Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Güner

mekan 07 vatan 58

Aldığı Beğeniler
4,292
Takım
Fenerbahçe
Neyzen Tevfik soğuk bir kış günü aç sefil ortada kalır.
Sığınır bir Cami'nin şadırvanına ve bekler ki birisi onu görsün ve yardım etsin. Fakat hava soğuk gelen giden yok...
Çaresiz kalkar yerinden ve perperişan, kalacağı yere doğru yürümeye başlar.
O dönemin en varlıklı ailelerinden birinin gencecik oğlu askerden yeni gelmiştir ve O'nu görür ve halini anlar.
Genç adam o günün en büyük parasını cebinden çıkartır , takdim edecektir ama bir sorun vardır. Karşısındaki koskoca Neyzen Tevfik’tir.
Allah'ın deli ve veli bir kulu..!
Koca Neyzen'in sağı solu belli olmaz ki, bir bakarsın devlet başkanlarına kafa tutar bir bakarsın zamanın en zengin adamlarını yerin dibine sokar.
Delikanlı parayı buruşturup Neyzen'in ayaklarının dibine doğru hafifçe atar.. Sonra omzuna dokunup;
- 'Efendim paranızı düşürmüşsünüz . " der.
Neyzen gözleri zaten hasta, zar zor açıyor göz kapaklarını ve çocuğa bakıyor. Anlıyor tabii ki inceliği, zerafeti.;
-Ah be çocuk, ah be evladım...
O düşen sizin pırlanta kalbinizdir..
Nezaket, insanlık ne güzel şey. .????
Demek ki almanın da, vermenin de bir adabı varmış.
Almanın değil vermenin zenginlik olduğunu bilenlere ve karşılıksız sevenlere gelsin selâm..

#SudoSu

Buda'mı Gol' Değil

Aldığı Beğeniler
3,492
Takım
Galatasaray
aklıma geçen bu perşembe olan bir olay geldi bende anlatcam anlatmam normalde ama gaza geldim okuyunca :D

hanımla biz ck boğaz içine gittik.. biz e devletten başvuru yapmıştık elektrik aboneliğine .. hanımın adınaydı.. sabah kalktığımda elektirik kesikti... otomatikler çalışıyordu.. o sıra hanım işten izin almış hastayım diye gripti eve gelmiş sürpriz oldu yani eve gelmiş derken tam ben lavabo el yüz yıkamadan sonra kapı çarptı aaa falan oldum böyle neyse...

sene geçti uzaktan ck boğaz içine sözleşme bildirimi yaptığımız için sözleşme iptali oldu kurye müdürlüğe vermiş zamanında müdürlükte sözleşme iptal etmiş saate falan baktım kabloyu sökmüşler sözleşme iptal yazmışlar ... neyse hazır hanımda evdeyken aradık ettik dediler ck ya gitceksiniz falan filan hadi orayıda atlayalım gittik.. ben güneş gözlüğü falan aldım çarşıdan sıcakta bakamıyordum bu arada ilk defa gözlük aldım para verdim :D neyse lan onuda geçelim..

üst geçitin altında bir tane dayı amca ama dayı gibi amca yani yaşlı ama o sevimlilerden değil çirkin kötülerdende değil yani anlayın işte bi bakarsın acırsın seversin birde yaşlı yaşlıdır yani hani bir vicdan muhasebesi gibi ... neyse çorap satıyor güneş tepesinde...

benim hanım dedi amcaya bak yazık ya dedi çorap alalım mı :D şimdi bende çorapcıyım zaten üretim hani senelerce usta olmuşuz öncedende atölyem filan vardı neyse .. sonradan anladım yardım baabında dedi hatun tamam dedim... gittik naber amca falan 3 çorap elinde kışlık al dedi 10 tl 3 üne versen yeter :D dedim amca bu kışlık yazlık falan filan neyse uzatmadım amaç zaten mallarını almak.. toplasan 3 düzüne çorap var babet bilek ve erkek ekolayz şeklinde..

32 çift falan işte.. hepsini alıyoruz sen eve git çekecem hesapla amca dedim .. 3.5 den hesaplıyordu tutturamadı hesabı dedim 4 den hesapla .. olur olmaz ikna ettik ..
128 küsürmü ne 130 tuttu bende 200 lira verdim hatta bir kaç ufak defek bozuk niteliğinde kagıt parada vardı verdim .. aldım poşete doldurdum çorapları hadi eyvallah çektik gittik herneyse..

az ilersinde'de bi dondurma atalım yiyek limonata falan işte yandık hani yapak dedik hanımla ... la oturduk üst geçit kesiyorum tam karşıma düştü... amcayı izliyorum gözüm takılıyor allah allah niye gitmiyor falan derken... yav orda bir araba vardı üst geçitin yol cebi var :D siyah vallahi passat araba yanları çıtalı :D amca bagajını açtı çorap çıkardı satmak için dizdi yine oturuyor jhsdjgfsdjgj hanıma dedim şu amcanın yanına bi gidiyim ben valla merak ettim dedim boşver dedi bizim niyet başka onun niyet başka :D ama bana koydu hanımın içi rahatta kendimi bi değişik hissettim... sonraki gündede gördüm araba onun muş anasını satayım.. hani ben gariban sanıyodum ama şimdi arabayı satsa iki ev parası çıkar araba öyle bir güzel araba anasını satayım.. ya ben biliyorum abi yaşlı var amca var birde yaşlı dayı var içimin bi erimesi lazım hiç'de acımamıştım :D hanım işte sadaka niyetine olsa gerek kjfgkdkgjhfg

Üst Alt