Alman kadın Müslüman oldu
Türk eşi ölen Alman kadın Müslüman oldu
Alman Samia Alexandra YasminKaraca (24), kalp krizi sonucu kaybettiği Türk eşi Selçuk Karaca'nınakrabalarının bulunduğu Manisa'nın Kırkağaç ilçesine gelerek Müslümanoldu. Yasmin, Yasemin ismini aldı.
Kırkağaç Müftülüğü'ndedüzenlenen ihtida töreninde Müftü Sadık Erenbaş, Yasmin ve eşininakrabaları hazır bulundu. Müftü Erenbaş tarafından Müslümanlığı tesciledilen Yasmin'e ihtida belgesi verildi. Yasmin'in hiçbir baskı vezorlama altında kalmadan, kendi iradesiyle Müslüman olduğunu ve Yaseminismini aldığını kaydeden Erenbaş, "Efendimiz'in (SAV) hadisine göreyeni Müslüman olmuş birisi, anasından yeni doğmuş gibi tertemiz vegünahsız olur. Bu vesileyle kurtuluşa ermiştir." dedi. İslam'ı özgüriradesiyle seçtiğini ifade eden Yasemin de, "Eşim hayattayken banahiçbir telkinde bulunmadı. Kendi dini değerlerine saygısı vevecibelerini yerine getirirken ettiği dua beni çok etkiledi. İslam'agirmeme vesile olduğu için kendisine çok teşekkür ediyorum. Eşimin debeni Müslüman bir kadın olarak görmesini isterdim fakat nasip olmadı."şeklinde konuştu.
İhtida töreninden sonra Müftü Erenbaş,Yasemin Karaca'ya Kur'an-ı Kerim ve İslamiyet'i anlatan kitap hediyeetti. Yasemin'in eşi Selçuk Karaca, bu yılki Kadir Gecesi'nde hayatınıkaybetmişti.
.