaş
korkma Seyfo benim çocuklarım hayatlarında Sivas'ı görmemişler ama nerelisin? diye sorduklarında tek kelimeyle "Sivaslıyım"diyorlar halbuki ben bile Adana'da doğmuşum dedelerini yani kısaca benim ailemi çok sevdikleri için "Sivaslıyız" diyorlar,malum haberlerde "Adana" hakkında hoş olmayan haberler gündemde olduğu için memleketimi kabul etmiyorlar,halbuki toprağın ne günahı var bir suçlu aranacaksa orda yaşayan bazı yaramaz insanlar var ,kanı beş kuruş etmez insanlar,seyfo can ben Sivaslıyım ,anam ,babam Sivaslı, gurban gurur duyarım babam ölünceye kadar Sivas diliyle konuştu,Adanada geçti ömrü ama o dillede öldü...

Güner

mekan 07 vatan 58

Aldığı Beğeniler
4,292
Takım
Fenerbahçe
[ımg]http://www.gulerkizogrenciyurdu.com/resim/6654093sivas_yukari_tekke.jpg[/ımg]
bir küçük türbe vardı annem rahmetli benim ve kardeşimin eline bir parça iplik verip türbenin etrafında taöm yedi kez fatiha suresini okuyarak dönmemizi istemişti,ve onrada ipleri pencerenin teline bağlayarak "allah'ım bize kardeş ver" diye dua ettiğimizi ben 6 kızkardeşim ise 5 yaşındaydı ...evet oldu sivastan döner dönmez annem hamile kaldı ve sene sene beşi tamamladı,ah anne ah...:smiley (106):
[sıze="4"]yukarı tekke mezarlığı sanrım burası..rahmetli babamda orada :( birde abdulvahhabi gazi türbesi var evet...efndimz sav'in sancaktarı...çok büyük mezarlıktır zaten sivasın tek mezarlığı sayılır artık sadece oraya defin yapılıyor...
[/sıze]

Üst Alt